Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6491 tot 6495
Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Import van GOUD in India kan in Q1 met 60% zijn gedaald

India is de belangrijkste consument van GOUD in de wereld, maar de interesse van de Indiërs voor GOUD is momenteel minder groot dan in normale omstandigheden het geval is. Dat heeft te maken met de verhoging van de importbelasting op GOUD, belasting die in één klap werd verdubbeld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd al een vertraging van de vraag naar GOUD in India merkbaar. De GOUDprijs bereikte toen uitgedrukt in rupee een nieuwe recordkoers. Traditioneel is de tweede helft van het jaar de periode met de sterkste vraag naar GOUD, onder andere vanwege het traditionele seizoen van de huwelijken en vanwege het feit dat dan een aantal feestdagen wordt gevierd.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

GOUDmijners weer interessant?

U weet waarschijnlijk al dat ik al jaren vast ben op GOUD. Het is erg volatiel en omgeven door technische factoren:

Maar elke minicrash bleek keer op keer weer een koopmoment. Met GOUD nog steeds stevig in een opwaartse (seculiere) trend is het misschien tijd om naar GOUDmijners te gaan kijken. Wat is er veranderd?

Normaal zouden GOUDmijnbedrijven een stijgende koers moeten laten zien bij een stijging van de GOUDprijs. Maar dat is al een tijdje niet het geval. Sterker nog, in 2011 is de sector op de beurzen bruutweg ingestort. Veel van deze bedrijven zijn te koop voor tussen de 7 en 10 keer de winst.

Natuurlijk is een belegging in deze bedrijven niet hetzelfde als een belegging in GOUD, want de risico’s bij het delven naar GOUD zijn niet gering:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

GOUDmijnen: de crisis in beeld

We hameren in de jongste weken behoorlijk door op het fenomenale achterblijven van de GOUDmijnaandelen en de kansen die hier worden aangereikt voor de aandachtige belegger.

In onze mailbox zat er vanmorgen opnieuw zo’n grafiek die aantoont hoe groot de huidige beurscrisis is bij GOUDmijnen. De GOUDmijnsector blijft geweldig achter op de prijs van GOUD.

We zitten bijna terug op de bodem van 2008!

Toch is er een wezenlijk verschil met de situatie in 2008 en vandaag, namelijk de sector noteert zo’n +230% hoger op dit ogenblik.

En als de historie enige raadgever mag vormen, dan begeven we ons opnieuw aan de vooravond van een indrukwekkende rally bij GOUDmijnaandelen.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van GOUD sinds 1998

S&P 500 levert beste prestatie af ten opzichte van GOUD sinds 1998

Dat de Standard & Poor’s 500 Index een sterk kwartaal achter de rug heeft, wordt aangetoond door een vergelijking te maken met de prestaties van het GOUD tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Het verschil in prestaties tussen de index en het edelmetaal zijn in 14 jaar niet zo groot geweest.

De S&P 500 steeg over het eerste kwartaal met 12%, of 5,30% meer dan de stijging van de GOUDprijs. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat de risicobereidheid bij de beleggers opnieuw is toegenomen.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Met GOUD kan het alle kanten op | IEXProfs.nl

Is de GOUDprijs over zijn piek heen? Dat is de vraag die beleggers ’s nachts wakker houdt, waar beleggingsgoeroes niet over ophouden te discussiëren en waar Barry Ritholtz op zijn blog openlijk het hoofd over breekt. Het is een vraag van 8,4 biljoen dollar, en de finance wizard heeft geen idee. “Ik kan GOUD niet anders waarderen dan met de laatste prijs,” geeft hij toe. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$