Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6461 tot 6465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

De geheime koper in de GOUDmarkt legt massaal orders in

U vraagt zich af waarom de prijs van GOUD er zo sterk bij ligt terwijl iedereen negatief wordt over het gele edelmetaal? Het antwoord ligt voor de hand: China!

De Chinezen kopen alle dips, zoveel mag duidelijk zijn nadat we de Chinese invoer van GOUD uit Hong Kong weer zagen aantrekken in februari tot 40 ton, oftewel 13x zoveel als een jaar geleden.

[Reuters]

Laat u dus niets wijs maken door de critici, de stierenmarkt in GOUD is krachtiger dan ooit!

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Zilver, maar vooral GOUD komt het paasweekeinde goed uit (10-04-2012)

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 1,84% op $1660,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 1,97% op €1268,59 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,2% op $31,84 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,53% op €24,33 per troy ounce.

Bron: Doijer&Kalff
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Echt GOUD blijft schijnen, maar Test de Waarheid

Op de “lange termijn” bekeken, is GOUD gedurende 11 opeenvolgende jaren in waarde gestegen. Geen ander op grote schaal verhandelde activa heeft in de afgelopen 100 jaar aan deze prestaties voldaan. GOUD is geen belegging, het kopen van aandelen van Coca-Cola, Mac Donald of de aankoop van onroerend goed voor verhuur zijn investeringen en derhalve beleggingen. Omdat GOUD ‘echt geld’ is, is het een uitstekende beveiliging van je spaargelden tegen de crisis. Daarom koopt men GOUD of zilver in de hoop dit nooit te behoeven gebruiken, het is dus net zoals met een brandverzekering. Mensen moeten begrijpen, dat GOUD geen conventionele investering is. Het drukken van meer geld laat goederen en diensten niet groeien; het verdunt ronduit de oorspronkelijke waarde van bestaande goederen en diensten over een groter aantal dollars of euro’s, dat is diefstal door middel van inflatie. Rijkdom komt niet uit geld maar uit de goederen en diensten dat geld koopt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

Wat gebeurt er met de GOUDmijnen?

Na de sluiting in de VS overschouwden we de ravage op de beurs. Het ziet er overigens niet goed uit voor traditionele aandelen in de komende periode.

We hadden aanvankelijk weinig zin om naar de slotstand van de HUI index te kijken, een verzameling van GOUDmijnaandelen. We weten namelijk dat dit segment altijd flink in de klappen deelt, zelfs als de GOUDprijs omhoog schiet zoals vandaag het geval is.

We konden onze ogen amper geloven toen we zagen dat de GOUDmijnaandelen de handelssessie afsloten met een stijging van maar liefst 1,2 procent (versus een daling van 1,7 procent voor de S&P 500).

Dit patroon hebben we al maanden, zoniet jaren, niet meer gezien. Het zegt volgens ons veel over wat er komen gaat voor de GOUDmijnsector.

Vele fondsbeheerders waren ronduit negatief over GOUDmijnaandelen. Zelfs diverse GOUDexperts haakten in de jongste weken af met het langdurige achterblijven van de sector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Verkoop GOUDmunten heeft geen invloed op de GOUDprijs

Dr. Constantin Gurdgiev, een non executive lid van het GoldCore Investment comité heeft een analyse gemaakt over de verkoop van US Mint muntverkopen. Hij analyseerde data die teruggaan tot 1987. Zijn conclusie is dat er geen paniek is en geen bubbel op de GOUDmarkt van de muntverkopen. Muntverkopen hebben zelfs totaal geen invloed op de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$