Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6436 tot 6440
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

GOUD en zilver blijven vandaag achter op de beurzen

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,02% op $1652,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,08% op €1258,42 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,82% op $31,79 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,89% op €24,19 per troy ounce.

GOUD doet vrijwel niks vandaag, terwijl zilver een mooi winst boekt. Opvallend was dat zowel GOUD als zilver vandaag beide rond half 4 naar beneden doken en ruim een 1,5%  in waarde daalden. Twee uur later stonden de prijzen van beide edelmetalen weer op het niveau van daarvoor. Zo’n een forse daling in een zeer korte periode is vaak onnatuurlijk en daarmee opvallend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

UH-OH: Paulson short Europa!

Europa blijft maar slagen incasseren. Zopas bereikte ons het bericht dat de beruchte hedge fund manager John Paulson, gekend van zijn ultieme short op subprime hypotheken in de VS, zich tegen Europa kant.

Paulson vertelde in een recente conference call met zijn aandeelhouders dat hij short zit op staatsobligaties uit diverse Europese lidstaten. Bovendien heeft hij CDS contracten gekocht als bescherming. Paulson heeft het vooral gemunt op Spanje en zijn banken.

PS: interessant voor de beleggers in GOUD en GOUDmijnaandelen. John Paulson nam een deel van zijn persoonlijk geld uit het Credit Opportunities Fund en schoof het in zijn Gold Fund!

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Het GOUD glittert voor mijnbouwstudenten

[...]

De reden voor de uitstekende startervoorwaarden, en daarmee de populariteit, is de stijgende GOUDprijs van de afgelopen jaren. Toen de GOUDprijs in de jaren ’90 rond de $350 schommelde was de mijnbouw niet erg populair en verkozen studenten andere richtingen. Hierdoor is er momenteel een tekort aan experts op mijnbouw gebied die midden in hun carrière zitten. Over een jaar of 10 zal dit probleem nog groter worden omdat dan veel “senior” werknemers met pensioen zullen gaan. Aangezien het grootste deel dat momenteel in de industrie werkt 50 jaar of ouder is zal dit een groot probleem worden, aldus Nick Eastwood (directeur bij MinSouth).

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: maandag 16 april 2012

De rotatie van kapitaal is volop in werking.

Slim Beleggen schrijft wekelijks een heel interessante nieuwsbrief. Onderstaand leest u een stuk uit de nieuwsbrief van deze week. Aangezien Nico Pantelis de nagel op de kop slaat, heb ik het stuk integraal overgenomen, met dank aan Nico Pantelis.

Voor beleggers die niet kunnen wachten op het beursspektakel later in het jaar, adviseren we de absolute koopjes op de beurs: de GOUDmijnaandelen.

Het segment is nu zo zwaar afgestraft, dat we ons stilaan afvragen wie die aandelen nu nog verkoopt.

Want laat ons eerlijk zijn: als de K/W binnen een sector onder de 8x duikt, dan gaat de soldenperiode van start, zo simpel is het nu eenmaal.

Daar heb je geen jarenlange beurservaring voor nodig, enkel wat gezond verstand is voldoende!

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 16 april 2012

GOUD en zilver beginnen de week met kleine verliezen

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1649,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,64% op €1259,70 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,35% op $31,39 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,48% op €23,95 per troy ounce.

De prijzen van GOUD en zilver beginnen de week met gematigde verliezen. Het algemene beleggers sentiment was vandaag vrij neutraal. De Europese beurzen noteerden kleine verliezen, dan wel kleine winsten. De voornaamste reden dat er vandaag onzekerheid op de internationale markten was, is de toenemende onzekerheid omtrent Spanje. De rente op 10-jarige staatsobligaties liep vandaag op tot 6,17%, dit is het hoogste niveau in bijna een half jaar tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$