Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6561 tot 6565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

Zet u schrap: Bernanke voorspelt een nieuwe GOUDstandaard!

Gisteren gaf Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, les aan een groep studenten op George Washington University School of Business.

Zijn uiteenzetting was getiteld “The Federal Reserve and Its Role in Today’s Economy”, maar al snel ging het debat over de Grote Depressie en de rol van de GOUDstandaard.

Volgens waarnemers trok Bernanke fel van leer tegen de GOUDstandaard en voorspelde hij dat er nooit een GOUDstandaard meer zou komen in onze moderne maatschappij.

Hij kleineerde en verwierp de GOUDstandaard met de volgende punten:

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

GOUD en zilver noteren rode cijfers dinsdag

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,81% op $1649,21  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,78% op €1246,66 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,56 % op $32,05 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,54 % op €24,23 per toy ounce.

De winst van gisteren voor zowel GOUD als zilver werd vandaag snel ingeleverd en moest plaats maken voor forse verliezen. Niet alleen GOUD en zilver noteerden vandaag rode cijfers, alle internationale beurzen toonden vandaag ook verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Dé Speech van John Embry!

We kregen een interessante tip in onze mailbox. De volledige speech van John Embry tijdens de 2012 California Resource Investment Conference.

Voor Embry is het grote plaatje heel duidelijk: de globale verzadiging van schulden verzekert veel hogere prijzen voor GOUD en zilver!

Turn up the volume…

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Centrale banken hebben vorig jaar het meest GOUD ingekocht sinds 40 jaar

Vorig jaar waren centrale banken wereldwijd netto kopers van GOUD. De banken kochten in de afgelopen 40 jaar netto gezien niet zo veel GOUD bij elkaar. De stijging van vorig jaar werd mede veroorzaakt doordat niet alleen de gebruikelijke centrale banken het edelmetaal netto aankochten. Opkomende economieën als Rusland, Mexico en Zuid-Korea behoorden tot de grootste GOUDkopers van 2011, de Chinese centrale bank was overigens de grootste afnemer van het edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Zuid-Afrikaanse GOUDproductie op dieptepunt

De GOUDproductie in Zuid-Afrika daalde in januari met 11,30%.  De jaarproductie van 2012 wordt verwacht te dalen tot 220 ton, het laagste niveau sinds 1922.

Slechts 40 jaar geleden produceerde het land nog meer dan 1.000 ton GOUD per jaar. Productie piekte in de jaren ’70 en is in dalende lijn sindsdien. Door de daling van 80 % zag Zuid-Afrika andere landen zoals China, Australië en Amerika voorbijsteken als grootste producenten te wereld. Ook Rusland zal Zuid-Afrika binnenkort voorbijsteken.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$