Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 6586 tot 6590
Bron: complotje.nl
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Ook Zwitsers zijn ongerust over hun GOUD | Complotje

Nadat er in Nederland en in Duitsland vragen worden gesteld over de GOUDvoorraad, worden nu ook de Zwitsers ongerust over hun fysieke GOUD dat elders in de wereld ligt opgeslagen. Vier leden van het Zwitserse parlement zijn zelfs een ‘GOUD initiatief’ gestart. Dit initiatief moet leiden tot het ‘zeker stellen van de Zwitserse Nationale GOUDreserves’ aldus de vier oprichters van het initiatief. Volgens hen hebben de Zwitsers het recht om hun stem te laten horen over drie kwesties. Lees verder op GOUDvergelijken.nl

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Actie van GOUDhandelaren in India tegen GOUD ETF’s

In de afgelopen maanden zijn Indiaanse banken begonnen met een grote reclamecampagne om indianen ervan te overtuigen van de deugden van papieren GOUD en -zilverproducten. Het lijkt erop dat deze campagne zijn vruchten afwerpen​​, Indiase investeerders hebben namelijk forse hoeveelheden aandelen in GOUD ETF’s aangeschaft. Handelaren die de traditionele bedrijven opereren op basis van de handel in fysieke metalen vinden dat de huidige regels banken bevoordelen in hun nadeel.

Bron: beurz.com
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

GOUD kwijt van Duitsland en Zwitserland | BeurZ Nieuws

Ze beginnen zich nu serieus zorgen te maken in Zwitserland en Duitsland. Hun bij de FED in bewaring gegeven GOUD is zoek. In feite weet officieel alleen de FED nog waar het GOUD is, als het er nog is. De FED houdt echter haar kaken strak op elkaar.

Die situatie is voor zowel Duitsland als Zwitserland toch wat zorgelijk.

Eerdere voorzichtige vragen over de lokatie en het bestaan van het GOUD werden door de FED afgehouden. Men geeft gewoon niet thuis.

In Zwitserland komt er nu daadwerkelijk een referendum waarin wordt gestemd over het terug naar Zwitserland halen van het GOUD.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

Duitsland maakt zich zorgen over GOUDvoorraad

Nadat er in het televisieprogramma Nieuwsuur en de Volkskrant vragen werden gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad is de discussie in de media losgebarsten over de locatie van ons Nederlandse GOUD. Zo’n 90% van de Nederlandse GOUDvoorraad is opgeslagen in het buitenland. Een groot deel van ons GOUD ligt in New York. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, vindt dat de GOUDbaren daar goed liggen.

Volgens Willem Middelkoop is het echter verstandiger om zo snel mogelijk ons GOUD terug te halen. Sinds kort maken onze Oosterburen zich ook druk over hun fysieke GOUD dat ligt opgeslagen in andere landen. De Duitser maken zich zorgen over de toekomst van hun GOUDvoorraad.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

GOUD en zilver doen vrijwel niks op vrijdag maar noteren over de week gezien forse verliezen.

GOUD noteerde op vrijdag een winst van 0,17% op $1660,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,64% op €1267,38 per troy ounce.

Zilver noteerde op vrijdag een winst van 0,06% op $32,56 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,65% op €24,82 per troy ounce.

Zowel GOUD als zilver deden vrijwel niks gisteren, beide noteerden een kleine plus. Beide edelmetalen begonnen de dag met een lichte daling, maar zodra de Comex beurs opende om half 9 (New York tijd) bleven de prijzen alleen maar stijgen. Over de gehele week gezien noteert GOUD een verlies van ruim 3%, waar zilver het moet doen met een verlies van bijna 5%. Het optimisme uit Amerika en de daarmee sterkere dollar zijn de voornaamste redenen voor de forse wekelijkse verliezen van de edelmetalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$