Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 6431 tot 6435
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 16 april 2012

GOUD en zilver beginnen de week met kleine verliezen

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1649,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,64% op €1259,70 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,35% op $31,39 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,48% op €23,95 per troy ounce.

De prijzen van GOUD en zilver beginnen de week met gematigde verliezen. Het algemene beleggers sentiment was vandaag vrij neutraal. De Europese beurzen noteerden kleine verliezen, dan wel kleine winsten. De voornaamste reden dat er vandaag onzekerheid op de internationale markten was, is de toenemende onzekerheid omtrent Spanje. De rente op 10-jarige staatsobligaties liep vandaag op tot 6,17%, dit is het hoogste niveau in bijna een half jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 april 2012

'Europese leiders hebben ervoor gekozen hun economie - en de samenleving - het ravijn in te duwen'

Steeds meer bezuinigen om onhaalbare budgetdoelstellingen te realiseren waarbij niet het volk, maar de euro centraal staat, hebben het Continent opnieuw aan de rand van de afgrond gebracht. De situatie begint te lijken op de jaren dertig van de vorige eeuw. Spanje komt in de buurt van de 30% werkloosheid; onder jongeren hebben 1 op 2 geen werk. De redding kwam in de jaren dertig pas eens Europa zich loskoppelde van de GOUDstandaard. Het equivalent daarvan is vandaag de exit uit de euro en de herinvoering van nationale munteenheden. Dat schrijft Paul Krugman in een column in de Naw York Times, met de veelzeggende titel ‘Europes Economic Suicide’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 april 2012

Rijke italianen verschepen GOUD naar Zwitserland

Rijke Italianen lijken steeds meer GOUD naar het veilige Zwitserland over te hevelen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek, Instat.

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen export en import, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de export van GOUD naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 16 april 2012

De prijs van een Olympische GOUDen medaille

Nog 102 dagen aftellen en dan beginnen de Olympische spelen in Lonen. De GOUDen medailles zijn deze editie zwaarder dan ooit, maar liefst 400 gram. Maar sinds de spelen van 1912 in Stockholm bestaat de GOUDen medaille al lang niet meer alleen uit GOUD. De GOUDen medaille van de aankomende editie bestaat voor slechts 1,5% uit GOUD. Dit is het dunne laagje op de oppervlakte, winnaars worden dan ook geadviseerd niet te hard op hun medaille te bijten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 15 april 2012

GOUD en zilver sluiten een turbulente week af met verliezen

GOUD en zilver beleven een turbulente week en zakten vrijdag weg. De winsten van donderdag werden vrijdag vrijwel compleet ingeleverd. Over de gehele week gezien noteert GOUD alsnog een winst van bijna 1%, zilver moet het daarentegen doen met een verlies van ongeveer 1%.

De zorgen voor Spanje, en daarmee Europa, namen vrijdag verder toe. Spaanse banken hebben in maart €316 miljard bij de ECB geleend, dit is het grootste bedrag ooit en twee keer zoveel als de maand ervoor. De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties liep dan ook op tot bijna 6%. Mede hierdoor verloor de euro tegenover de dollar zo’n 0,7% op vrijdag. Dit is ongunstig voor de prijs van GOUD en zilver uitgedrukt in dollars, uitgedrukt in euro’s vallen de verliezen juist mee.

De CME Group, de grootste handelsplek voor futures contracten, maakte vrijdag bekend dat het vanaf morgen de marges op zilvercontracten met 12,5% gaat verlagen. Over het algemeen is dit een stimulans om meer handel te kweken en heeft vaak een positieve invloed op de prijs van  zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$