Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 6626 tot 6630
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Hey Buffett, hier zijn de feiten over GOUD!

De open brief van Warren Buffett deed afgelopen week het nodige stof opwaaien, vooral onder de bezitters van GOUD. Volgens het orakel van Ohama heeft het bezit van GOUD weinig tot geen zin.

We zetten inmiddels enkele feiten op een rij die de simplistische visie van de oude belegger van weerwoord moeten dienen.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Sell the news...of inflatierally?

Onderstaande grafiek is er ééntje van de succesvolle hedge fund manager David Einhorn. Het is het draaiboek dat de financiële markten tegenwoordig lijken te volgen.

Eigenlijk een klassiek verhaal van “sell the news”. Het is iets om in overweging te nemen indien je vandaag nog steeds volop in aandelen zit.

[image]

Langs de andere kant zal een eventuele sell-off mogelijk van korte duur zijn. Later deze maand is er namelijk een nieuwe LTRO waarbij de ECB banken nog eens een kleine duizend miljard euro aan cash toeschuift. Tenminste, dat is waar de consensus zich rond vormt.

Ik moet zeggen dat ik moeite heb met het inschatten van de rally op de aandelenmarkten.

Ik zie twee opties: ofwel is dit een rally die ieder moment uit mekaar kan vallen en resulteert in een zware klap naar beneden ofwel worden de aandelenkoersen hoger geduwd door de liquiditeiten die de centrale banken het systeem in pompen.

In beide gevallen is GOUD echter te verkiezen boven aandelen.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

RODE VLAG: Negatieve leasetarieven bij zilver!

Bij Slim Beleggen bekijken we niet enkel de prijsontwikkelingen, maar houden we ook rekening met andere factoren die spelen bij de prijszetting voor grondstoffen. Bij de edelmetalen spelen enkele aparte marktfenomenen mee in de prijsvorming.

We kaartten al vele malen aan dat de dagelijkse prijzen voor GOUD en zilver bepaald worden op de futuremarkten. Het aantal ‘long’ contracten versus het aantal ‘short’ contracten zijn van groot belang.

Maar er speelt nog iets anders op de handelsmarkten in edelmetalen: lease contracten!

Het (uit)leasen van GOUD en zilver is een veel toegepaste praktijk tussen spelers op de groothandelsmarkten (banken, producenten, afnemers, handelaars, …).

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

GOUD is voor angsthazen

Warren Buffett heeft het niet zo op GOUD. Volgens hem is het een nutteloos metaal dat op zichzelf niets oplevert. Hij heeft daarmee een punt, maar hij heeft ook ongelovelovelijk ongelijk gekregen.

Buffett is daarbij (terecht) van mening dat aandelen beter zijn dan GOUD. Ik ben het hierin VOLKOMEN met hem eens.

Echter... De bewering dat GOUD voor angsthazen is, mag op zich juist zijn, want ik kocht mijn GOUD uit angst dat de euro en dollar minder waard zouden worden. Mijn visie daarover was echter juist. Dan kan je me een angsthaas noemen, maar de stap om GOUD te kopen leverde me de grootste winst in mijn beleggerscarrière op...

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Bij (hyper)inflatie is het hebben van schulden ongunstig!

Enkel in geval de schulden worden gecompenseert aan de hand van de hyperinflatie...

Dat is een ander standpunt dan zoals de meesten denken over schuld en (hyper)inflatie. De theorie zegt immers precies het tegenovergestelde. Geld wordt in tijden van (hyper)inflatie minder waard en dus kan het bedrag dan makkelijk worden afgelost. Dan lijk ik dus ongelijk te hebben.

De praktijk is echter anders dan de theorie. Immers met welke geld los je dan af? Heb je iets om te verkopen om (veel) nieuw geld te krijgen? Je spaargeld is verdampt en je wilt toch ook eten. Dat eten is ook heel duur geworden.

Ja, zult u zeggen, maar ik heb GOUD, dat kan ik inwisselen. Maar wacht eens... GOUD is nu, op dit moment, veel waard, maar als iedereen GOUD wil verkopen om veel nieuw geld te krijgen, wat doet de GOUDkoers dan?

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$