Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 6676 tot 6680
Bron: Standaard.be
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Grootste schat uit wereldzeeën terug naar Spanje

De Spaanse luchtmacht is met twee vliegtuigen naar Florida gevlogen om een waardevolle GOUD- en zilverschat terug te halen die vijf jaar geleden door een Amerikaans bedrijf uit een scheepswrak voor de kust van Portugal was gehaald. Dat meldt een woordvoerder van Defensie.

[...]

De schat dateerde van 1804 en omvatte bijna 600.000 GOUDen en zilveren munten. De huidige waarde wordt geraamd op meer dan 350 miljoen euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Grieks feestje bij de edelmetalen: GOUD herovert $1750, zilver bereikt 34 dollar!

Het is misschien nog wat vroeg om de ouzo boven te halen, maar beleggers in GOUD en zilver klinken alvast op de monetaire accommodatie voor Griekenland.

GOUD knalt door de barrière van 1750 dollar!

Zilver topt 34 dollar per ounce…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

James Rickards: 'Papier, GOUD of chaos?'

James Rickards werd geïnterviewd door Chris Martenson over de historie van geldsystemen en hoe de meesten aan hun einde kwamen. Ook ons huidige ‘papieren’ geldsysteem lijkt op een kantelmoment aanbeland.

Rickards stelt zich dan ook de vraag over de toekomst van geld: papier, GOUD of chaos? Een pijnlijke uitkomst volgt hoe dan ook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Vergeet QE, Azië drijvende kracht bij GOUD!

Vele beleggers zijn van mening dat een belangrijk deel van de stijging van GOUD toe te schrijven is aan het soepele monetaire QE beleid van de Westerse centrale banken. Hierdoor zouden investeerders in Europa en Amerika massaal grijpen naar het gele edelmetaal.

Maar niets is minder waar! Westerse beleggers hebben amper een bijdrage geleverd aan de immense rally van GOUD in het afgelopen decennium.

Het zijn vooral de Aziatische groeimarkten die een steeds groter beslag op de globale GOUDmarkt leggen, zoals te zien op onderstaande grafiek van GMO.

Wat gaat dat geven als de Westerse beleggers eens massaal besluiten om op de GOUDkar te springen? Fasten your seatbelts!

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

GOUDprijs omhoog door Griekse deal

GOUD is de dag goed begonnen met een stijging tot een GOUDprijs van 1741 dollar per troy ounce. De belangrijkste stimulans voor de prijs van GOUD is het officieel bekend maken van de deal tussen Europa en Griekenland om de schuldenproblematiek aan te pakken. De GOUDprijs startte de dinsdag op 1734 dollar per troy ounce en heeft een stijging doorgemaakt van 7 dollar tot de huidige stand van 1741 dollar troy ounce. Het hoogtepunt in de ochtend lag op een GOUDkoers van 1743 dollar per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$