Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 6596 tot 6600
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Eric Sprott: “Centrale banken hebben niet voldoende GOUD

Eric Sprott bespreekt de situatie op de internationale GOUDmarkt en verklaart dat de centrale banken wereldwijd vandaag nog altijd te weinig GOUD in hun kluizen hebben.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

GOUD en Zilver gaan verder dalen

GOUD en zilver maakten de afgelopen maandag een bodem. Volgens de GOUD/zilver-ratio is het niet meer dan een tijdelijke bodem.

Vaak wordt gekeken naar de GOUD/zilver-ratio om te bepalen of zilver duur of goedkoop is vanuit historisch perspectief. Zie hier de grafiek sinds 1969 waarin we zien dat de ratio sinds begin jaren ’90 een lichte dalende trend vertoont.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

En de Zwitsers willen hun GOUD óók terug…….. | Vrijspreker.nl

In navolging van Venezuela, die recentelijk haar gehele GOUDvoorraad uit de VS terughaalde, Duitsland die vragen stelt  over waar en hoeveel GOUD er is, komt nu Zwitserland met vergelijkbare vragen. 

Eigenlijk zijn het geen vragen maar eisen. De Zwitsers willen niet alleen weten hoeveel GOUD ze hebben, ze willen het binnen de eigen landsgrenzen EN ze willen de de SNB (Zwitserse Centrale Bank) een verbod krijgt om het GOUD te verkopen. Daarnaast moet de SNB 20% GOUD aanhouden als onderpand (assets) tegenover papier (obligaties en overig, binnenkort waardeloos papier).

[...]

Bron: gata.org
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

China dumpt Dollars voor Olie en GOUD

The other deduces that China's foreign exchange policy now is to dump dollars and U.S. government debt for hard assets, particularly oil and gold:

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 11 maart 2012

Waar ligt precies, hoeveel, van “ons GOUD?” | Vrijspreker.nl

Vrijspreker heeft al eerde bericht over de -laten we zeggen- gebrekkige audits van de Nederlandse GOUDvoorraad. Hoeveel we precies hebben is onbekend, waar de voorraad zich bevindt, is eveneens onduidelijk. Delen van de voorraad zijn waarschijnlijk “vrijwillig” afgestaan aan de ECB bij oprichting, maar dat weten we ook niet zeker. De SP heeft daar recentelijk kamervragen over gesteld.

Onze buren, bij monde van het Duitse Federale Audit Bureau hebben ook kritiek geuit op de gebrekkige auditvoering van de Duitse GOUDvoorraad. Duidelijk is wel dat een groot deel van de Duitse GOUDvoorraad niet in Duitsland ligt. Niet alleen de Duitse burgers, maar ook politici en de Bundesbank worden nerveus. Het ziet er naar uit dat ca. 60% van de Duitse GOUDreserves in het buitenland liggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$