Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 6521 tot 6525
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Biflatie Bulletin: Flash crash edelmetaal

Terwijl Bernanke sprak daalde de prijs van GOUD en zilver flink. Een opvallende beweging, die na de stijging van dinsdag niet verwacht werd. Dinsdag steeg de GOUDprijs namelijk richting $1.786,- per troy ounce, terwijl de zilverprijs naar $37,- per troy ounce steeg. Woensdag keerde de beweging weer helemaal om en daalde de prijs van GOUD en zilver met respectievelijk 4,0% en 6,0%. Hiermee blijkt maar weer eens hoe volatiel de edelmetalenmarkt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

INFOGRAPHIC: Zit GOUD in een bubbel?

Voor degene die zich nog altijd afvragen of GOUD in een bubbel zit, hebben we de volgende infographic gevonden die een antwoord op de meeste vragen biedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Juniors opnieuw in de startblokken!

Zoals de meeste beleggers in de Benelux ondertussen wel zullen weten, zijn we de meest uitgesproken voorstanders van junior GOUDmijnaandelen: de selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport bevat de meest kwalitatieve aandelen in de sector!

Want ondanks hun hoge volatiliteit, is het rendement over de langere termijn (jaren) onevenaarbaar in een seculaire bull market!

Maar de stevige stijgingen worden meestal opgevolgd door felle correcties. Dit fenomeen zagen we ook weer in de laatste maanden van 2011 bij vele junior GOUDmijnaandelen (blauwe lijn).

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

GOUD en zilver herstellen zich vandaag lichtelijk

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 1,41% op $1720,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 1,33% op €1277,74 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,31% op $35,10 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,20% op €26,14 per troy ounce.

Gisteren was een bijzonder zware dag voor zowel GOUD als zilver. Vandaag herstelden beide edelmetalen zich enigszins en noteerden een ruime plus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

5-procent-dagdalingen bij GOUD = gemiddeld winst op weekbasis

Gisteren kreeg GOUD een pandoering van 100 dollar te verwerken, goed voor een daling op dagbasis van meer dan 5 procent.

De heren van Bespoke gingen na wat er met de prijs van GOUD gebeurde nadien. Blijkt dat de prijs na een week tijd alweer op winst staat, gezien de metingen sinds 1980!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$