Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6451 tot 6455
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 9 april 2012

Ron Paul: Sta GOUD en zilver toe als betaalmiddel en maak ze belastingvrij

Ron Paul, congreslid voor de Republikeinse partij en deelnemer aan de presidentsverkiezingen van 2012, heeft een uitgesproken mening over de economie en de essentiële rol die geld daarin speelt. Hij pleit al langer voor de invoering van GOUD en zilver als alternatief betaalmiddel voor de dollar.

[...]

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 8 april 2012

Hyperinflatie komt eraan!

De Zwitserse belegger en investeringsanalist Marc Faber, bekend als Dr. Doom, waarschuwt de financiële markten ervoor dat het er in het komende decennium niet om zal gaan waar je als belegger het meeste geld aan kan verdienen maar zal het er vooral om gaan waar je het minste kan verliezen. Hij is de opsteller van het veel geciteerde “The Gloom, Boom & Doom Report“. Voor de komende 10 jaar houdt hij rekening met een massieve vernietiging van rijkdom en welvaart. De monetaire financiering en het ingrijpen van de overheden in de schuldencrisis zal geen gezonde  economische groei brengen. Hij verwacht een hoge inflatie als gevolg van de wijze waarop de monetaire financiering plaatsvindt. Nu overheden er belang bij hebben om tot een hogere inflatie te komen om zodoende hun overtollige schulden weg te werken kunnen zeer vermogende mensen tot wel 50% van hun vermogen verliezen. Hij raadt beleggers aan vooral geen cash aan te houden maar te investeren in aandelen, onroerend goed en GOUD. Ook verwacht hij een implosie van de staatsobligatiemarkten.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Bevestiging manipulatie GOUD- en Zilvermarkt

Wat veel investeerders en handelaren in GOUD en zilver al enige tijd vermoeden, wordt nu ook door de Amerikaanse staat South Carolina in een onderzoek bevestigd: Prijsmanipulatie in de edelmetalenmarkt is de normaalste zaak van de wereld. De auteur van het rapport concludeert dat deze praktijken in de GOUD- en zilvermarkt zoveel risico met zich meebrengen, dat investeren in GOUD en zilver daardoor onwenselijk is voor de Amerikaanse staat.

[...]

Bron: FTM.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Zwart GOUD voor koude lucht

Saoedi-Arabië is het olierijkste land ter wereld. Maar het consumeert ook olie, en flink ook. Nog even en het is op. 

[...]

Voor een deel is de opmerkelijke olieconsumptie te verklaren uit de structuur van de economie. De Saoedi's gebruiken de olie vooral om elektriciteit op te wekken. Die is nodig om water te ontzilten en oliepompen van stroom te voorzien. Alleen al om olie te winnen is 10 procent van de nationale energie output nodig. 

Maar de helft van de opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor … air conditioning. Als de trend zich doorzet moet Saoedi-Arabië in 2038 olie importeren. 

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Wat gaat GOUD doen

Woensdag 4 april ging er weer een flinke klap van de GOUD- en zilverprijs af. De FED sprak en dan weet je het wel. Hier en daar duiken ook de analisten op die "aantonen" dat GOUD een hype was. Dat deden ze ook in 2003, 2006, 2008, 2010, zo om de 2 jaar als GOUD weer met een tijdelijke dip te maken krijgt. Maar zolang de fundamentele financiële situatie niet verbeterd (hoe moet dat eigenlijk?) zal GOUD omhoog gaan. Dat deze berichten weer opduiken is alleen maar gunstig, dan weten we dat de bodem bijna is bereikt. We willen graag laag bijkopen...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$