Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 6521 tot 6525
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag breng ik jullie een kijk op uw koopkrachtverlies. Er staat enorm veel geld op de spaarrekeningen, maar brengt dat nog iets op? Daarna bekijken we een aspect over de ondergang van België. Ten slotte ga ik even in op de kleine correctie van het GOUD deze week.

Er staat meer dan € 222 miljard op de Belgische spaarboekjes weg te kwijnen. Dat is een stijging van € 3 miljard op 1 maand tijd!! Het grote aantal euro’s op de spaarrekeningen heeft België al behoed van een faillissement, het is een van de redenen waarom de obligatiemarkten nog vertrouwen hebben in de Belgische schuld. Maar wat brengt een spaarboekje nog op tegenwoordig? 1%? Max 2 %? En hoe is de inflatie vandaag de dag? Officieel 3,5 % – officieus zal dit nog hoger liggen. Inflatie is ook iets persoonlijks. Niet iedereen koopt in gelijke hoeveelheden de producten van de index-mand. Persoonlijke inflatie ligt dus nog hoger.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Huizenmarkt VS moet nog fors onderuit

Sinds de topvorming eind 2005 / begin 2006 heeft de huizenmarkt in de VS flinke klappen gekregen. Gemiddeld is er zo’n 34% vanaf sinds de top. Velen denken daardoor dat we het ergste nu wel gehad hebben. Dankzij de huis/zilver-ratio weten we dat de bodem nog lang niet in zicht is.

Zie hier de grafiek van de huizenprijsindex van de VS sinds 1890. Een parabool die vanaf de top begin 2006 een stevige draai heeft laten zien. De parabolische beweging kwam met name op gang vanaf het moment van de ontkoppeling van GOUD en de dollar. De huizenprijs is sindsdien ook niets meer dan dat: een prijs. Over de waarde zegt het weinig. Beter is het daarom om de huizenprijs te meten in iets wat niet onbeperkt bijgedrukt kan worden, in dit geval in de zilverprijs.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

DNB zat fout met GOUD

Toezichthouder De Nederlandsche Bank had het Glasfonds nooit op mogen dragen zijn GOUD te verkopen en moet het pensioenfonds mogelijk vergoeden voor de geleden schade. Dat oordeelt de rechtbank van Rotterdam, meldt IPNederland. De toezichthouder droeg via een 'aanwijzing' het Pensioenfonds van de Vereenigde Glasfabrieken (SPVG) in januari 2011 op om zijn GOUDallocatie terug te brengen van 13% naar 3%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

Shortposities bij GOUD Majors stijgen met bijna 40 procent!

In de afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag van abonnees: wat scheelt er toch met de GOUDmijnsector?

Een terechte vraag aangezien de GOUDprijs torenhoog noteert (wat momenteel leidt tot een winstexplosie bij de GOUDproducenten) en de sector hun dividenden met rasse schreden optrekt.

Ook wij, die al jaren op de professionele beursvloer rondlopen, hebben dit soort onlogische prijsactie zelden gezien. Bovendien wijzen onze modellen op depressie-waarderingen!

Dan moet er iets anders aan de hand zijn. Er moet een technische reden aan de basis van de ondermaatse koersbewegingen liggen.

We graven daarom eens dieper naar de kopen en verkopen bij enkele Majors uit de Selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$