Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6576 tot 6580
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: zaterdag 24 maart 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Deze week kom ik nog even terug op het GOUD, bekijken we de goede voornemens van de E.C. om het schaduwbankieren aan te pakken en nemen we Dexia nog eens onder de loep. Tussendoor een kleine zijsprong naar het beste bedrijf van de wereld, Apple.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 24 maart 2012

India verlaagt tarieven voor GOUDimport

Na ruwe olie is GOUD de meest geïmporteerde grondstof in India, in termen van waarde. Edelmetaalhandelaren en juweliers hebben afgelopen week gestaakt tegen de recente stijgingen van de tarievenwaarde vanwege de hogere kosten die moeten worden doorberekend aan de consument. De grootschalige staking had door een kleinere fysieke vraag een drukkend effect op de prijs van GOUD en zilver afgelopen week. India, ‘s werelds grootste consument van GOUD, heeft 967 ton GOUD geïmporteerd in 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

TA op de GOUDprijs

GOUD is sinds haar laagtepunt in 2008 met 180 % gestegen ten opzichte van het hoogtepunt van vorig jaar. Sinds de zomer van 2011 heeft zich een correctie ingezet die nu al 7 maanden duurt. Niets ongewoon, maar wel de moeite om het technisch plaatje eens te bekijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

GOUD hoort erbij

Onderstaande grafiek laat duidelijk zien dat GOUD een noodzakelijke diversificatie of activa is ten tijde dat aandelen en obligaties stagneren.

Vele beleggers (zoals Warren Buffet) zweren bij aandelen en obligaties. Ze vergeten echter dat GOUD deze activa vlot outperformt als aandelen en obligaties lange tijd dalen of stagneren.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

Pensioenfonds eist 10 miljoen van DNB

Het pensioenfonds had in 2008 in GOUD belegd, maar de Nederlandsche Bank wilde dat het fonds een deel van het GOUD verkocht. Nu de GOUDprijs enorm is gestegen, moet het pensioenfonds daarvoor gecompenseerd worden.

Rob Danen, bestuurslid van het Pensioenfonds Verenigde Glasfabrieken legde vrijdagochtend in BNR Paul van Liempt uit waarom: "Omdat uit de uitspraak van de rechter blijkt dat DNB onvoldoende heeft onderbouwd dat wij ons GOUDbelang moesten afbouwen. Wij hadden 13 procent in grondstoffen in GOUD belegd en moesten dat terugbrengen naar 3 procent."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$