Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6646 tot 6650
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Is Duitse repatriatie van GOUD wel mogelijk?

Nu de Griekse demonen even bezworen lijken, wordt de roep naar audits betreffende GOUDvoorraden van de Westerse landen luider en luider. Zo ook in Duitsland waar de laatste audit al dateert van 2007. De audit van 2010 werd overgeslagen. Indien de Duitsers hun GOUD willen terughalen zoals Hugo Chavez van Venezuela deed, kan dit grote gevolgen hebben op de GOUDprijs. Als repatriatie al mogelijk is!

Traders hebben een vermoeden dat de repatriatie van 99 ton Venezolaans GOUD een stijging van 25 % van de GOUDprijs heeft veroorzaakt tijdens de zomer van 2011. Londen had het al moeilijk om 99 ton GOUD bij elkaar te krijgen, laat staan 2.000 ton.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Marc Faber waarschuwt voor confiscatie

Volgens Marc Faber bestaat de kans dat de Amerikaanse overheid ooit zal overgaan tot confiscatie van privaat GOUD. Hij vertelt er wel bij dat hij nog steeds elke maand GOUD koopt, maar hij raadt aan om dit buiten Amerika te bewaren.

“Like in 1933, gold will be purchased back by the government” because eventually the financial mess will be so bad that gold prices “will go ballistic, and the government will take away something from a minority, and not many people own gold.” aldus Marc Faber.

Eens de GOUDprijs door zijn dak gaat, is een confiscatie een gemakkelijke oplossing voor de overheid, en het is al ooit eerder gebeurd. Zeg dus nooit dat het niet kan gebeuren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Kyle Bass: “Vergis u niet, GOUD heeft nog een zeer lange weg te gaan!”

Topstrateeg Kyle Bass windt er geen doekjes om: alle ingrediënten zijn vandaag aanwezig voor een veel hogere GOUDprijs. De creatie van geld uit het niets door de centrale bank blijft uiteindelijk niet ongestraft.

Let wel, Kyle Bass is geen voorstander van een nieuwe GOUDstandaard, maar hij adviseert beleggers wel om veel fysiek GOUD in te slaan!

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

GOUD en zilver beginnen de week met verlies

GOUD noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,82% op $1699,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een verlies van 0,66% op €1305,09 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,07% op $33,61 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,88% op €26,12 per troy ounce.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

Zilver bewijst zijn waarde in 2012

De forse toename in de vraag naar zilver als investering heeft een groot aandeel in de 20% stijging van het edelmetaal, hiermee presteert zilver beter dan platina, palladium en GOUD.

Beleggers zijn in toenemende mate in zilver aan het investeren in vele vormen. Wereldwijd zijn de zilver exchange-traded-fondsen (ETF’s) momenteel goed voor een volume van 586 miljoen ounces (Moz), aan het einde van 2011 was dit nog 576 Moz. De vraag naar fysieke zilver baren is ook sterk. Volgens verschillende edelmetaaldealers blijft die verkoop ook levendig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$