Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 6646 tot 6650
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Waarom GOUD nog vele jaren zal blijven stijgen

De GOUDprijs zit al ruim 11 jaar in de lift en is in die periode van $290,- per troy ounce naar een recordprijs van $1.895,- per troy ounce (in de zomer van 2011) gestegen. Eind februari 2012 koerst de prijs het gele edelmetaal rond de $1.775,- per 31,1 gram, slechts $120,- verwijderd van de all time high. Vrijwel alle macro-economische aspecten schetsen een rooskleurig beeld voor de GOUDprijs.

Zo hebben we anno 2012 te maken met een stijgende vraag naar GOUD vanuit India en China, maar ook is er een permanente valuta-oorlog aan de gang, met de nodige geldcreatie om de valuta’s ‘goedkoper’ te maken. Hierdoor wordt de export gestimuleerd. Tevens wordt de schuldencrisis in Europa ‘ opgelost‘ met het kwijtschelden van schulden, het geven van nieuwe bailouts en de ontwikkeling van nieuwe permanente noodfondsen, zoals het European Stability Mechanism (ESM). Als klap op de vuurpijl zullen de geopolitieke spanningen in 2012 naar alle waarschijnlijkheid blijven toenemen. Iran houdt de gemoederen afgelopen weken bezig, wat overigens een direct effect heeft op de olieprijs.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

Venezuela begint samen met China aan een enorm GOUDproject

Venezuela zal zijn enorme Las Cristinas GOUD project in samenwerking met de Chinese staats investeringsmaatschappij CITIC ontwikkelen, dit maakte president Hugo Chavez afgelopen vrijdag bekend. De overheid heeft vorig jaar het Canadese bedrijf Crystallex International geen vergunning verleent om het lange onrustige mijnproject ten zuiden van de Orinoco rivier te ontwikkelen. De Russisch-Canadese mijnbouwer Rusoro had gehoopt om samen met Venezuela de grootste GOUDvoorraad van Latijns Amerika te runnen. Las Cristinas heeft een geschatte reserve van 17 miljoen troy ounces aan GOUD, bij de huidige GOUDprijs van $1770 is dat goed voor ruim $30 miljard.

In een ontmoeting met Chinese investeerders, bevestigde Chavez “een overeenkomst met CITIC voor de gezamenlijke ontwikkeling van Las Cristinas.” Hij gaf niet meer details. Chavez, die sprak op zijn laatste vergadering voor het vliegen naar Cuba voor de behandeling van kanker, heeft Venezuela steeds nauwere banden met China gekweekt op het gebied van zakelijke en politieke vlak tijdens zijn 13 jaar lange dominantie als Zuid-Amerikaanse OPEC-lid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

GOUD- en zilverschat terug op Spaanse bodem

Na meer dan 200 jaar heeft Spanje zaterdag een grote GOUD- en zilverschat ter waarde van ruim 370 miljoen euro terug. Twee transportvliegtuigen, gevuld met in totaal 595.000 munten, kwamen zaterdag vanuit de Verenigde Staten aan in Torrejon, ten noorden van Madrid.

De schat komt uit het Spaanse galjoen Onze Lieve Vrouwe van de Genade, dat in 1804 door de Britse vloot tot zinken werd gebracht in de Atlantische Oceaan bij Portugal. In mei 2007 werd de schat gevonden door het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration, dat de munten opsloeg in een kluis in Tampa in de staat Florida.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

GOUD en zilver sluiten een roerige week rustig af

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,37% op $1773,63  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,97% op €1330,18 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,11% op $35,41 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,52% op €26,42 per troy ounce.

Zowel GOUD als zilver deden het vrijdag beduidend rustiger dan de dagen ervoor. GOUD noteerde een klein verlies terwijl zilver nog een minimale winst wist te boeken. Over de gehele week gezien noteert GOUD een winst van bijna 3% en zilver maar liefst 6,5%. Een zwakke dollar en veel technisch support zijn de voornaamste redenen voor de forse winsten van afgelopen week.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

21:04 GOUDschat naar Spanje

Twee transportvliegtuigen met aan boord in totaal 595.000 munten begonnen vrijdag in de Verenigde Staten aan vluchten die zaterdag rond het middaguur eindigen in Madrid.

De waarde van de munten bedraagt ongeveer 500 miljoen dollar (371 miljoen euro). Het bedrijf Odyssey Marine Exploration had de munten de afgelopen jaren opgeslagen in een kluis in de plaats Tampa in de staat Florida.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$