Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6511 tot 6515
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Charles Nenner: “Vanaf midden April hervat de rally in GOUD en zilver!”

Volgens technisch specialist Charles Nenner moeten beleggers zich terug focussen op GOUD en zilver, want beide edelmetalen staan klaar om hun rally te hervatten.

De modellen van Nenner wijzen op een hervatting van de rally vanaf midden April. Charles Nenner ziet GOUD doorstijgen tot 2500 dollar per ounce in 2013 en zilver zal de kaap van 50 dollar overstijgen!

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD en zilver lijden kleine verliezen vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce.

Nadat GOUD en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste internationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de GOUDprijs vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD: eerst nog een terugval of is de bodem al geplaatst in 2012?

Vele beleggers worstelen met de bovenstaande vraag. Gaat de prijs van GOUD nog eens (flink) terugvallen of hebben we de bodem voor 2012 al geplaatst?

Onderstaande grafiek van Jim Bianco (via BR) laat de stijging van de GOUDprijs zien met daarbij de procentuele correcties. Wat opvalt is dat de bodem in het verleden telkens werd geplaatst als de procentuele daling de grens van -20% overschreed.

Met de recente terugval van -18,5 procent hebben we net de magische grens van min 20 procent gemist. Dit vergroot de kans dat we ons mogen verwachten aan een bijkomende correctie.

Uiteraard, met al het negatieve sentiment omtrent GOUD, lijkt het niet ondenkbaar dat de bodem voor 2012 alweer geplaatst is. Het grafisch patroon lijkt dit gegevens alvast te bevestigen.

Bron: blog.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD en zilver, nog altijd de winnaars

Voor de gold- en silverbugs om de moed erin te houden:

On January 2, 2008 (using the closing price for the first market day):

How did they do? Here is where they were at as of closing on Friday, March 24, 2012 (along with the percentage gain or loss):

Very Interesting! During a time period of over 4 years and 2+ months... the Dow actually ended up about 1 percent. Meanwhile, gold and silver roughly doubled during the same time frame!

Bron: nieuws.be
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

"GOUD" van Kadhafi in beslag genomen

De Guardia di Finanza, een afdeling van het Ministerie van Economie met politionele bevoegdheden, heeft het "GOUD" van Moammar Kadhafi in beslag genomen. Dat schrijft Il Corriere Della Sera op zijn website. In totaal gaat het om een bedrag van 1,1 miljard euro aan goederen die toebehoren aan de familie van de voormalige Libische leider. Het GOUD zijn dan hoofdzakelijk aandelen in autobouwer FIAT, grootbank Unicredit, oliebedrijf Eni, voetbalclub Juventus Turijn, maar ook bijvoorbeeld 150 hectare bos op het Italiaanse eiland Pantelleria, een appartement in Rome en een Harley Davidson.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$