Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 6516 tot 6520
Bron: gata.org
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

China dumpt Dollars voor Olie en GOUD

The other deduces that China's foreign exchange policy now is to dump dollars and U.S. government debt for hard assets, particularly oil and gold:

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

Waar ligt precies, hoeveel, van “ons GOUD?” | Vrijspreker.nl

Vrijspreker heeft al eerde bericht over de -laten we zeggen- gebrekkige audits van de Nederlandse GOUDvoorraad. Hoeveel we precies hebben is onbekend, waar de voorraad zich bevindt, is eveneens onduidelijk. Delen van de voorraad zijn waarschijnlijk “vrijwillig” afgestaan aan de ECB bij oprichting, maar dat weten we ook niet zeker. De SP heeft daar recentelijk kamervragen over gesteld.

Onze buren, bij monde van het Duitse Federale Audit Bureau hebben ook kritiek geuit op de gebrekkige auditvoering van de Duitse GOUDvoorraad. Duidelijk is wel dat een groot deel van de Duitse GOUDvoorraad niet in Duitsland ligt. Niet alleen de Duitse burgers, maar ook politici en de Bundesbank worden nerveus. Het ziet er naar uit dat ca. 60% van de Duitse GOUDreserves in het buitenland liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 maart 2012

Griekse CDS trigger katapulteert GOUD!

De kogel is door de kerk. De ISDA heeft de Griekse default officieel erkend als een credit event, waardoor de uitstaande CDS contracten geactiveerd zullen worden.

Via Reuters:

In de komende dagen zal duidelijk worden wat de impact van de Griekse CDS trigger zal zijn. Het eerste slachtoffer is al gelokaliseerd:

Uiteraard levert iedere actie een reactie op. De ‘winnaar’ blijkt GOUD te zijn. De prijs maakte een geweldige U-bocht na het Griekse credit event.

Dat belooft voor de komende periode… Got Gold?!

Bron: beurz.com
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Hoe zit dat met GOUD? | BeurZ Nieuws

Nu de koers van het GOUD in een week tijd met meer dan $100 per ounce gedaald is , komen er wat reacties binnen.

Had ik dat niet kunnen voorzien? Is het nu over met de stijging van de GOUDprijs? Is het niet allemaal één grote klere bende?

- Misschien wel. Ik heb het niet willen voorzien, want mij boeit de dagkoers van GOUD niet. Ik koop GOUD omdat ik er op dit moment meer vertrouwen in heb dan in Euro’s. Waarom? Vorige week werden er ruim 700 miljard euro’s door de ECB bijverzonnen. Euro’s die echt uit het niets gecreëerd werden. Wil ik Euro’s hebben terwijl achter mijn rug de ECB ze gewoon uit lucht aan het creëren is? Mijn antwoord is neen. Maar wat dan wel? Aandelen gingen ook zwaar onderuit. Heel wat aandelen zijn in enkele dagen tussen de 5 en 10% gedaald. Dat is regelmatig nog erger dan de GOUD daling! Juist goede bedrijven zagen hun aandelenkoers fors dalen.

GOUD en zilver wil ik wel hebben, want hoewel de koers nu omlaag gemanipuleerd wordt, is het fundamentele verhaal rond GOUD en zilver niet veranderd. Ik kan nu alleen goedkoper bij kopen, hetgeen ik dus weer heb gedaan en ga doen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Iran wil zeer grote ondergrondse GOUDreserves verder uitbaten

Na tientallen jaren van oorlog en geweld worstelt Iran om haar economie te behouden en te stimuleren en kijken ernaar uit om de GOUDproductie te verhogen, net als de productie van olie en aardgas. Volgens het Irakese mineraal ministerie bevat de westelijke woestijn enorme reserves aan GOUD en waarschijnlijk ook platina en diamanten. De Irakese regering kondigde onlangs een 30 jaar lang economisch plan voor mijnen en mineralen aan door het verlenen van productielicenties aan buitenlandse mijnbouwbedrijven. De Irakese regering is dan ook hoopvol dat GOUDwinning een steeds meer winstgevende onderneming voor het land kan zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$