Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6616 tot 6620
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

GOUDbelegger: focus op de lange termijn!

Gisteren was geen goede dag om voor 100% in GOUD te zitten. De prijs ging ruwweg $100 lager in een brutale sell-off.

Zoals je weet, bestaat mijn “ideale” portefeuille voor 50% uit GOUD en 50% uit dollars.

In de maanden echter dat GOUD in zowel EUR, USD, YEN als GBP stijgt, ga ik voor 100% in GOUD.

Wanneer alle landen van de wereld hun munt onderuit proberen te halen, wil je niet in valuta zitten. Dat is een beetje de achterliggende gedachte van dit “systeem”.

Begin februari gaf het systeem een koopsignaal en ruilde ik dan ook mijn dollars voor GOUD. De EUR/USD noteerde op dat moment 1,305.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Nu niet kijken, maar… GOUDmijnaandelen maken forse sprong versus GOUD!

Met al de commotie die er gisteren ontstond door de correctie van GOUD en de crash van zilver, blijkt maar weer eens hoe snel beleggers hun focus verliezen.

Gisteren was namelijk de eerste dag in vele maanden dat GOUDmijnaandelen (HUI index) een stevige sprong lieten zien versus GOUD. In vroegere omstandigheden zouden GOUDmijnaandelen nog wat harder onderuit gaan dan de prijs van GOUD in een sell-off.

Niet zo gisteren... het omgekeerde gebeurde!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Woensdag: GOUD en zilver gaan met grote verliezen de dag uit

Woensdag middag maakten zowel GOUD als zilver in anderhalf uur tijd een flinke prijsdaling mee. GOUD verloor vandaag ruim $72 per ounce, terwijl zilver meer dan $2 goedkoper werd. Twee dingen vielen ons op: de snelheid waarmee de prijs omlaag ging en de omstandigheden die eigenlijk juist positief zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Non-events triggeren sell-off op de zilver futuremarkt

We zijn vandaag opnieuw getuige van een bijzonder volatiele handelsdag bij de edelmetalen: GOUD daalt met bijna 80 dollar terwijl zilver 3 dollar per ounce lager wordt gezet.

Beleggers reageren in complete paniek door de beweging… niets nieuws onder de zon. De grote massa is nog steeds niet gewend aan het volatiele karakter van GOUD, maar vooral zilver.

Aan de basis ligt de ‘matige’ LTRO 2 van 530 miljard euro aan 800 Europese banken. Maar vooral de aansluitende toespraak van Ben Bernanke zwengelde de verkoopgolf aan.

De baas bij de Fed had een somber beeld over de stand van zaken in de VS. De werkloosheid blijft hardnekkig hoog en het economisch herstel loopt bijzonder stroef.

Fantastisch nieuws zouden we zo denken voor GOUD en zilver, want het verzekerd een voortzetting van het soepele monetaire beleid van de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Ben Bernanke geeft toe aan Ron Paul: GOUD & ZILVER zijn GELD!

Een opmerkelijk verhoor van Ron Paul aan het adres van Ben Bernanke vandaag… Paul sprak zijn gebruikelijke afschuw uit tegen het inflatoire beleid van de Fed, maar haalde op een gegeven ogenblik een zilver munt uit zijn zak!

Paul: “In 2006 kocht deze zilver munt 4 gallons benzine, vandaag koopt u er 11 gallons mee. Dat bereikt uw beleid” Bernanke: “Het staat iedereen vrij om alternatieve VALUTA op zak te dragen, dus ook GOUD en ZILVER”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$