Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 656 tot 660
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

GOUD, hét edelmetaal met een sterk opwaarts potentieel de komende maanden/jaren

Er is één constante merkbaar de laatste tijd, namelijk de aanhoudende stijging van edelmetalen waarbij GOUD uiteraard het meest bekende voorbeeld is. Nu de schuldencrisis en bankencrisis in Europa weer volop escaleert lijkt een GOUDbelegging het enigste echt veilige te zijn.

De GOUDmarkt lijkt de nieuwste hype te worden op de beurzen nu er meer en meer alarmerende signalen komen van onder meer de bancaire sector. Niet enkel in Europa waar de Italiaanse banken een nieuwe crisis zullen veroorzaken maar ook in andere continenten is er een stijgende vraag naar GOUD.

Dit edelmetaal is niet enkel een veilige haven voor risicovolle periodes maar kan ook dienen als ondersteuning om de munt te stabiliseren zoals bijvoorbeeld de Chinese Yuan. Met behulp van hefboomfondsen nemen meer en meer speculanten de overstap naar GOUD waardoor de prijs op korte termijn nog sterker kan stijgen. GOUD-ETF’s nemen nu reeds twee derde van de jaarlijkse GOUDproductie in welke geschat is op een 3186 ton per jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

De GOUDprijs geeft een bijzonder krachtig signaal!

De markten staan compleet op z’n kop. We vertelden u vorige week nog dat de beurzen tegengestelde signalen uitstuurden. Het lijkt er inmiddels meer op dat de markten volledig doorslaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Het echte probleem is de euro

Voor de landen in de eurozone is de euro als het ware te beschouwen als de GOUDstandaard van deze tijd. Maar anders dan een relatief eenvoudige ontkoppeling van GOUD is het uittreden uit de eurozone een stuk complexer. Volgens sommigen zou dat voor een uittredend land financiële zelfmoord zijn. Toetreden tot de euro kan wel, uittreden bijna niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

IS komt met eigen munt: de GOUDen dinar

Islamitische Staat heeft een eigen munt geïntroduceerd. De GOUDen dinar, naar een zevende-eeuws voorbeeld uit het kalifaat van Uthman, is volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten in de provincie Dair as-Saur uitgegeven. De munt is 4,5 gram zwaar en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 175 euro.

Het is de bedoeling dat olie, een van de belangrijkste inkomensbronnen van de terreurorganisatie, voortaan wordt afgerekend in dinars. Veel handelaren hebben zich volgens het Observatorium al op de markt begeven om de nieuwe valuta te bemachtigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

UBS: “GOUD is in een nieuwe fase beland”

De GOUDprijs wist tot nu toe dit jaar al met 25% in waarde te stijgen en als het aan zakenbank UBS blijft gaat het daar niet bij blijven. Zo is UBS strateeg Joni Teves van mening dat de GOUDprijs de komende maanden kan gaan profiteren van meer koopgeweld dat zal losbarsten als gevolg van de onrust in de wereld.

Teves is zelfs van mening dat de GOUDprijs op dit moment in een nieuwe fase is beland. Teves komt tot de conclusie dat de GOUDprijs rap richting de grens van $ 1.400 zal kunnen gaan bewegen en de geopolitieke onrust kan daarnaast zorgen voor een extra opwaartse impuls.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$