Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6551 tot 6555
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Turken zullen hen GOUD voorlopig niet inwisselen voor geld

De Turkse centrale bank heeft de hoeveelheid GOUD die kredietverstrekkers in reserves kunnen houden verdubbeld. Deze actie is onderdeel van de reserveverplichtingen veranderingen. Volgens  rapporten van The Wallstraat Journal zou deze verschuiving van 10% naar 20% betekenen dat Turkse banken het edelmetaal kunnen gebruiken als vervangbare geldreserves tegen vreemde valuta deposito’s. Deze stap volgt nauwlettend op eerdere opmerkingen over de inspanningen van de ‘GOUDen transfer’ vorige week in Turkije om een ​​een deel van persoonlijke GOUDvoorraden in het bancaire systeem te krijgen.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

'Belegger, zet in op yield, dividend, GOUD'

Nu er sprake is van een negatieve reële rente op tienjarige staatsobligaties en het gevaar bestaat dat de prijzen dalen, lopen beleggers het risico met niets achter te blijven.

Dat zegt Bill Gross, oprichter van Pimco, de grootste obligatiebelegger ter wereld.

Beleggers moeten volgens Gross inzetten op echte assets en niet op financiële assets. De reden is volgens hem dat landen als China niet geinteresseerd zijn in financiële assets, maar in het veiligstellen van grondstoffen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Beleggen in schaarste

Wat is beleggen? Wat zijn de risico's? En voor wie is beleggen geschikt? BELEGGINGSTIPS

Hansen spreekt van een kleine revolutie: in vijf jaar tijd zijn particuliere beleggers erg actief geworden in grondstoffen. De explosie van de GOUDprijs is een treffend voorbeeld. Dat heeft ook aanbieders van beleggingsfondsen, vooral indexfondsen (etfs), aangetrokken. „In etf’s die de GOUDprijs volgen, is inmiddels twee keer de totale GOUDvoorraad van China belegd”, vertelt Hansen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

GOUD en zilver kunnen de opmars van maandag niet volhouden

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1680,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,27% op €1264,26 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,76% op $32,59 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,37% op €24,51 per troy ounce.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Geldpersen staan roodgloeiend

Zilverpaul maakt op de blog van The Silvermountain een opsomming van de rondjes quantitative easing die al de revue zijn gepasseerd. Alles bij elkaar genomen hebben Amerika en Europa samen er al 9 rondjes ‘print till you drop’ erop zitten en nummer 10 staat voor de deur. De bedragen worden ook steeds groter en de opeenvolging wordt steeds sneller. Om het GOUD- en zilvergeweld tegen te houden, worden steeds meer contracten gedumpt. Hou vol en hou vast aan het echte geld wil je iets of wat onbeschadigd uit de race naar de afgrond komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$