Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 651 tot 655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Chinese ‘gold rush’ gaat voort

China lijkt steeds meer en meer bezeten te zijn van GOUD. De GOUDmijnen van de grootste GOUDproducent ter wereld draaien op volle toeren, ze zijn verantwoordelijk voor 14 procent van de wereldwijde GOUDproductie, maar zelfs dat kan de Chinese vraag naar GOUD niet evenaren. Er wordt daarom toenadering gezocht tot Rusland om de grote binnenlandse GOUDhonger te stillen.

Ontzettend veel GOUD produceren en toch niet aan de binnenlandse vraag kunnen voldoen, met dat probleem heeft China te kampen omdat investeerders en beleggers zich massaal op het gele edelmetaal storten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Zwitserse centrale bank profiteert van negatieve rente en GOUD

De Zwitserse centrale bank heeft in de eerste helft van dit jaar mede dankzij de negatieve rente een winst van 21,3 miljard frank gerealiseerd. De centrale bank zag de waarde van haar GOUDvoorraad in deze periode met 7,6 miljard stijgen, terwijl haar posities in buitenlandse valuta omgerekend 13 miljard frank meer waard werden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

Dit is de rijkste man ooit leefde

Vind je Bill Gates en Warren Buffet rijk? Vergeet die hele Forbes lijst van miljardairs toch. Want zij zijn klein bier vergeleken met de rijkste man die ooit leefde: koning Musa Keita van het Westafrikaanse koninkrijk Mali.

Volgens Forbes is Bill Gates met z’n 67 miljard dollar de rijkste man op aarde, op de voet gevolgd door Zara-baas Amancio Ortega (67 miljard) en Warren Buffet (60 miljard). Is dat veel? Niet vergeleken met het privé-vermogen van de rijkste man die ooit leefde. Namelijk de Malinese koning Musa Keita I (1280 – 1337). Hoewel waardering van geld en goederen over tijd heel ingewikkeld is, wordt Keita’s vermogen geschat op om en nabij de 400 miljard dollar, zo schrijft de website Barron’s. Dat is meer dan de vermogens van de 7 rijkste mensen op aarde bij elkaar opgeteld. Eat that guys!

Musa Keita was de koning van het Westafrikaanse Koninkrijk Mail. Zijn rijkdom vergaarde hij door Mali’s strategische ligging op de kruispunten van alle karavaanroutes in West-Afrika, en door de winning van GOUD en zout, destijds de belangrijkste grondstoffen in middeleeuws Afrika.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 28 juli 2016

China opnieuw grootste GOUDproducent ter wereld

China was in 2015 voor het negende jaar op rij de grootste GOUDproducent ter wereld, zo blijkt uit een nieuw rapport dat deze week door de China Gold Association werd vrijgegeven. De Chinese GOUDmijnsector wist vorig jaar 450 ton GOUD uit de grond te halen, wat gelijk staat aan 14% van de wereldwijde GOUDproductie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

GOUDen medailles Rio gemaakt van… zilver!

Nog ongeveer een week en de Olympische spelen gaan officieel van start. Duizenden atleten zullen vechten om een GOUDen medaille weg te kapen. Wat velen niet weten is dat deze medailles echter van zilver gemaakt zijn!

Bij de originele olympische spelen uit de oudheid wonnen atleten zelfs helemaal geen medailles. Wat ze wel kregen was een krans gemaakt van olijftakken van een heilige olijfboom bij de tempel van Zeus.

Het was pas bij de invoering van de Olympische Spelen zoals we ze vandaag kennen in 1896, dat er voor het eerst medailles werden uitgereikt.

Wie de eerste plaats kon bemachtigen kreeg echter een zilveren medaille en de tweede plaats werd beloond met een bronzen exemplaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$