Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 6531 tot 6535
Bron: BeursBox
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

De gekke wereld van het zilver

Een gekke wereld, want hoe kan het dat de prijs van zilver tot stand komt ZONDER dat gekeken wordt naar de echte onderliggende waarde, namelijk zilver?


Zilver wordt gewaardeerd op basis van de handel in papier. Papier dat in naam gedekt wordt door zilver.

Zou nu 1% van de mensen die papieren zilver gekocht heeft tegelijk besluit tot het vragen om fysieke levering, dan bestaat de kans serieus dat de laatsten hun zilver pas ergens in 2013 gaan ontvangen.

En zelfs onder deze omstandigheden is de prijs van zilver laag te noemen ten opzichte van die van GOUD. Kan dat?

Ja, we zien het toch!

Is het logisch? Ja en neen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland loopt verder leeg

Na de flash crash van woensdag zijn GOUD en zilver de klap nog niet te boven gekomen. Vrijdagavond noteerde de GOUDprijs rond de $1.710,- per troy ounce en de zilverprijs koerst op moment van schrijven rond de $34,70 per troy ounce. Over de marktreactie van woensdag 29 februari worden steeds meer vraagtekens gezet. Zo blijkt dat er deze desbetreffende middag voor ruim 20.000 aan futurecontracten zilver werd gedumpt op de markt. Deze contracten hebben een onderliggende waarde van 225 miljoen ounces zilver, goed voor 20% van de jaarlijkse productie.

Ondanks dat het in Griekenland steeds slechter gaat, is de verwachting van inkoopmanagers in de rest van Europa wel licht positiever geworden. Landen in het noorden van Europa zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn licht positiever en hierdoor komt het indexcijfer boven het omslagpunt van 50 uit. Andere kant landen, zoals Ierland, Spanje en Italiƫ zijn nog enigszins negatief over de toekomst. Wel verbeterde de onderliggende trend van deze landen zoals te zien is in de grafiek. Het totaal van de gehele EU blijft op 49.0 en is dus licht negatief.

Bron: GoudVergelijker.nl
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

US Mint verkoopt minder GOUD en zilver

In februari 2012 heeft de United States Mint minder fysiek zilver verkocht in vergelijking met een jaar geleden. In februari 2012 werden er bijna 1,5 miljoen American Silver Eagles van één troy ounces verkocht. Met de huidige zilverprijs van $34,73 komt de totale marktwaarde van het zilver uit op ruim $51,7 miljoen. Dat is ruim de helft minder in vergelijking met februari 2011, toen er nog 3,24 miljoen troy ounce aan zilveren munten uit het Amerikaanse muntenhuis kwa rollen.

[...]

Bron: Solidor.com
Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012

GOUD en Zilvermarkt kent nieuwe speler in de markt: Solidor.com

Een nieuwe speler in de markt: Solidor.com - Bescherm uw vermogen slim.

De vraag naar GOUD en zilver blijft alsmaar toenemen. Online webwinkels in edelmetalen reizen dan ook de pan uit.

Echter hebben we het hier niet over zomaar een webwinkel.

Dirk Jan: "Solidor.com is anders. Wij bieden het beste van alles. We hanteren uiterst scherpe prijzen, live koersen, live prijzen, snelle levertijden, kwaliteit, veiligheid en zelfs een online portfolio- omgeving. Aan alles hebben we gedacht".

Privacy staat hoog in het vaandel bij deze nieuwe Europese speler. Dat blijkt onder andere uit het type SSL certificaat dat gehanteerd wordt door Solidor.com. 256 bits SSL EV+ en soortgelijke certificaten worden doorgaands alleen door banken en grote financiële instellingen gebruikt om veilige verbindingen via internet met klanten tot stand te brengen – zo ook dus door Solidor.com. Solidor.com is de eerste Nederlandse webwinkel in edelmetaal met een dergelijk certificaat.

Ook opvallend is de mogelijkheid tot het beheren en bijhouden van een online portfolio. Zo zie je niet alleen in 1 oogopslag wat je bezit, maar ook wat jouw investering waard is en het behaalde rendement. (Online vanaf 16 maart 2012).

Opmerkelijk is de snelheid en optimalisatie van de webwinkel van Solidor.com. De webwinkel is overzichtelijk en compleet.

Hier zijn genoeg ingrediënten aanwezig voor een groot succes in de Europese Edelmetaal markt.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012

Lager slot op Wall Street, GOUD en olie goedkoper

Wall Street is vandaag lager gesloten, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Dow slaagt er nog altijd niet in om door te breken boven het niveau van 13.000 punten, de Nasdaq blijft flirten met de kaap van 3000.

In het geval van de Nasdaq en de S&P 500 waren er verliezen van respectievelijk 0,43% en 0,32%, de Dow Jones sloot per saldo 0,02% lager. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde 1,986%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$