Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6586 tot 6590
Bron: c2w.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Snufje GOUD laat platina beter presteren

Het ultieme nanokatalysatordeeltje voor anodes van brandstofcellen bestaat uit een mix van ijzer-, platina- én GOUDatomen. Zeker als je mierenzuur gebruikt als brandstof, melden Shouheng Sun (Brown University, VS) en collega’s in het Journal of the American Chemical Association.

Met deeltjes van 4 nanometer diameter zeggen ze een elektriciteitsproductie van 2809,9 milliampère per milligram platina te hebben gehaald, anderhalf maal zo veel als met de platina/bismutdeeltjes die tot nu toe golden als state-of-the-art. Bovendien was na 13 uur nog 92,5 procent van de capaciteit over, terwijl andere nanodeeltjes meestal al na een paar uur sterk achteruitgaan qua prestaties.

De innovatie zit vooral in de GOUDtoevoeging. Om te beginnen zorgt die dat ijzer en platina ‘netter’ kristalliseren. Voor het maken van je nanokorrels ga je uit van een mengsel van de drie metalen, dat in eerste instantie nogal chaotisch van structuur is. Verhit je deze mengkorrels tot 600 graden Celsius, dan diffunderen die GOUDatomen allemaal maar het oppervlak. De gaten die ze achterlaten, worden prompt opgevuld door ijzer- en platinakernen. Die zijn echter net iets kleiner, zodat ze net de speling overhouden die ze nodig hebben om zich op hun gemak te ordenen tot een regelmatige tetragonale structuur.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

QE3 of (nog) niet? Verwachting van GOUDprijs

Zoals de titel het al zegt, het is erop of eronder voor het GOUD de komende weken. Nu de grote vraag blijft hangen of er al dan niet een nieuwe ronde QE3 komt door de Fed op korte termijn blijft bij velen de mening nogal verdeeld hierover.

Laten we op zijn minst zeggen, 50% denkt dat het er snel aankomt en 50% denkt dat het er wel aankomt maar niet op hele korte termijn. Zelf behoor ik tot de twijfelaars, ik denk dat QE3 er hoe dan ook nog zal komen, later zelfs 4 en 5 enz… alleen zit ik nu op dit moment met de vraag waarom dat nu zo snel zal moeten nu er in de VS eindelijk een beetje schot in de zaak begint te komen. De werkgelegenheid neemt toe en de economie doet het nog redelijk momenteel door de impulsen van QE1 en QE2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

MIJLPAAL: uw dividend in fysiek GOUD!

Waar we al een tijdje de nadruk op leggen in het GOUD & Zilver Rapport, is de verbeterde dividendpolitiek in de GOUDmijnsector.

De markt negeert het feit dat de globale omvang van het dividend flink toeneemt, maar bovendien dat het gemiddelde dividendrendement bij GOUDproducenten fors in de lift zit.

Twee vliegen in een klap…

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUD niet altijd winnaar in crisis | IEXProfs.nl

GOUD lijkt een van de weinige veilige havens, maar de geschiedenis wijst uit dat het edelmetaal zich niet altijd naar verwachting gedraagt. Analist Carl Swenlin probeert de verwachtingen van beleggers enigszins te matigen. Tijdens de eerste Golfoorlog gedroegen aandelen zich zoals verwacht: toen Irak Koeweit inviel crashten ze, en toen met de eerste bombardementen duidelijk werd dat de ergste angsten ongegrond waren, ontstond een aandelenrally.

Een GOUDrally ontstond toen Koeweit werd binnengevallen, maar daarna ging het alle kanten op met uiteindelijk een laatste rally net voor de aanval. Toen de strijd was beslecht – vrijwel meteen – ging de normale handel verder. Men zou kunnen verwachten dat er gedurende de onzekere periode continu sprake was van een GOUDrally, maar dat bleek niet het geval.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUDhandelaar legt uit hoe een GOUDbubbel eruit ziet

Robert Mish is een GOUDhandelaar met bijna 50 jaar ervaring in de business. Mish legt aan Chris Martenson uit hoe een echte GOUDbubbel eruit ziet. Vandaag zijn we nauwelijks in de buurt van een bubbel in GOUD!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$