Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6506 tot 6510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Nu niet kijken, maar… het sentiment bij GOUDmijnaandelen is om te JANKEN

We kregen al vele mails over het negatieve sentiment in de GOUDmijnsector. We besteedden er zelfs een halve editie van het GOUD & Zilver Rapport aan.

Beleggers in GOUDmijnaandelen waren zelden zo depressief als vandaag. Ook steeds meer sentimentsindicatoren wijzen op extreme metingen.

Zoals u zelf kan zien is het sentiment bij GOUDmijnaandelen gewoonweg om te janken! Een uitgesproken pessimisme signaleert steeds de absolute bodem.

Bodemvorming op de beurs gaat tevens gepaard met een verhoogde volatiliteit. We zien vandaag alvast een flinke koersopstoot voor de GOUDmijnsector.

We kunnen het niet veel duidelijker krijgen in onze dagelijkse observaties: de bodem wordt momenteel flink aangestampt bij GOUDmijnaandelen!

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

UBS: GOUDprijs daalt naar $1.550,-

Volgens de Zwiterse bank UBS zijn de korte termijn vooruitzichten voor de GOUDprijs momenteel niet zo rooskleurig. De investeringsbank verlaagde de korte termijn verwachtingen voor de GOUDprijs afgelopen week. Het gaat om een prognose voor de komende maand en een prognose voor de komende drie maanden.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Voor het eerst olie ontdekt in Kenia

In Kenia is aardolie ontdekt na proefboringen door het Britse bedrijf Tullow Oil. De commerciële levensvatbaarheid van de olievondst is wel nog onzeker.

Het zwarte GOUD werd afgelopen weekend ontdekt in de afgelegen noordwestelijke regio Turkana, maakte president Mwai Kibaki bekend.

In een toespraak die rechtstreeks op televisie werd uitgezonden zei Kibaki: “Het is voor het eerst dat Kenia een dergelijke ontdekking doet en dit is zeer goed nieuws, maar het is slechts het begin van een lange weg voor ons land een olieproducent kan worden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

GOUD test opwaartse trend

GOUD is al meer dan $ 250 gedaald tegenover de piek van augustus 2011. Op onderstaande grafiek kan je zien dat de bull market van GOUD begon in 2001. De laatste 3 jaar is de trend versneld. De correctie in de 2e jaarhelft van 2011 en de huidige prijscorrectie vormen een normale test in de versnelde opwaartse trend.

De positieve reactie vandaag doet alvast het beste verhopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Wanneer moet je GOUD verkopen?

Dylan Grice van SocGen heeft een mooie definitie over het tijdstip waarop we best ons GOUD verkopen:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$