Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6501 tot 6505
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Geldpersen staan roodgloeiend

Zilverpaul maakt op de blog van The Silvermountain een opsomming van de rondjes quantitative easing die al de revue zijn gepasseerd. Alles bij elkaar genomen hebben Amerika en Europa samen er al 9 rondjes ‘print till you drop’ erop zitten en nummer 10 staat voor de deur. De bedragen worden ook steeds groter en de opeenvolging wordt steeds sneller. Om het GOUD- en zilvergeweld tegen te houden, worden steeds meer contracten gedumpt. Hou vol en hou vast aan het echte geld wil je iets of wat onbeschadigd uit de race naar de afgrond komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de GOUDen 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie GOUDhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de Lehman Brothers Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote Recessie getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

3 redenen om positief te zijn voor GOUD

Het is niet omdat ik een paar weken zwijg over GOUD, dat ik opééns niet meer positief zou zijn.

GOUD is, en blijft, mijn favoriete belegging. Het blijft de helft van mijn portefeuille uitmaken.

Op mijn blog vind je momenteel 64 artikels die mijn visie over GOUD kracht bij zetten.

Het is goed om jezelf te overtuigen van het lange termijn potentieel dat GOUD biedt. Focus op het einddoel, en dan spreken we waarschijnlijk over GOUDprijzen die 3 tot 5 keer zo hoog liggen dan vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Newmont Mining CEO bespreekt het gloednieuwe GOUDgelinkte dividend

De CEO van GOUDmijnmastodont Newmong Mining laat er geen misverstand meer over verstaan: de prijs van GOUD gaat  richting 2000 dollar per ounce en hoger!

Hij vertaalt dit vertrouwen in een nieuwe dividendpolitiek bij Newmont Mining. Momenteel krijgen de aandeelhouders een dividendrendement van 2,3%. Als GOUD boven 1700 dollar stijgt, krikt men het dividendrendement op naar 2,5 procent.

Bij het doorbreken van de 2000-dollar-barrière gaat het dividend naar 3,5% à 4% of meer!

Bron: beursplaza.com
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

WaveForecaster: GOUD en zilver lijken positief voor April ...

De indexen lijken verzwakt en dus lijkt hier weinig eer te behalen. Hoewel het technische plaatje er voor de edelmetalen beroerd uitziet denk ik dat hier toch forse rendementen zijn te behalen in april.

In de vorige update schreef ik al dat het technisch plaatje zeer slecht was geworden voor GOUD en zilver maar de harmonische gaven aan dat we een mooie periode voor de boeg krijgen.

GOUD sloot de week af op $1662 en zilver op $32,25.

Toch blijf ik positief en ik denk dat we april flink beter gaan afsluiten dan maart.

Ik acht de kans groot dat eind april GOUD rond de $1800 staat en zilver richthing $40 kan stijgen.

Dat zou dus een stijging van meer dan 20% voor zilver inhouden in slechts een maand.

Een zeer gedurfde uitspraak daar de kans hierop natuurlijk normaliter zeer klein is maar de harmonische lijken het in dit geval te rechtvaardigen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$