Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 6621 tot 6625
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

QE3 of (nog) niet? Verwachting van GOUDprijs

Zoals de titel het al zegt, het is erop of eronder voor het GOUD de komende weken. Nu de grote vraag blijft hangen of er al dan niet een nieuwe ronde QE3 komt door de Fed op korte termijn blijft bij velen de mening nogal verdeeld hierover.

Laten we op zijn minst zeggen, 50% denkt dat het er snel aankomt en 50% denkt dat het er wel aankomt maar niet op hele korte termijn. Zelf behoor ik tot de twijfelaars, ik denk dat QE3 er hoe dan ook nog zal komen, later zelfs 4 en 5 enz… alleen zit ik nu op dit moment met de vraag waarom dat nu zo snel zal moeten nu er in de VS eindelijk een beetje schot in de zaak begint te komen. De werkgelegenheid neemt toe en de economie doet het nog redelijk momenteel door de impulsen van QE1 en QE2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

MIJLPAAL: uw dividend in fysiek GOUD!

Waar we al een tijdje de nadruk op leggen in het GOUD & Zilver Rapport, is de verbeterde dividendpolitiek in de GOUDmijnsector.

De markt negeert het feit dat de globale omvang van het dividend flink toeneemt, maar bovendien dat het gemiddelde dividendrendement bij GOUDproducenten fors in de lift zit.

Twee vliegen in een klap…

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUD niet altijd winnaar in crisis | IEXProfs.nl

GOUD lijkt een van de weinige veilige havens, maar de geschiedenis wijst uit dat het edelmetaal zich niet altijd naar verwachting gedraagt. Analist Carl Swenlin probeert de verwachtingen van beleggers enigszins te matigen. Tijdens de eerste Golfoorlog gedroegen aandelen zich zoals verwacht: toen Irak Koeweit inviel crashten ze, en toen met de eerste bombardementen duidelijk werd dat de ergste angsten ongegrond waren, ontstond een aandelenrally.

Een GOUDrally ontstond toen Koeweit werd binnengevallen, maar daarna ging het alle kanten op met uiteindelijk een laatste rally net voor de aanval. Toen de strijd was beslecht – vrijwel meteen – ging de normale handel verder. Men zou kunnen verwachten dat er gedurende de onzekere periode continu sprake was van een GOUDrally, maar dat bleek niet het geval.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUDhandelaar legt uit hoe een GOUDbubbel eruit ziet

Robert Mish is een GOUDhandelaar met bijna 50 jaar ervaring in de business. Mish legt aan Chris Martenson uit hoe een echte GOUDbubbel eruit ziet. Vandaag zijn we nauwelijks in de buurt van een bubbel in GOUD!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

GOUD/Zilver ratio voorspelt een opwaartse versnelling bij zilver!

De GOUD/Zilver ratio flirt nog steeds met de magische grens van 50x. Maar er treden langzaam maar zeker fundamentele verschuivingen op in het technisch plaatje.

Het kortetermijn gemiddelde (50MA) zit in dalende lijn en het langetermijn gemiddelde (200MA) vlakt uit. Dit geeft aan dat de GOUD/Zilver ratio aanstalte maakt om lager te duiken in de komende periode.

Een lagere GOUD/Zilver ratio wijst op een RISK ON klimaat in de markten, waarbij de meeste activa stijgen in waarde. We zien dan niet enkel GOUD stijgen, maar vooral de prijs van zilver zal opwaarts versnellen.

Niet enkel op de korte termijn zit de GOUD/Zilver ratio in dalende lijn, ook de onderstaande langetermijn grafiek van de ratio (sinds 1687!) laat een dubbele top zien, waarna de ratio in vrije val is geraakt.

De vorige fluctuaties van de GOUD/Zilver ratio wijzen op een daling onder 20x in de komende jaren, waarbij de prijs van zilver de GOUDprijs duidelijk zal overstijgen in procentueel rendement.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$