Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Een nieuwe financiële architectuur

De schulden van ‘rijke landen’ zijn zo ver opgelopen dat alleen naïeve pensioenbestuurders nog blijven volhouden dat alle staatsobligaties zullen worden terugbetaald, in valuta met gelijke koopkracht. Met een staatsschuld van meer dan 250 procent van het BBP in Japan en meer dan 100 procent in de VS en veel andere westerse landen, kunnen we de rijke landen inmiddels beter de arme landen noemen.

Ter vergelijking: Rusland heeft een staatsschuld van slechts 14 procent van het BBP, terwijl de teller in China  op ruim 40 procent staat. Opvallend genoeg trekken beide landen gelijk op binnen het huidige monetaire systeem. Ze hebben allebei een deel van hun dollarobligaties omgeruild voor enorme hoeveelheden GOUD. Samen hebben ze nu voor zo’n 500 miljard dollar aan US-Treasuries ingewisseld voor bijna 1000 ton GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Video: hoe je winsten in GOUD of zilver vastklikken?

In deze Facebook Live sessie bespreekt Piet Vannoppen hoe je je winsten in GOUD of zilver kan vastklikken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Steeds meer mensen zien het belang van GOUD in

De GOUDsector is bezig aan een prachtig beursjaar. Zo is de vraag naar GOUDproducten de afgelopen maanden enorm hard toegenomen. En dit is uiteraard het gevolg van de enorm goede start van de GOUDprijs. De GOUDprijs is dit jaar al met 16 procent in waarde gestegen en dit rendement zou de komende maanden wel eens verder kunnen gaan oplopen.

De reden dat de GOUDprijs dit jaar al zo flink in waarde is gestegen, komt door het feit dat er enorm veel onzekerheid in de markt aanwezig is. Aan het begin van dit beursjaar kregen we nog te maken met een flinke koersval en daarnaast hangen er op dit moment enorm veel geopolitieke spanningen boven ons hoofd.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Royal Mint gaat GOUD als pensioenbelegging aanbieden

GOUD wordt langzaam maar zeker erkend als een alternatieve manier om vermogen te sparen voor later. In het Verenigd Koninkrijk is men nu ook zover dat het belastingtechnisch interessant wordt fysiek GOUD te kopen als vorm van belegging voor je pensioen. Volgens de Financial Times accepteert de Britse belastingdienst vanaf nu namelijk ook de GOUDbaren van de Royal Mint als vorm van pensioenbelegging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Waarom zou je eigenlijk GOUD kopen?

GOUD is waarschijnlijk een van de meest controversiële activa op de financiële markten. Je bent voor of tegen GOUD en ieder kamp heeft zo zijn eigen overtuigingen. Waarom zou je dus GOUD kopen … of waarom niet? Een klein overzicht.

Anti-GOUD - Tegenstanders van GOUD zeggen dat het gele edelmetaal geen plaats heeft in een moderne portefeuille, het is iets uit het verleden. GOUD produceert ook geen inkomen aangezien het geen cash flow heeft. GOUD ligt maar ergens te wachten. Op lange termijn biedt GOUD geen meerwaarde in een portefeuille.

De prijs kan ook heel volatiel zijn. In april 2013 bijvoorbeeld daalde de GOUDprijs 13% op 2 dagen en eindigde het jaar met 28% verlies.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$