Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 6656 tot 6660
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

GOUD in tijden van oorlog

GOUD in tijden van crisis doet het goed - bewezen. Maar wat indien de crisis zal omslaan in een grote oorlog, bijvoorbeeld in Iran? Wat kunnen we het aankomende decennium verwachten van GOUD? Jim Roger zegt er het volgende over:

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Reuters: 'ICBC zegt in 2011 62,8 ton GOUD geleased te hebben'

Opmerkelijk: de Chinese bank ICBC heeft vorig jaar 62,8 ton GOUD geleased, aldus Reuters. ICBC is 's werelds grootste bank. Vermoedelijk moet deze GOUDlease door ICBC geplaatst worden in de context van de aankopen van GOUD door de Chinese centrale bank.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

De Pan Aziatische GOUD Beurs sterft een vroege dood

Opmerkelijk nieuws: PAGE sterft een vroege dood door inmenging vanuit New York. Dat stellen Andrew Maguire en Ned Naylor-Leyland. De geboorte van PAGE werd in augustus 2011 aangekondigd. PAGE zou de termijnmarkt voor edelmetalen fundamenteel veranderen door elk contract 1:1 te dekken met fysiek.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Geconcentreerde shortpositie in de GOUD- en zilvermarkt neemt toe

De termijnmarkt voor GOUD en zilver op de COMEX is niet alleen een plek waar de fysieke handel in metalen plaatsvindt, ook is het een instrument geworden van bepaalde zakenbanken om de prijs te onderdrukken. Door duizenden contracten tegelijk aan de shortpositie toe te voegen zakken de prijzen.

[...]

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bear&Bull Blog : Vergeten mijnen

Laten we nog eens het mooie woord 'conundrum' gebruiken: het is al jaren een conundrum dat GOUDmijnaandelen ter plaatse trappelen, terwijl de GOUDkoers een mooie vlucht nam. Het verschijnsel is niet nieuw, het is in de voorbije weken enkel feller geworden.

Raar is dat. Zo'n stijgende GOUDprijs doet toch de kassa rinkelen bij Barrick Gold, Gold Fields, Newmont Mining en de andere? Zij delven het GOUD en mogen het extra duur verkopen. Natuurlijk is dat voordelig.

Vanwaar dan de achterstand? We geven enkele mogelijke verklaringen. Om te beginnen is GOUD eindig. Dat groeit en bloeit niet, en opgehaald GOUD wordt niet door vers GOUD vervangen. De delvers moeten dus in almaar moeilijker omstandigheden gaan graven. Ze vinden minder, hun productiviteit zakt en hun kosten stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$