Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6441 tot 6445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Wat gebeurt er met de GOUDmijnen?

Na de sluiting in de VS overschouwden we de ravage op de beurs. Het ziet er overigens niet goed uit voor traditionele aandelen in de komende periode.

We hadden aanvankelijk weinig zin om naar de slotstand van de HUI index te kijken, een verzameling van GOUDmijnaandelen. We weten namelijk dat dit segment altijd flink in de klappen deelt, zelfs als de GOUDprijs omhoog schiet zoals vandaag het geval is.

We konden onze ogen amper geloven toen we zagen dat de GOUDmijnaandelen de handelssessie afsloten met een stijging van maar liefst 1,2 procent (versus een daling van 1,7 procent voor de S&P 500).

Dit patroon hebben we al maanden, zoniet jaren, niet meer gezien. Het zegt volgens ons veel over wat er komen gaat voor de GOUDmijnsector.

Vele fondsbeheerders waren ronduit negatief over GOUDmijnaandelen. Zelfs diverse GOUDexperts haakten in de jongste weken af met het langdurige achterblijven van de sector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Verkoop GOUDmunten heeft geen invloed op de GOUDprijs

Dr. Constantin Gurdgiev, een non executive lid van het GoldCore Investment comité heeft een analyse gemaakt over de verkoop van US Mint muntverkopen. Hij analyseerde data die teruggaan tot 1987. Zijn conclusie is dat er geen paniek is en geen bubbel op de GOUDmarkt van de muntverkopen. Muntverkopen hebben zelfs totaal geen invloed op de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Zilver te omvangrijk? David Morgan relativeert…

Investeerders klagen wel eens dat zilver, alhoewel het veel goedkoper is dan GOUD, te groot is qua omvang voor hun investering.

Voor de grote bedragen kan dit wel kloppen (> 100k), maar voor wie enkele ‘tienduizenden’ wil beleggen in het witte edelmetaal, valt het goed mee.

Zilvergoeroe David Morgan relativeert het probleem en brengt de verschillende fysieke edelmetalen in beeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Ondertussen in de GOUDmarkt

Terwijl de financiële malaise in Europa opnieuw in alle hevigheid losbarst, vluchten vele beleggers naar hun vertrouwde veilige haven: GOUD

Want laten we wel wezen, GOUD heeft bij niemand schulden… toeval of niet, de prijs schiet weer op het juiste moment vanaf zijn stijgende steunlijn omhoog.

Het werk van een echte stier!

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

GOUD en -zilverimport van India zal dit jaar afnemen”

In navolging van GOUD, ziet het ernaar uit dat ook de zilverimport in India sterk zal afnemen komend jaar. Dit zegt Scotia Mocatta, de grootste edelmetaalimporteur van India met een marktaandeel van ongeveer 35%. De importeur is in het hele land actief en werkt met groothandelaren samen.

Het hoofd van Scotia Mocatta Azië, Sunil Kashyap, zei tegenover Reuters dat de zilverimport met 27% kan dalen in 2012. De grote volatiliteit zal ondanks de ongewijzigde importtarieven de grootste boosdoener zijn. Naar verwachting zal er komend jaar tussen de 3.500 en 4.000 ton aan zilver worden geïmporteerd in India, vorig jaar was dit nog 4.800 ton. Volgens Kashyap kan de GOUDimport met 38% afnemen tot 600 ton in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$