Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6591 tot 6595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

Jim Rogers & Mike Maloney: Is GOUD geld?

Mike Maloney interviewde Jim Rogers over de seculaire cyclus waarin we ons begeven. Uiteindelijk komt het gesprek neer op de kern van de vraag — is GOUD geld?

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

Huis/Zilver-ratio: Huizenmarkt VS moet nog fors onderuit

Sinds de topvorming eind 2005 / begin 2006 heeft de huizenmarkt in de VS flinke klappen gekregen. Gemiddeld is er zo’n 34% vanaf sinds de top. Velen denken daardoor dat we het ergste nu wel gehad hebben. Dankzij de huis/zilver-ratio weten we dat de bodem nog lang niet in zicht is.

Zie hier de grafiek van de huizenprijsindex van de VS sinds 1890. Een parabool die vanaf de top begin 2006 een stevige draai heeft laten zien. De parabolische beweging kwam met name op gang vanaf het moment van de ontkoppeling van GOUD en de dollar. De huizenprijs is sindsdien ook niets meer dan dat: een prijs. Over de waarde zegt het weinig. Beter is het daarom om de huizenprijs te meten in iets wat niet onbeperkt bijgedrukt kan worden, in dit geval in de zilverprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

Zet u schrap: Bernanke voorspelt een nieuwe GOUDstandaard!

Gisteren gaf Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, les aan een groep studenten op George Washington University School of Business.

Zijn uiteenzetting was getiteld “The Federal Reserve and Its Role in Today’s Economy”, maar al snel ging het debat over de Grote Depressie en de rol van de GOUDstandaard.

Volgens waarnemers trok Bernanke fel van leer tegen de GOUDstandaard en voorspelde hij dat er nooit een GOUDstandaard meer zou komen in onze moderne maatschappij.

Hij kleineerde en verwierp de GOUDstandaard met de volgende punten:

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 21 maart 2012

GOUD en zilver noteren rode cijfers dinsdag

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,81% op $1649,21  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,78% op €1246,66 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,56 % op $32,05 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,54 % op €24,23 per toy ounce.

De winst van gisteren voor zowel GOUD als zilver werd vandaag snel ingeleverd en moest plaats maken voor forse verliezen. Niet alleen GOUD en zilver noteerden vandaag rode cijfers, alle internationale beurzen toonden vandaag ook verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Dé Speech van John Embry!

We kregen een interessante tip in onze mailbox. De volledige speech van John Embry tijdens de 2012 California Resource Investment Conference.

Voor Embry is het grote plaatje heel duidelijk: de globale verzadiging van schulden verzekert veel hogere prijzen voor GOUD en zilver!

Turn up the volume…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$