Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 66 tot 70
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Waarom een renteverhoging de GOUDprijs niet kan deren

Toen de geruchten in december vorig jaar opgingen dat de Fed de rente zou verhogen, dacht iedereen hetzelfde: ‘het is gedaan met GOUD’. GOUD zou dalen en deze trend zou doorzetten naargelang de Fed dezelfde lijn ook zou doorzetten. Toch is GOUDprijs het tegengestelde overkomen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

GOUDprijs naar laagste niveau in vijf weken

De GOUDprijs is sinds eind februari weer in een dalende trend terechtgekomen en bereikte vrijdag het laagste niveau in vijf weken tijd. Sinds 27 februari is de prijs van een troy ounce GOUD met meer dan 5% gedaald, van ongeveer €1.190 naar €1.127 per troy ounce. Een kilo GOUD werd in dezelfde periode bijna €2.000 goedkoper, want de prijs daalde van ongeveer €38.200 naar €36.250. De zilverprijs daalde in dezelfde periode van €560 naar €516 per kilo, een correctie van 7,8%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ron Paul: Maak GOUD en zilver weer wettig betaalmiddel

Ron Paul sprak deze week in Arizona zijn steun uit voor een nieuw wetsvoorstel waarmee GOUD en zilver weer erkend worden als wettig betaalmiddel. In dit nieuwe wetsvoorstel (HB2014) staat dat GOUD en zilver weer behandeld moeten worden als geld, zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet uit 1787. Dat betekent in de praktijk dat beide edelmetalen niet langer onder de ‘capital gains tax’ vallen, de belasting die je in de VS betaalt over de waardestijging van beleggingen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Bitcoin of GOUD?

We krijgen dagelijks tientallen vragen van onze lezers. Het valt ons de jongste dagen weer op, dat we weer meer vragen krijgen over GOUD. En over Bitcoin. En specifiek een combinatie van de twee!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ongeziene transparantie: Centrale bank Mexico geeft lijst GOUDbaren vrij!

Als journalisten centrale banken vragen stellen over hun GOUDvoorraad, dan heerst er een immense stilte. De naam van het edelmetaal mag bijna niet uitgesproken worden en als het dan toch moet dan wordt het meestal afgedaan als een reliek uit lang vervlogen tijden. Erg verfrissend is de transparantie van de Mexicaanse centrale bank.

Die gaf een lijst vrij met alle GOUDbaren die ze bezit! Het was geen spontane actie, maar een gevolg van een aanvraag in het kader van een transparantiewet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$