Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6476 tot 6480
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Bevestiging manipulatie GOUD- en Zilvermarkt

Wat veel investeerders en handelaren in GOUD en zilver al enige tijd vermoeden, wordt nu ook door de Amerikaanse staat South Carolina in een onderzoek bevestigd: Prijsmanipulatie in de edelmetalenmarkt is de normaalste zaak van de wereld. De auteur van het rapport concludeert dat deze praktijken in de GOUD- en zilvermarkt zoveel risico met zich meebrengen, dat investeren in GOUD en zilver daardoor onwenselijk is voor de Amerikaanse staat.

[...]

Bron: FTM.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Zwart GOUD voor koude lucht

Saoedi-Arabië is het olierijkste land ter wereld. Maar het consumeert ook olie, en flink ook. Nog even en het is op. 

[...]

Voor een deel is de opmerkelijke olieconsumptie te verklaren uit de structuur van de economie. De Saoedi's gebruiken de olie vooral om elektriciteit op te wekken. Die is nodig om water te ontzilten en oliepompen van stroom te voorzien. Alleen al om olie te winnen is 10 procent van de nationale energie output nodig. 

Maar de helft van de opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor … air conditioning. Als de trend zich doorzet moet Saoedi-Arabië in 2038 olie importeren. 

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Wat gaat GOUD doen

Woensdag 4 april ging er weer een flinke klap van de GOUD- en zilverprijs af. De FED sprak en dan weet je het wel. Hier en daar duiken ook de analisten op die "aantonen" dat GOUD een hype was. Dat deden ze ook in 2003, 2006, 2008, 2010, zo om de 2 jaar als GOUD weer met een tijdelijke dip te maken krijgt. Maar zolang de fundamentele financiële situatie niet verbeterd (hoe moet dat eigenlijk?) zal GOUD omhoog gaan. Dat deze berichten weer opduiken is alleen maar gunstig, dan weten we dat de bodem bijna is bereikt. We willen graag laag bijkopen...

Bron:
Geplaatst: vrijdag 6 april 2012

Enquête: 'Beleggen in GOUD' Survey

Wij stellen het zeer op prijs dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. Het invullen van deze enquête neemt ongeveer 5 minuten van uw tijd in beslag.

GOUD maakt in toenemende mate onderdeel uit van de beleggingsportefeuille van de Nederlandse belegger. Ondanks de toenemende interesse naar GOUD is er nog weinig bekend over de motivatie en het beleggersprofiel van de Nederlandse GOUDbelegger. Door het mee doen aan deze enquête helpt u mee hierover een beter beeld te krijgen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 5 april 2012

GOUD en zilver tonen herstel vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,48% op $1629,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,93% op €1234,59 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,05% op $31,68 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,67% op €24,26 per troy ounce.

Na twee zware dagen voor zowel GOUD als zilver toonden de edelmetalen vandaag lichtelijk herstel. Het algemene beleggersentiment was gemengd vandaag, internationale beurzen konden zich niet goed herstellen en toonden kleine winsten en verliezen. GOUD en zilver deden het vandaag relatief gezien goed. Dit heeft waarschijnlijk te maken met koopjesjagers die na de forse verliezen van de afgelopen 2 dagen een mooi instapmoment zagen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$