Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6666 tot 6670
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

GOUD is nog steeds goedkoop

Express.be doet in dit artikel linkverwijzingen naar zowel Beurs.com alsook Slim Beleggen.net.

De verhouding tussen de GOUDprijs en de balansen van de centrale banken, de ECB en de FED, toont duidelijk aan dat de GOUDprijs nog steeds zwaar ondergewaardeerd is ten opzichte van de geldhoeveelheid gecreëerd door die centrale banken. De GOUDprijs is namelijk een indicatie van de waarde van het fiat geld en hoe meer geld gecreëerd wordt, hoe minder dat geld waard wordt (inflatie). Zoals ik verder in deze column aangeef, ziet het er niet naar uit dat de ongebreidelde geldcreatie snel zal ophouden:

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Stel dat de Euro faalt, wat moeten we dan?

Stelt u zich eens voor dat om welke reden dan ook, de Euro faalt. Wat moet u dan? Waarin wilt u dan uw loon krijgen, waarmee wilt u de boodschappen nog afrekenen?

Het zou een complete chaos worden om de simpele reden dat we buiten de Euro geen alternatief geld beschikbaar hebben.

De bankiers en politici hebben bewust geen alternatief willen bieden, omdat een degelijker alternatief de zwakte van de verzonnen en op lucht gebaseerde Euro zou aantonen.

Hun bedrogmunt MOESTEN we wel accepteren, iets anders was er niet. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan en doen er nog altijd alles aan om bijvoorbeeld GOUD en zilver oninteressant te houden.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Iran wil voedsel betalen met GOUD en olie

Grote  voedsel en graan exporteurs hebben vorige week gezegd dat Iran graan wil aankopen met GOUD en olie als betaalmiddel.

Na de speculaties over de GOUD voor olie deal met India, is het onwaarschijnlijk dat Iran een officiële verklaring met betrekking tot meldingen over GOUD voor voedsel te ruilen uit zal geven. Analisten beweren dat Iran op zoek is naar Centraal Aziatische landen om tarwe te kopen en landen als India om rijst te kopen door het uitwisselen van olie als betaalmiddel wanneer er cash problemen zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

GOUD en permanente backwardation

Backwardation is normaliter tijdelijk en betekent dat de spotprijs hoger is dan de prijs voor toekomstige levering. Prijstechnisch kunnen beleggers een 'gratis' winstpremie opstrijken indien er sprake is van backwardation. Maar wat gebeurt er als backwardation permanent wordt? Een analyse.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Hey Buffett, hier zijn de feiten over GOUD!

De open brief van Warren Buffett deed afgelopen week het nodige stof opwaaien, vooral onder de bezitters van GOUD. Volgens het orakel van Ohama heeft het bezit van GOUD weinig tot geen zin.

We zetten inmiddels enkele feiten op een rij die de simplistische visie van de oude belegger van weerwoord moeten dienen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$