Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6501 tot 6505
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

GOUD in consolidatiefase - Edelmetaal-Info

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over GOUD verstommen. GOUDprijs zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: GOUD is even uit de gratie. GOUD gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 1 april 2012

GOUD en zilver boeken vrijdag een bescheiden winst

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,41% op $1668,13  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,22% op €1250,10 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,22% op $32,24 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,01% op €24,16 per troy ounce.

GOUD en zilver vonden vrijdag in eerste instantie goed de weg omhoog, later op de dag moesten beide edelmetalen fors inleveren maar bleven in de plus staan. Over de gehele week gezien doen beide edelmetalen vrijwel niets en eindigen ongeveer op de prijs waarmee ze maandagochtend begonnen. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte GOUD een winst van 6,7%, de zilverprijs ging in de eerste 3 maanden van dit jaar met 16% omhoog.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 1 april 2012

Waar heeft de FED het Zwitserse en Duitse GOUD gelaten?

Duitsland en Zwitserland zijn al jaren bezig om de Amerikaanse Federal Reserve System (FED) te bewegen mededelingen te doen over de GOUDvoorraad van de Duitsers en Zwitsers die bij de hen in bewaring is gegeven. De Zwitsers maken zich dermate zorgen over hun GOUD dat er binnenkort een referendum wordt gehouden om te stemmen over het terughalen van hun GOUD. Op alle vragen over de locatie en of het GOUD er nog wel is houdt de FED de kaken stijf op elkaar. De FED geeft gewoon niet thuis. Mocht de uitkomst van het referendum bepalen dat het Zwitserse GOUD moet worden teruggehaald dan kan het zijn dat de FED in grote problemen komt. Zij hebben al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw geen openbare controle meer toegestaan. Voor het laatst zijn er in de jaren zeventig een paar Amerikaanse Senaatsleden kort rondgeleid in de GOUDkluis van de FED maar daarna ging de zaak op slot en gaf men, ondanks veel aandringen, niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de FED iets te verbergen heeft. Zij zullen ongetwijfeld nog GOUD hebben maar de kans is groot dat ze er, net als de commerciële banken, een administratieve puinhoop van hebben gemaakt. Het is algemeen bekend dat de FED GOUD heeft uitgeleend, beleend, onder-uitgeleend en als onderpand heeft verstrekt aan wie dat maar wilde hebben. Het is heel goed mogelijk dat al lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk de echte eigenaar is en of het überhaupt nog wel bij de FED ligt opgeslagen. Er gaan de wildste geruchten dat de FED niet meer zou beschikken over het GOUD en dat zij het als onderpand hebben afgegeven voor talrijke leningen. De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Ron Paul probeert ook al jaren boven tafel te krijgen waar het GOUD is gebleven maar wordt steeds met een kluitje in het riet gestuurd.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zondag 1 april 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Deze week werden de schijnwerpers weer op Europa gericht, de Eurocrisis begint weer aan kracht te winnen. We maken ook nog een kleine zijsprong naar GOUD en een stuk over de incompetentie van België om grote bedrijven hier te houden. Volgende week komt er trouwens geen “Kijk op de week van Fininfo-be” aangezien ik een weekje vakantie neem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 maart 2012

Waarom GOUD een goede investering blijft

Volgens een artikel in de Financial Times is de bull market van GOUD voorbij. Er zijn volgens hen verschillende redenen om nu GOUD te verkopen. De voornaamste reden is het aantrekken van de Amerikaanse economie, aldus de FT.

“Investors are losing their enthusiasm for gold as signs of improvement in the US economy tempt them away from the traditional haven. With the US economy showing signs of recovering and fears about the eurozone sovereign debt crisis easing, investors are putting their money into equities and other assets geared towards economic growth rather than havens such as gold.”

Net zoals aandelen en obligaties, ondergaan de grondstoffen (en dus ook GOUD) korte en lange cyclussen. De FT maakt hier een grote fout. GOUD zit nog steeds in een positieve seculaire (lange termijn) trend. GOUD fungeert als veilige haven ten tijde van geopolitieke stress, stijgende inflatie en zwakke beurzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$