Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6466 tot 6470
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Het GOUD glittert voor mijnbouwstudenten

[...]

De reden voor de uitstekende startervoorwaarden, en daarmee de populariteit, is de stijgende GOUDprijs van de afgelopen jaren. Toen de GOUDprijs in de jaren ’90 rond de $350 schommelde was de mijnbouw niet erg populair en verkozen studenten andere richtingen. Hierdoor is er momenteel een tekort aan experts op mijnbouw gebied die midden in hun carrière zitten. Over een jaar of 10 zal dit probleem nog groter worden omdat dan veel “senior” werknemers met pensioen zullen gaan. Aangezien het grootste deel dat momenteel in de industrie werkt 50 jaar of ouder is zal dit een groot probleem worden, aldus Nick Eastwood (directeur bij MinSouth).

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: maandag 16 april 2012

De rotatie van kapitaal is volop in werking.

Slim Beleggen schrijft wekelijks een heel interessante nieuwsbrief. Onderstaand leest u een stuk uit de nieuwsbrief van deze week. Aangezien Nico Pantelis de nagel op de kop slaat, heb ik het stuk integraal overgenomen, met dank aan Nico Pantelis.

Voor beleggers die niet kunnen wachten op het beursspektakel later in het jaar, adviseren we de absolute koopjes op de beurs: de GOUDmijnaandelen.

Het segment is nu zo zwaar afgestraft, dat we ons stilaan afvragen wie die aandelen nu nog verkoopt.

Want laat ons eerlijk zijn: als de K/W binnen een sector onder de 8x duikt, dan gaat de soldenperiode van start, zo simpel is het nu eenmaal.

Daar heb je geen jarenlange beurservaring voor nodig, enkel wat gezond verstand is voldoende!

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 16 april 2012

GOUD en zilver beginnen de week met kleine verliezen

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1649,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,64% op €1259,70 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,35% op $31,39 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,48% op €23,95 per troy ounce.

De prijzen van GOUD en zilver beginnen de week met gematigde verliezen. Het algemene beleggers sentiment was vandaag vrij neutraal. De Europese beurzen noteerden kleine verliezen, dan wel kleine winsten. De voornaamste reden dat er vandaag onzekerheid op de internationale markten was, is de toenemende onzekerheid omtrent Spanje. De rente op 10-jarige staatsobligaties liep vandaag op tot 6,17%, dit is het hoogste niveau in bijna een half jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 april 2012

'Europese leiders hebben ervoor gekozen hun economie - en de samenleving - het ravijn in te duwen'

Steeds meer bezuinigen om onhaalbare budgetdoelstellingen te realiseren waarbij niet het volk, maar de euro centraal staat, hebben het Continent opnieuw aan de rand van de afgrond gebracht. De situatie begint te lijken op de jaren dertig van de vorige eeuw. Spanje komt in de buurt van de 30% werkloosheid; onder jongeren hebben 1 op 2 geen werk. De redding kwam in de jaren dertig pas eens Europa zich loskoppelde van de GOUDstandaard. Het equivalent daarvan is vandaag de exit uit de euro en de herinvoering van nationale munteenheden. Dat schrijft Paul Krugman in een column in de Naw York Times, met de veelzeggende titel ‘Europes Economic Suicide’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 april 2012

Rijke italianen verschepen GOUD naar Zwitserland

Rijke Italianen lijken steeds meer GOUD naar het veilige Zwitserland over te hevelen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek, Instat.

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen export en import, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de export van GOUD naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$