Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6656 tot 6660
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

Utah gaat GOUD accepteren als alternatieve valuta

De staat Utah heeft goedkeuring gekregen om GOUD als alternatieve valuta te mogen gebruiken. De GOUDen munten worden verhandeld met de prijs van GOUD, waarbij gekeken wordt naar de huidige GOUDkoers. Eerder deze week werd reeds bekend dat meerdere staten de mogelijkheid onderzochten voor het introduceren van een valuta naast de dollar.

[...]

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

Zilver zet het jaar in met een knal

De prijs van zilver kende een grillig verloop in 2011 met hoge toppen (tot bijna $ 50) en diepe dalen (viel terug tot ongeveer $ 26 – bijna de helft dus). Maar 2012 is ondertussen weer met een knal begonnen. Zo was zilver veruit de best presterende activa in januari 2012. Blijkt dat de prijs van zilver fors hoger (+24%) koerste in de eerste handelsmaand van dit jaar! Daarnaast is GOUD een verdienstelijke 2de met een rendement van 12,5%.

Een mogelijke verklaring zou de sterke fysieke vraag kunnen zijn. In de eerste dagen van 2012 heeft de US Mint voor 4,3 miljoen ounces zilver munten verkocht. Dit is al meer dan op 2 na alle volledige maanden in 2011. Al heb ik begrepen dat hier ook een boekhoudkundige ingreep achter zat. Maar de trend is toch gezet.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

GOUD en zilver binnenkort weer wettig betaalmiddel in Amerika?

Een volatiele dollar is de belangrijkste reden voor een groeiend aantal Amerikaanse staten om op zoek te gaan naar GOUD en zilver valuta’s. Wetgevers uit 13 staten, waaronder Minnesota, Tennessee, Iowa, South Carolina en Georgia zijn op zoek naar goedkeuring van de regeringen van de staten om hun eigen alternatieve valuta uit te geven of overwegen het als een optie.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

Nieuw bewijs in vermeende manipulatie GOUDprijs: De long-short strategie

Verschillende insiders zijn ervan overtuigd dat er manipulatie is in de GOUD- en zilvermarkt. Grote banken zouden door hun sterk geconcentreerde shortpositie in staat zijn de prijzen van het edelmetaal te onderdrukken. Dit zou gebeuren voorafgaand aan nieuwe economische data en bij ‘options expiry’.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

David Morgan onthult de ECHTE GOUD/Zilver ratio!

David Morgan bespreekt enkele mythes die er bestaan over de zilvermarkt. Hij onthult de feitelijke GOUD/zilver ratio in de bodem. En die ligt veel lager dan de veelbesproken 16x.

Daarenboven onderstreept Morgan nogmaals dat beleggers GOUDMIJNAANDELEN moeten oppikken. De stijgingen zullen waanzinnig worden!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$