Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 6551 tot 6555
Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUD niet altijd winnaar in crisis | IEXProfs.nl

GOUD lijkt een van de weinige veilige havens, maar de geschiedenis wijst uit dat het edelmetaal zich niet altijd naar verwachting gedraagt. Analist Carl Swenlin probeert de verwachtingen van beleggers enigszins te matigen. Tijdens de eerste Golfoorlog gedroegen aandelen zich zoals verwacht: toen Irak Koeweit inviel crashten ze, en toen met de eerste bombardementen duidelijk werd dat de ergste angsten ongegrond waren, ontstond een aandelenrally.

Een GOUDrally ontstond toen Koeweit werd binnengevallen, maar daarna ging het alle kanten op met uiteindelijk een laatste rally net voor de aanval. Toen de strijd was beslecht – vrijwel meteen – ging de normale handel verder. Men zou kunnen verwachten dat er gedurende de onzekere periode continu sprake was van een GOUDrally, maar dat bleek niet het geval.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUDhandelaar legt uit hoe een GOUDbubbel eruit ziet

Robert Mish is een GOUDhandelaar met bijna 50 jaar ervaring in de business. Mish legt aan Chris Martenson uit hoe een echte GOUDbubbel eruit ziet. Vandaag zijn we nauwelijks in de buurt van een bubbel in GOUD!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUD/Zilver ratio voorspelt een opwaartse versnelling bij zilver!

De GOUD/Zilver ratio flirt nog steeds met de magische grens van 50x. Maar er treden langzaam maar zeker fundamentele verschuivingen op in het technisch plaatje.

Het kortetermijn gemiddelde (50MA) zit in dalende lijn en het langetermijn gemiddelde (200MA) vlakt uit. Dit geeft aan dat de GOUD/Zilver ratio aanstalte maakt om lager te duiken in de komende periode.

Een lagere GOUD/Zilver ratio wijst op een RISK ON klimaat in de markten, waarbij de meeste activa stijgen in waarde. We zien dan niet enkel GOUD stijgen, maar vooral de prijs van zilver zal opwaarts versnellen.

Niet enkel op de korte termijn zit de GOUD/Zilver ratio in dalende lijn, ook de onderstaande langetermijn grafiek van de ratio (sinds 1687!) laat een dubbele top zien, waarna de ratio in vrije val is geraakt.

De vorige fluctuaties van de GOUD/Zilver ratio wijzen op een daling onder 20x in de komende jaren, waarbij de prijs van zilver de GOUDprijs duidelijk zal overstijgen in procentueel rendement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Is Duitse repatriatie van GOUD wel mogelijk?

Nu de Griekse demonen even bezworen lijken, wordt de roep naar audits betreffende GOUDvoorraden van de Westerse landen luider en luider. Zo ook in Duitsland waar de laatste audit al dateert van 2007. De audit van 2010 werd overgeslagen. Indien de Duitsers hun GOUD willen terughalen zoals Hugo Chavez van Venezuela deed, kan dit grote gevolgen hebben op de GOUDprijs. Als repatriatie al mogelijk is!

Traders hebben een vermoeden dat de repatriatie van 99 ton Venezolaans GOUD een stijging van 25 % van de GOUDprijs heeft veroorzaakt tijdens de zomer van 2011. Londen had het al moeilijk om 99 ton GOUD bij elkaar te krijgen, laat staan 2.000 ton.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Marc Faber waarschuwt voor confiscatie

Volgens Marc Faber bestaat de kans dat de Amerikaanse overheid ooit zal overgaan tot confiscatie van privaat GOUD. Hij vertelt er wel bij dat hij nog steeds elke maand GOUD koopt, maar hij raadt aan om dit buiten Amerika te bewaren.

“Like in 1933, gold will be purchased back by the government” because eventually the financial mess will be so bad that gold prices “will go ballistic, and the government will take away something from a minority, and not many people own gold.” aldus Marc Faber.

Eens de GOUDprijs door zijn dak gaat, is een confiscatie een gemakkelijke oplossing voor de overheid, en het is al ooit eerder gebeurd. Zeg dus nooit dat het niet kan gebeuren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$