Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6626 tot 6630
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

GOUD en zilver duiken voor de derde dag op rij de rode cijfers in

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,75% op $1645,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 1,46% op €1280,77 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,39% op $32,61 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,76% op €25,47 per troy ounce.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Waar heeft de FED het Zwitserse en Duitse GOUD gelaten?

Duitsland en Zwitserland zijn al jaren bezig om de Amerikaanse Federal Reserve System (FED) te bewegen mededelingen te doen over de GOUDvoorraad van de Duitsers en Zwitsers die bij de hen in bewaring is gegeven. De Zwitsers maken zich dermate zorgen over hun GOUD dat er binnenkort een referendum wordt gehouden om te stemmen over het terughalen van hun GOUD. Op alle vragen over over de locatie en of het GOUD er nog wel is houdt de FED de kaken stijf op elkaar. De FED geeft gewoon niet thuis. Mocht de uitkomst van het referendum bepalen dat het Zwitserse GOUD moet worden teruggehaald dan kan het zijn dat de FED in grote problemen komt. Zij hebben al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw geen openbare controle meer toegestaan. Voor het laatst zijn er in de jaren zeventig een paar Amerikaanse Senaatsleden kort rondgeleid in de GOUDkluis van de FED maar daarna ging de zaak op slot en gaf men, ondanks veel aandringen, niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat de FED iets te verbergen heeft. Zij zullen ongetwijfeld nog GOUD hebben maar de kans is groot dat ze, net als de commerciële banken, er een administratieve puinhoop van hebben gemaakt. Het is algemeen bekend dat de FED GOUD heeft uitgeleend, beleend, onder-uitgeleend en als onderpand heeft verstrekt aan wie dat maar wilde hebben. Het is heel goed mogelijk dat al lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk de echte eigenaar is en of het überhaupt nog wel bij de FED ligt opgeslagen. Er gaan de wildste geruchten dat de FED niet meer zou beschikken over het GOUD en dat zij het als onderpand hebben afgegeven voor talrijke leningen. De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Ron Paul probeert ook al jaren boven tafel te krijgen waar het GOUD is gebleven maar wordt steeds met een kluitje in het riet gestuurd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Ivoor van neushoorn brengt meer op dan GOUD

Een beetje hoorn brengt op de zwarte markt al gauw 200.000 euro op. Per kilo zou het ivoor een slordige 50.000 euro waard zijn, wat het goedje waardevoller maakt dan GOUD. In veel Aziatische landen dichten mensen de hoorns een geneeskrachtige werking toe.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Het is niet alles GOUD dat er blinkt

Allereerst wordt de langere termijn grafiek onder de loep genomen. Vanaf de bodems uit de laatste maanden van 2008 is het GOUD bezig aan een sterke opwaartse mars. De ingetekende diagonaal stijgende trendlijn onder het koersverloop symboliseert dit gegeven. Lange tijd wist de GOUDkoers zich in een geleidelijk oplopend patroon voort te bewegen. Tot aan de tweede helft van vorig jaar. Vanaf juli 2011 sloeg de GOUDkoorts genadeloos toe hetgeen zich in de grafiek vertaalde in een parabolische versnelling in de beweging.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Een zeer ongewone trend

Een asset dat meer dan 11 jaar op rij is gestegen – zelfs voor sterkste stieren een zeer ongewone zaak. GOUD is zo een stier dat de afgelopen 11 jaar enkel maar kon stijgen. Zou 2012 eens het jaar van een correctie kunnen zijn? Jim Rogers zit al klaar:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$