Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6516 tot 6520
Bron: zonnewind.be
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Grijpt de Fed in op de GOUDmarkt met geroofd GOUD Europese landen?

Grote delen van de Europese GOUDvoorraad liggen opgeslagen in de VS. Mocht u zich afvragen waarom dat zo is, dan moet ik u bekennen dat daar geen algemeen aanvaarde logische verklaring voor te bedenken is anders dan de VS het GOUD simpelweg 'geroofd' hebben na 1945. Zoals koningen in de oudheid zoons en dochters eisten als 'onderpand' voor de trouw en loyaliteit van hun vazallen, zo hebben de VS - nadat ze in 1945 vrijwel heel West-Europa bezetten - zeer waarschijnlijk de enorme GOUDvoorraden van Duitsland en Zwitserland (maar ook van andere Europese landen, waaronder Nederland en België) naar de VS overgebracht.

Bron: amweb.nl
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Pensioenfonds loopt 12 miljoen euro mis dankzij DNB ...

De Nederlandsche Bank heeft de Stichting Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken onterecht bevolen om af te zien van beleggen in GOUD. Dat zegt rechtbank Rotterdam. De procedure over de schadevergoeding, volgens het pensioenfonds € 12 miljoen, moet nog gevoerd worden.

Het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken (met een belegd vermogen van € 335.391.000) belegde 13% van de totale beleggingsportefeuille in GOUD. Volgens De Nederlandsche Bank was dit deel “bovenmatig”. Een flinke daling van de GOUDprijs zou zeer negatieve gevolgen hebben voor het fondsvermogen en op grond van de prudent-person-regel uit de Pensioenwet mogen fondsen niet bovenmatig afhankelijk zijn van bepaalde waarden. DNB heeft daarop het pensioenfonds gesommeerd dat maximaal 3% van de totale portefeuille in GOUD mocht worden belegd.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag breng ik jullie een kijk op uw koopkrachtverlies. Er staat enorm veel geld op de spaarrekeningen, maar brengt dat nog iets op? Daarna bekijken we een aspect over de ondergang van België. Ten slotte ga ik even in op de kleine correctie van het GOUD deze week.

Er staat meer dan € 222 miljard op de Belgische spaarboekjes weg te kwijnen. Dat is een stijging van € 3 miljard op 1 maand tijd!! Het grote aantal euro’s op de spaarrekeningen heeft België al behoed van een faillissement, het is een van de redenen waarom de obligatiemarkten nog vertrouwen hebben in de Belgische schuld. Maar wat brengt een spaarboekje nog op tegenwoordig? 1%? Max 2 %? En hoe is de inflatie vandaag de dag? Officieel 3,5 % – officieus zal dit nog hoger liggen. Inflatie is ook iets persoonlijks. Niet iedereen koopt in gelijke hoeveelheden de producten van de index-mand. Persoonlijke inflatie ligt dus nog hoger.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Huizenmarkt VS moet nog fors onderuit

Sinds de topvorming eind 2005 / begin 2006 heeft de huizenmarkt in de VS flinke klappen gekregen. Gemiddeld is er zo’n 34% vanaf sinds de top. Velen denken daardoor dat we het ergste nu wel gehad hebben. Dankzij de huis/zilver-ratio weten we dat de bodem nog lang niet in zicht is.

Zie hier de grafiek van de huizenprijsindex van de VS sinds 1890. Een parabool die vanaf de top begin 2006 een stevige draai heeft laten zien. De parabolische beweging kwam met name op gang vanaf het moment van de ontkoppeling van GOUD en de dollar. De huizenprijs is sindsdien ook niets meer dan dat: een prijs. Over de waarde zegt het weinig. Beter is het daarom om de huizenprijs te meten in iets wat niet onbeperkt bijgedrukt kan worden, in dit geval in de zilverprijs.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

DNB zat fout met GOUD

Toezichthouder De Nederlandsche Bank had het Glasfonds nooit op mogen dragen zijn GOUD te verkopen en moet het pensioenfonds mogelijk vergoeden voor de geleden schade. Dat oordeelt de rechtbank van Rotterdam, meldt IPNederland. De toezichthouder droeg via een 'aanwijzing' het Pensioenfonds van de Vereenigde Glasfabrieken (SPVG) in januari 2011 op om zijn GOUDallocatie terug te brengen van 13% naar 3%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$