Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6476 tot 6480
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

GOUD gaat glanzen

Het edelmetaal GOUD is een veelbesproken onderwerp. Hier zijn verschillende redenen voor, ik zal mij beperken tot het koersverloop. Op basis van het technische landschap kom ik tot een beoordeling en daarmee het meest waarschijnlijke scenario.

Als ik de grafiek van GOUD helemaal terug scroll is er al jaren lang sprake van een uptrend, een serie hogere toppen en hogere bodems boven de gemiddeldelijn. Echter, afgelopen tijd is er sprake van een pauzepatroon, een kwakkelende fase binnen de uptrend. Ik loop de weekgrafiek met u door, wijs u op het korte termijn actiemoment en de langere termijn kansen en bedreigingen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

GOUD en zilver doen het goed vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0.94% op $1676,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,40% op €1264,54 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 2,44% op $32,38 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,83% op €24,08 per troy ounce.

De edelmetalen deden het goed vandaag, vooral de zilverprijs schoot omhoog. De winsten voor GOUD en zilver lagen vandaag in de trend met die van de internationale beurzen die vandaag allemaal ruime plussen noteerden. Beleggers waren vandaag wereldwijd goed gestemd door een succesvolle obligatieveiling uit Italië, de Amerikaanse export die in februari een recordhoogte bereikte en ander positief nieuws.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

IMF: “GOUD is een schaarse veilige haven en die zullen alleen maar schaarser worden”

Gisteren kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met de bevestiging naar buiten dat GOUD een een geleidelijke opleving  als een veilige haven kent. Het IMF waarschuwde dat een “groeiend tekort aan veilige activa” een bedreiging voor vormt ”de mondiale financiële stabiliteit.” Het IMF heeft $74,4 biljoen aan potentiële veilige activa geïdentificeerd, waaronder GOUD en verschillende staats en -bedrijfsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

Zilverprijs aan consolidatie toe

Mitsui and Co Precious Metals strategic analyst, David Jollie, ziet de zilverprijs op korte termijn wat terugvallen maar geeft een positieve outlook voor de middellange termijn. Na een sterke start in 2012 is de zilverprijs aan een consolidatie toe.

Er is een zwakkere vraag naar zilver door de verslechterende economische omstandigheden. De markt voor zonnepanelen is helemaal in elkaar geklapt, maar ook andere industrieën  waar zilver wordt gebruikt (o.a. de Plasma panelen) hebben te maken met een verminderde vraag.

Daar tegenover staat een verhoogde productie door zowel de primaire zilvermijnen alsook de GOUD- en kopermijnen die zilver als bijproduct produceren waardoor de productie met enkele miljoenen ounces zal stijgen dit jaar.

Deze 2 factoren zorgen voor een consolidatiefase van de zilverprijs de komende maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 april 2012

IMF waarschuwt voor een tekort aan GOUD?!

We lazen zonet een bericht op de FT, waarin het IMF waarschuwt voor een volgende crisis als…

Het IMF waarschuwt voor een acuut tekort aan veilige financiële activa in het systeem. Tot zover niet veel nieuws onder de zon, tot dat we de volgende regel lazen:

Nog meer (overheids)schulden lijkt niet de juiste oplossing. Maar waar dan de toevoer van nieuw GOUD in grote volumes vandaan moet komen, is voor ons nog een groter raadsel.

Wij vangen enkel signalen op dat China (en de omringende landen) alle vrijgekomen GOUD opkopen tegen eender welke prijs.

Uiteraard valt er altijd GOUD te kopen… mits er maar de juiste prijs voor betaald wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$