Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 6506 tot 6510
Bron: Doijer&Kalff.nl
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

Een interview met Mr. Gold:

Mr. Gold verwelkomde mij met een brede glanzende glimlach: hij was blij me te ontmoeten en verheugd zijn kennis en fascinerend curriculum aan mij te vertellen. Hij stelde eerst enkele vragen:

“Hebt u ooit getwijfeld aan GOUD? Heeft u het gevoel dat het beter en meer moet presteren? Maakt u zich zorgen over de volatiliteit? Maakt u zich zorgen of het in de toekomst wat zal opleveren? Hebt u zich ooit afgevraagd wat waardevaste koopkracht betekent? Misschien bent u bang voor een grote daling?”

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

Interview Eric Sprott

link gevonden via BeursBox.nl

onder meer over de recente terugval van GOUD en zilver; de miljardair-fondsbeheerder-CEO en wat al meer geeft ook een vooruitzicht voor de komende drie tot zes maanden en spreekt zich uit over olie.  Bijzonder interessant dus must listen !

[hyperlink]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

Zilver schaarser dan GOUD (ADV)

Ondanks een toename in de zilverproductie sinds 1990 van 400 miljoen ounce tot 700 miljoen ounce per jaar was de vraag naar zilver de afgelopen 15 jaar structureel groter dan het aanbod. Zilver is 17 keer meer aanwezig in de aardbodem dan GOUD. Echter is de hoeveelheid beschikbaar zilver boven de grond vele malen kleiner. De vraag is waar de 700 miljard ounces aan gemijnd zilver per jaar blijven?

Zilver wordt gebruikt in tal van producten, zoals cd’s, telefoon, batterijen, gehoorapparaten, tv schermen, computers, RFID chips etc. Echter na gebruik worden deze producten veelal weggegooid. Zilver wordt vaak in zulke kleine hoeveelheden gebruikt, dat het met de huidige zilverprijs het economisch gezien niet loont om dit te recyclen. Voor fysiek GOUD ligt dit anders, 98% van al het GOUD dat ooit is gemijnd, is nog steeds beschikbaar in de vorm van GOUDbaren, munten of juwelen of kunstvoorwerpen.

Overheden hebben de afgelopen twee generaties massaal hun zilver reserves verkocht aan de industrie. De VS alleen al heeft sinds de Tweede Wereld oorlog 5 miljard ounces aan zilver op de markt gebracht. In 1950 was er boven de grond nog maar 10 miljard ounces aan zilver beschikbaar. In 1980 was dit afgenomen tot 3.5 miljard. Vandaag de dag bestaat er geen overheid meer met een significante zilver voorraad.

[...]

Bron: BeursBox
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

De gekke wereld van het zilver

Een gekke wereld, want hoe kan het dat de prijs van zilver tot stand komt ZONDER dat gekeken wordt naar de echte onderliggende waarde, namelijk zilver?


Zilver wordt gewaardeerd op basis van de handel in papier. Papier dat in naam gedekt wordt door zilver.

Zou nu 1% van de mensen die papieren zilver gekocht heeft tegelijk besluit tot het vragen om fysieke levering, dan bestaat de kans serieus dat de laatsten hun zilver pas ergens in 2013 gaan ontvangen.

En zelfs onder deze omstandigheden is de prijs van zilver laag te noemen ten opzichte van die van GOUD. Kan dat?

Ja, we zien het toch!

Is het logisch? Ja en neen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland loopt verder leeg

Na de flash crash van woensdag zijn GOUD en zilver de klap nog niet te boven gekomen. Vrijdagavond noteerde de GOUDprijs rond de $1.710,- per troy ounce en de zilverprijs koerst op moment van schrijven rond de $34,70 per troy ounce. Over de marktreactie van woensdag 29 februari worden steeds meer vraagtekens gezet. Zo blijkt dat er deze desbetreffende middag voor ruim 20.000 aan futurecontracten zilver werd gedumpt op de markt. Deze contracten hebben een onderliggende waarde van 225 miljoen ounces zilver, goed voor 20% van de jaarlijkse productie.

Ondanks dat het in Griekenland steeds slechter gaat, is de verwachting van inkoopmanagers in de rest van Europa wel licht positiever geworden. Landen in het noorden van Europa zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn licht positiever en hierdoor komt het indexcijfer boven het omslagpunt van 50 uit. Andere kant landen, zoals Ierland, Spanje en Italië zijn nog enigszins negatief over de toekomst. Wel verbeterde de onderliggende trend van deze landen zoals te zien is in de grafiek. Het totaal van de gehele EU blijft op 49.0 en is dus licht negatief.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$