Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 656 tot 660
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Dit kun je kopen van een GOUDen medaille in Rio

Ranomi Kromowidjojo, Dafne Schippers en Tom Dumoulin: het zijn enkele Nederlandse atleten die bij de Olympische Zomerspelen in Brazilië kans maken op een GOUDen medaille. Wat is zo’n plak eigenlijk waard?

Het winnen van een olympische plak is niet in geld uit te drukken. Vraag dat maar aan Maarten van der Weijden, de zwemmer die leukemie overwon en in 2008 olympisch kampioen werd op de 10 kilometer openwaterzwemmen.

Maar de intrinsieke waarde van de medaille die hij vijf dagen na de GOUDen race om zijn nek kreeg gehangen, is simpel uit te rekenen: tel op hoeveel het materiaal van de plak kost.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

GOUDprijs op weg naar een nieuwe All-Time High

Rendementen uit het verleden zijn nooit een garantie voor de toekomst. Maar de geschiedenis rijmt meer dan je denkt. Zo kan je de huidige stijging van de GOUDprijs vergelijken met de GOUDen periode van de jaren ’70. Er zijn enkele grote verschillen maar ook enkele interessante gelijkenissen.

En dat laatste voorspelt nieuwe recordkoersen voor de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bill Gross belegt nu ook in GOUD

In zijn maandelijkse outlook voor de markten schuift de legendarische belegger Bill Gross van Janus Capital GOUD naar voor. Hij ziet het edel metaal momenteel als één van de meest aantrekkelijke beleggingsmogelijkhede

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Waarom kopen Rusland en China zo veel GOUD?

We hebben goed en slecht nieuws voor de GOUDliefhebbers. Volgens het IMF steeg de GOUDvoorraad van de centrale banken in 2015 met 702 ton tegenover 176 ton in 2014. De totale GOUDvoorraad staat nu op 32.733 ton, terug op het niveau van 2002. Vooral China en Rusland zijn de drijvende krachten, maar waarom?

China en Rusland kopen hun GOUD om verschillende redenen

Zo willen beide landen hun afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verlagen, vooral Rusland, en ze zoeken naar alternatieven voor de negatieve rendementen in euro’s en yen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

De vreemde relatie tussen GOUD en Trump

GOUD is Macht, veel meer dan je denkt. Je haat het of je houdt ervan, maar GOUD bespeelt de emoties van veel beleggers. Je kan GOUD kopen voor verschillende redenen, maar doorheen de geschiedenis staat het gele edelmetaal steeds op hetzelfde podium met macht. En dat wordt opnieuw duidelijk met Donald Trump.

Donald Trump en GOUD, het lijkt een vreemde combinatie. Maar alles draait om macht, je houdt er dus van … of niet. Trump zelf is een liefhebber van GOUD, omdat het macht uitstraalt. En nu is de Republikein op zoek naar de ultieme machtspositie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$