Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6666 tot 6670
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

DNB:

Opvallende uitspraken van De Nederlandse Bank over de bankbiljetten welke in omloop zijn. In een filmpje welke de DNB heeft geplaatst op haar YouTube kanaal legt de bank uit waarom er zoveel GOUD in het bezit is van de Nederlandsche bank. Daarnaast doet de DNB een opmerkelijke uitspraak: Het GOUD zou niet meer nodig zijn als dekking van de bankbiljetten omdat iedereen vertrouwen heeft in de bankbiljetten. Daarnaast is het nog opmerkelijker dat de DNB aangeeft dat bankbiljetten hun waarde vasthouden.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Breekt zilver uit?

Zilver acteert behoorlijk sterk de voorbije weken. Krijgen we een aanval op de oude highs van $50? Het is alvast positief dat de GOUD/zilver-ratio weer beneden de 50 noteert!

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

IEXProfs: Paulson: 'GOUD beste investering'

Volgens John Paulson zal zijn Gold Fund het over vijf jaar beter doen dan zijn andere strategieën. Bloomberg haalt de woorden aan van een bezoeker van een besloten vergadering die donderdag in New York plaatsvond. Het metaal is de beste bescherming tegen de depreciatie van munteenheden die ontstaat doordat landen geld in hun economie pompen, stelde de miljardair. GOUD zou daarnaast als bescherming tegen de euro dienen, gezien de mogelijkheid tot het uiteenvallen van de munt en een uiteindelijke stijging in de inflatie.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

GOUD , Zilver of??

Veel wordt er gesproken over grondstoffen. Met name GOUD en zilver staan in de belangstelling van beleggers. Toch is er nog een groep grondstoffen die heel erg interessant kan zijn voor beleggers, rare earth elements (REE) ofwel zeldzame aardmetalen.

Het zijn zeventien zeldzame aardmetalen die van nature op en in de aarde voorkomen, zoals molybdeen, platina en misschien wel de meest bekende Lithium. De verschillende metalen worden tegenwoordig in zeer kleine hoeveelheden gebruikt in de moderne technologie zoals mobiele telefoons en flat screen tv’s. Maar ook in harde schijven en groene energie toepassingen zoals baterijen voor elektrische auto’s en windturbines. Deze grondstoffen zijn echter niet schaars, maar zeer moeilijk te verkrijgen (en dus alles behalve zeldzaam). De minst voorkomende zeldzame aardmetalen komen nog vaker voor dan GOUD. Ze zijn te winnen tegen relatief hoge kosten. Dit komt omdat deze metalen overeenkomstig chemische kenmerken hebben en daardoor moeilijk te isoleren zijn uit ijzererts.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Zilver presteert dinsdag zeer goed, GOUD blijft achter

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,97% op $1785,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,65% op €1318,13 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 4,43% op $37,03 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 4,24% op €26,39 per troy ounce.

Zilver breekt uit boven de $37 per troy ounce en bereikt zijn hoogste koers in vijf maanden tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$