Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6511 tot 6515
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Zilver bewijst zijn waarde in 2012

De forse toename in de vraag naar zilver als investering heeft een groot aandeel in de 20% stijging van het edelmetaal, hiermee presteert zilver beter dan platina, palladium en GOUD.

Beleggers zijn in toenemende mate in zilver aan het investeren in vele vormen. Wereldwijd zijn de zilver exchange-traded-fondsen (ETF’s) momenteel goed voor een volume van 586 miljoen ounces (Moz), aan het einde van 2011 was dit nog 576 Moz. De vraag naar fysieke zilver baren is ook sterk. Volgens verschillende edelmetaaldealers blijft die verkoop ook levendig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Eric Sprott: “Centrale banken hebben niet voldoende GOUD

Eric Sprott bespreekt de situatie op de internationale GOUDmarkt en verklaart dat de centrale banken wereldwijd vandaag nog altijd te weinig GOUD in hun kluizen hebben.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

GOUD en Zilver gaan verder dalen

GOUD en zilver maakten de afgelopen maandag een bodem. Volgens de GOUD/zilver-ratio is het niet meer dan een tijdelijke bodem.

Vaak wordt gekeken naar de GOUD/zilver-ratio om te bepalen of zilver duur of goedkoop is vanuit historisch perspectief. Zie hier de grafiek sinds 1969 waarin we zien dat de ratio sinds begin jaren ’90 een lichte dalende trend vertoont.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

En de Zwitsers willen hun GOUD óók terug…….. | Vrijspreker.nl

In navolging van Venezuela, die recentelijk haar gehele GOUDvoorraad uit de VS terughaalde, Duitsland die vragen stelt  over waar en hoeveel GOUD er is, komt nu Zwitserland met vergelijkbare vragen. 

Eigenlijk zijn het geen vragen maar eisen. De Zwitsers willen niet alleen weten hoeveel GOUD ze hebben, ze willen het binnen de eigen landsgrenzen EN ze willen de de SNB (Zwitserse Centrale Bank) een verbod krijgt om het GOUD te verkopen. Daarnaast moet de SNB 20% GOUD aanhouden als onderpand (assets) tegenover papier (obligaties en overig, binnenkort waardeloos papier).

[...]

Bron: gata.org
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

China dumpt Dollars voor Olie en GOUD

The other deduces that China's foreign exchange policy now is to dump dollars and U.S. government debt for hard assets, particularly oil and gold:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$