Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 6431 tot 6435
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Onderzoeksbureau verwacht $2.000,- eind 2012

Uit een rapport van GFMS Limited, het onderzoeksbureau voor GOUD en zilver van Thompson Reuters, blijkt dat de GOUDprijs mogelijk door kan stijgen naar de $2.000,- per troy ounce (31,1 gram). GFMS verwacht dat dit nieuwe recordniveau aan het einde van 2012 of in het begin van 2013 op de borden zal staan. Philip Klapwijk, analist bij GFMS, laat Reuters weten dat er door de schuldenproblemen nog steeds kans is op meer kwanititatieve verruiming in Europa en in Amerika en dat de centrale banken hun reserves veilig in GOUD willen hebben staan.

[...]

Bron: WealtWire.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

GOUD/Platina ratio doet stijgende GOUDprijs vermoeden!

Hoewel dit natuurlijk ver gezocht is, dient zich hier natuurlijk wel een interessante mogelijkheid aan:

GOUD zal gaan stijgen omdat de koers van de GOUD/Platina ratio hetzelfde patroon aflegt als het patroon van de zilverprijs.

Als de GOUD/platina-ratio het patroon van de zilverprijs zal blijven volgen, wat het al maanden doet, dan ligt er een aardige GOUDstijging in het verschiet!

Er van uit gaande dat de prijs van platina niet als een puddnig in elkaar zal storten!

There is an interesting pattern developing on the Gold/Platinum Ratio. This pattern is similar to a previous pattern on the silver chart. Below, is a graphic which features the Gold/Platinum Ratio chart (top) as well as the silver chart (bottom) (charts courtesy of stockcharts.com):

[grafieken + ...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

De GOUDprijs stabiliseert na goede start begin 2012

De prijs van GOUD is na een goede start begin 2012 gestabiliseerd. De GOUDprijs begon 2012 op een koers van 1598 dollar per troy ounce, en ging eind februari bijna door de 1800 dollar per troy ounce grens heen, toen de GOUDprijs het voorlopige hoogtepunt van 2012 bereikte van 1781 dollar per troy ounce.

In Maart en April is de GOUDprijs gedaald naar een koers van 1635 dollar per troy ounce. GOUD is de afgelopen maand rond deze koers blijven steken, mede door het gebrek aan sterke impulsen om de GOUDprijs te laten stijgen of dalen. Er zijn berichten uit de markt dat de GOUDprijs iets verder zal dalen, omdat de vraag naar GOUD stagneert. Mocht de onrust in de wereldwijde economie toenemen is het ook goed mogelijk dat de prijs van GOUD op zal gaan lopen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

IMF waarschuwt voor het eerst officieel voor instorten eurozone

Meerderheid Centrale Banken vlucht weg uit euro en dollar en investeert in GOUD - NWO komt eraan: Goldman Sachs topman wil politieke Unie Europa

De machtsovername van Europa door Goldman Sachs - dat van de EU een politieke Unie wil maken- gaat onverminderd verder. Mark Carney, hoofd van de centrale bank van Canada en Goldman Sachs veteraan, is gepolst om het hoofd van de Bank of England te worden.

Het Internationale Monetaire Fonds houdt in zijn meest recente rapport voor het eerst officieel rekening met het instorten van de eurozone in 2012. Dit zou tot 'totale paniek op de financiële markten en een vlucht van investeerders' kunnen leiden en wereldwijd een nieuwe Grote Depressie veroorzaken. Gisteren haalde het rapport weliswaar de reguliere media, maar zij spraken - geheel in lijn met de pro-euro propaganda van de overheid - met geen woord over de ernstige waarschuwing van het IMF.

Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

Nieuwe olie ontketent Koude Oorlog

Er is een nieuw tijdperk voor olie aangebroken. We moeten op steeds meer afgelegen plaatsen gaan boren en we gaan ook steeds dieper. De gevolgen voor het milieu zijn enorm. Van het noordpoolgebied tot in Brazilië. En op die Noordpool zijn de hoofdrolspelers zelfs klaar voor een militaire strijd.

De Atlantische Oceaan lijkt voor de Braziliaanse kust oneindig diep. Bijna 2.000 meter ligt er tussen de zeespiegel en de bodem. Daaronder ligt nog 1.500 meter gesteente. Maar dan bereiken we een olievoorraad die vergelijkbaar is met Koeweit. "Een geschenk van God", noemde de voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva het. Alleen is het de vraag of het wel verantwoord is om naar deze olie te boren. De olieramp in de Golf van Mexico was een akelige kennismaking met wat er kan gebeuren als het fout gaat. Toen had BP al maanden nodig om de situatie onder controle te krijgen. Op een diepte als deze voor de kust van Brazilië zou het nog een stuk lastiger worden.

Maar zelfs die Braziliaanse GOUDmijn is niet voldoende om aan onze noden te voldoen. Hoewel de economie blijft slabakken, neemt de vraag naar olie nog dagelijks toe. Olielanden als Rusland, Iran en Koeweit kunnen niet meer volgen. De olieboringen in Brazilië zijn echter de gevaarlijkste die de olie-industrie ooit ondernomen heeft. En daar betalen ook wij de prijs voor. De olieprijzen hebben altijd een opwaartse trend gekend, al is het maar omdat we nu eenmaal niet zonder olie kunnen. Nog niet zo lang geleden maakten we ons zorgen over de slinkende olievoorraad. Maar de nieuwe olie heeft de gaten gevuld. In Canada vormen de teerzanden een belangrijke bron. En voor de VS is Canada een betrouwbaardere leverancier dan Saoedi-Arabië. En natuurlijk wordt er naar het noordpoolgebied gekeken waar door de opwarming van het klimaat plaatsen bereikbaar worden die vroeger geïsoleerd waren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$