Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6596 tot 6600
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Centrale banken hebben vorig jaar het meest GOUD ingekocht sinds 40 jaar

Vorig jaar waren centrale banken wereldwijd netto kopers van GOUD. De banken kochten in de afgelopen 40 jaar netto gezien niet zo veel GOUD bij elkaar. De stijging van vorig jaar werd mede veroorzaakt doordat niet alleen de gebruikelijke centrale banken het edelmetaal netto aankochten. Opkomende economieën als Rusland, Mexico en Zuid-Korea behoorden tot de grootste GOUDkopers van 2011, de Chinese centrale bank was overigens de grootste afnemer van het edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Zuid-Afrikaanse GOUDproductie op dieptepunt

De GOUDproductie in Zuid-Afrika daalde in januari met 11,30%.  De jaarproductie van 2012 wordt verwacht te dalen tot 220 ton, het laagste niveau sinds 1922.

Slechts 40 jaar geleden produceerde het land nog meer dan 1.000 ton GOUD per jaar. Productie piekte in de jaren ’70 en is in dalende lijn sindsdien. Door de daling van 80 % zag Zuid-Afrika andere landen zoals China, Australië en Amerika voorbijsteken als grootste producenten te wereld. Ook Rusland zal Zuid-Afrika binnenkort voorbijsteken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Politieman verdacht van GOUDmoord

In Oostenrijk is een politieman opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de mysterieuze dood van een bankmedewerkster. De 49-jarige vrouw had kort ervoor 8 kilo aan GOUDstaven uit de bank meegenomen, ter waarde van 330.000 euro.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

GOUDmijnen geven me een ongemakkelijk gevoel hier

De GOUDkevers geven een verslagen indruk. Als je de reacties ziet en hoort, zou je niet zeggen dat GOUD al 11 jaar op rij hoger gaat.

En beleggers die gingen voor de extra leverage en GOUDmijnen kochten, zijn al helemaal moedeloos.

Het gemiddelde mijnaandeel noteert tegen koersen van vijf jaar geleden. Niettemin is GOUD over dezelfde periode in prijs verdubbelt.

Allemaal nogal moeilijk te vatten. Maar het gebeurt. Recht onder onze neus.

Je zou als belegger voor minder gefrustreerd geraken. Je ziet de GOUDrally aankomen en koopt massaal mijnaandelen … om na vijf jaar vast te stellen dat je rendement zero procent is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Marc Faber: “Juniors bieden NU kansen”

We wisten even niet of we het goed hadden gehoord, maar de repeat-knop maakt het helder en duidelijk: Marc Faber is KOPER van Junior GOUDmijnaandelen (GOUD & Zilver Rapport).

Faber vindt dat het segment een te al zware afstraffing heeft ondergaan, wat kansen biedt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$