Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 6561 tot 6565
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012
Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 16 maart 2012

GOUDprijs en zilverprijs kunnen verder dalen

GOUD en zilver maakten de afgelopen maandag een bodem. Volgens de GOUD/zilver-ratio is het niet meer dan een tijdelijke bodem.

Vaak wordt gekeken naar de GOUD/zilver-ratio om te bepalen of zilver duur of goedkoop is vanuit historisch perspectief. Zie hier de grafiek sinds 1969 waarin we zien dat de ratio sinds begin jaren ’90 een lichte dalende trend vertoont.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 15 maart 2012

Kyle Bass over geldcreatie en de GOUDstandaard

Als lid van het bestuur van de Universiteit van Texas adviseerde hij om 1 miljard dollar aan fysiek GOUD te laten leveren. Dat hij voorstander is van GOUD als investering betekent niet dat hij ook een fervent voorstander is van de GOUDstandaard. Tegenover CNBC legt Bass uit dat een GOUDstandaard niet praktisch is en dat het daarom verstandiger zou zijn als een economie en zijn geldhoeveelheid vast zit aan een mandje van goederen en diensten.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 maart 2012

Duitsland maakt zich zorgen over GOUDvoorraad

Sinds kort maken onze Oosterburen zich ook druk over hun fysieke GOUD dat ligt opgeslagen in andere landen. De Duitser maken zich zorgen over de toekomst van hun GOUDvoorraad.

De Duitse nationale GOUDvoorraad bedraagt op dit moment 3.396,3 ton, gelijk aan 73,7% van de nationale bezittingen. De kritiek komt vanuit het Duitse publiek, maar ook uit de politiek

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 15 maart 2012

Zuid-Afrikaanse GOUDproductie is de afgelopen jaren zeer fors gedaald

De GOUDproductie van Zuid-Afrika is in januari wederom fors gedaald met maar liefst 11,3%. De jaarlijkse productie van het edelmetaal bedraagt momenteel zo’n 220 ton, dit is de laagste productieoutput sinds 1922. In de onderstaande grafiek is de GOUDproductie te zien van de afgelopen 130 jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$