Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 6541 tot 6545
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

De Pan Aziatische GOUD Beurs sterft een vroege dood

Opmerkelijk nieuws: PAGE sterft een vroege dood door inmenging vanuit New York. Dat stellen Andrew Maguire en Ned Naylor-Leyland. De geboorte van PAGE werd in augustus 2011 aangekondigd. PAGE zou de termijnmarkt voor edelmetalen fundamenteel veranderen door elk contract 1:1 te dekken met fysiek.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Geconcentreerde shortpositie in de GOUD- en zilvermarkt neemt toe

De termijnmarkt voor GOUD en zilver op de COMEX is niet alleen een plek waar de fysieke handel in metalen plaatsvindt, ook is het een instrument geworden van bepaalde zakenbanken om de prijs te onderdrukken. Door duizenden contracten tegelijk aan de shortpositie toe te voegen zakken de prijzen.

[...]

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bear&Bull Blog : Vergeten mijnen

Laten we nog eens het mooie woord 'conundrum' gebruiken: het is al jaren een conundrum dat GOUDmijnaandelen ter plaatse trappelen, terwijl de GOUDkoers een mooie vlucht nam. Het verschijnsel is niet nieuw, het is in de voorbije weken enkel feller geworden.

Raar is dat. Zo'n stijgende GOUDprijs doet toch de kassa rinkelen bij Barrick Gold, Gold Fields, Newmont Mining en de andere? Zij delven het GOUD en mogen het extra duur verkopen. Natuurlijk is dat voordelig.

Vanwaar dan de achterstand? We geven enkele mogelijke verklaringen. Om te beginnen is GOUD eindig. Dat groeit en bloeit niet, en opgehaald GOUD wordt niet door vers GOUD vervangen. De delvers moeten dus in almaar moeilijker omstandigheden gaan graven. Ze vinden minder, hun productiviteit zakt en hun kosten stijgen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

GOUD en zilver zakken verder weg

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,86% op $1674,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 1,14% op €1289,98 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 3,09% op $32,95 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,51% op €25,74 per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Centrale banken worden goldbugs

5 jaar geleden vormden juwelen 2/3e van de GOUDvraag, nu is dat gezakt naar minder dan de helft. Vooral de centrale banken maken hun opmars als echte goldbugs. De trendwijziging begon in 2010 en versnelde in 2011. De vraag naar GOUD als investering nam in 2011 ook toe ten opzichte van 2010.

Met de huidige berichtgeving en mondiale situatie, zal deze trend zich in 2012 verder zetten. De vraag naar GOUD als investering en door de centrale banken zal een sterke bodem onder de GOUDprijs leggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$