Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6571 tot 6575
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Duitsers willen GOUDvoorraden herzien

Het budget comité van het Duitse parlement wil de Duitse GOUDvoorraden controleren in Frankfurt, Parijs, Londen en New York. Het Duitse federale auditbureau heeft kritiek geuit op de lakse auditering en voorraadcontrole van de Bundesbank. Het Duitse GOUD, 3.396,3 ton volgens officiële cijfers, maakt 73,7 % uit van ’s lands buitenlandse valutareserves.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Wat zegt DE GOUDgrafiek nog?

De prijs van GOUD zit al enkele dagen in de hoek waar de klappen vallen. Ook vandaag wordt het gele edelmetaal zo’n 2 procent goedkoper geprijsd.

Meteen haasten de zogenaamde specialisten zich weer ‘ten tonele’ met bombastische verklaringen over het einde van de stierenmarkt in GOUD.

Grappig, eigenlijk. Dit soort critici hebben al 11 jaren op rij de grootste winsten gemist en proberen alsnog hun gelijk te krijgen. Wel, we hebben slecht nieuws voor hun…

Er is maar 1 grafiek die beleggers in GOUD moeten volgen en dat is het 65-weeks gemiddelde!

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

GOUD en zilver duiken voor de derde dag op rij de rode cijfers in

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,75% op $1645,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 1,46% op €1280,77 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,39% op $32,61 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,76% op €25,47 per troy ounce.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Waar heeft de FED het Zwitserse en Duitse GOUD gelaten?

Duitsland en Zwitserland zijn al jaren bezig om de Amerikaanse Federal Reserve System (FED) te bewegen mededelingen te doen over de GOUDvoorraad van de Duitsers en Zwitsers die bij de hen in bewaring is gegeven. De Zwitsers maken zich dermate zorgen over hun GOUD dat er binnenkort een referendum wordt gehouden om te stemmen over het terughalen van hun GOUD. Op alle vragen over over de locatie en of het GOUD er nog wel is houdt de FED de kaken stijf op elkaar. De FED geeft gewoon niet thuis. Mocht de uitkomst van het referendum bepalen dat het Zwitserse GOUD moet worden teruggehaald dan kan het zijn dat de FED in grote problemen komt. Zij hebben al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw geen openbare controle meer toegestaan. Voor het laatst zijn er in de jaren zeventig een paar Amerikaanse Senaatsleden kort rondgeleid in de GOUDkluis van de FED maar daarna ging de zaak op slot en gaf men, ondanks veel aandringen, niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de FED iets te verbergen heeft. Zij zullen ongetwijfeld nog GOUD hebben maar de kans is groot dat ze, net als de commerciële banken, er een administratieve puinhoop van hebben gemaakt. Het is algemeen bekend dat de FED GOUD heeft uitgeleend, beleend, onder-uitgeleend en als onderpand heeft verstrekt aan wie dat maar wilde hebben. Het is heel goed mogelijk dat al lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk de echte eigenaar is en of het überhaupt nog wel bij de FED ligt opgeslagen. Er gaan de wildste geruchten dat de FED niet meer zou beschikken over het GOUD en dat zij het als onderpand hebben afgegeven voor talrijke leningen. De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Ron Paul probeert ook al jaren boven tafel te krijgen waar het GOUD is gebleven maar wordt steeds met een kluitje in het riet gestuurd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Ivoor van neushoorn brengt meer op dan GOUD

Een beetje hoorn brengt op de zwarte markt al gauw 200.000 euro op. Per kilo zou het ivoor een slordige 50.000 euro waard zijn, wat het goedje waardevoller maakt dan GOUD. In veel Aziatische landen dichten mensen de hoorns een geneeskrachtige werking toe.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$