Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 6576 tot 6580
Bron: Zilver & Goud Blog
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

De waarheid achter GOUD en zilver

Je bent in een winkelstraat van een kleine gemeenschap, je loopt langs de slager, de slijter, het café, een kerk, een muntenwinkel, een antiekwinkel… oké, stop daar even! Een muntenwinkel? Dit is geweldig! Omdat, onwaarschijnlijk als het ook mag klinken, alle politieke waarheid is te vinden in een muntenwinkel. En niet alleen politieke waarheid: je vindt hier het verhaal van de hele moderne maatschappij.

Daar zie je ze liggen: munten uit alle landen van de wereld. Waarom zijn ze meer waard dan de munten in je zak? Omdat ze oud zijn? Dat is slechts een deel van het verhaal, maar zeker niet de belangrijkste. Er zijn namelijk ook nieuwe munten die net zo waardevol zijn als de oude. Wat wel van cruciaal belang is, is dat ze zijn gemaakt van GOUD of zilver. Je pakt ze op en direct merk je het verschil. Ze zijn zwaar. Stapel ze en laat ze op elkaar vallen, ze maken een ander geluid dan de muntstukken die je gewend bent. Het zal echt iedereen opvallen, op een of andere manier zijn deze munten ‘echt’, de munten die we dagelijks gebruiken zijn dat niet. Maar wat betekent ‘echt’ eigenlijk?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Jim Rogers gaat voor het Chinese geld

Een betere titel ware geweest 'Jim Rogers gaat voor het Chinese èn het universele geld'

Dit was/is het zelfs nog véél meer dan GOUD ; een gemiddelde Middeleeuwer heeft waarschijnlijk slechts zelden een GOUDen muntstuk gezien ; dat was voor de adel en de grote handelslieden enz

Onderstaande link kwam van Pietjes zo'n 4 artikels terug ; voor degenen die 'm gemist hebben :

[video]

Bron: GoudVergelijker.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Infographic: Een wereld van GOUD

In onderstaande Infographic wordt de wereld van GOUD geïllustreerd. Er is in de afbeelding onder andere terug te vinden waar er wereldwijd het meest GOUD wordt geconsumeerd en in welke landen het meeste GOUD wordt geproduceerd. Ook is er een overzicht van de landen die het meeste GOUD bezitten:

[infographic]

Bron: Jesses Crossroads Cafe
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

UPDATE: GOUD en Zilver gaan FOUT!

Na de enorme opleving van GOUD en Zilver lijkt het kaartenhuis van edelmetaal als een pudding in elkaar te storten. Verschillende Broker accounts zijn zelfs even onbenaderbaar geworden!

GOUD en Zilver weer even in de aanbieding dus!

Zilver tike vandaag even zelfs $37,50 om vervlgens af te dalen naar $34,10 dollar. Een verschil van bijna 3 en een halve dollar!

Wordt vervolgt...

Bernanke: "Wij hebben geen QE3 nodig!". Intussen genieten ze in de US van Operation Twist. Ach, dat is de markt alweer vergeten...

Gebleken is dat de CME geen macht meer heeft over de markten op het gebied van edelmetaal, de vraag is nu hoelang Ben Bernanke nog invloed kan uitoefenen...

jessescrossroadscafe: This notion that gold and silver are selling off because Bernanke is not going to do QE3 is ludicrous. He does not need to do QE3. The Fed is all over these markets in Operation Twist. Jim Rickards has explained this scenario many times that I have linked here.

Lees verder op jessescrossroadscafe
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

DNB:

Opvallende uitspraken van De Nederlandse Bank over de bankbiljetten welke in omloop zijn. In een filmpje welke de DNB heeft geplaatst op haar YouTube kanaal legt de bank uit waarom er zoveel GOUD in het bezit is van de Nederlandsche bank. Daarnaast doet de DNB een opmerkelijke uitspraak: Het GOUD zou niet meer nodig zijn als dekking van de bankbiljetten omdat iedereen vertrouwen heeft in de bankbiljetten. Daarnaast is het nog opmerkelijker dat de DNB aangeeft dat bankbiljetten hun waarde vasthouden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$