Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6676 tot 6680
Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012

Lager slot op Wall Street, GOUD en olie goedkoper

Wall Street is vandaag lager gesloten, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Dow slaagt er nog altijd niet in om door te breken boven het niveau van 13.000 punten, de Nasdaq blijft flirten met de kaap van 3000.

In het geval van de Nasdaq en de S&P 500 waren er verliezen van respectievelijk 0,43% en 0,32%, de Dow Jones sloot per saldo 0,02% lager. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde 1,986%.

Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Marc Haagen – Mike en ik : Twee handen op een buik | Beleggen

Mike Maloney, de beroemde Amerikaanse edelmetaal-specialist en handelaar, schrijver ook, hier aan het woord : hij ziet net als ik dat de wereld uiteindelijk uit noodzaak terug munten zal invoeren die gedekt zijn door GOUD. De dollar ziet hij ondergaan, zijn wereldreservestatus verliezen maar…ook de euro zal bezwijken (de kwestie is en dit voeg ik hier aan toe : welke eerst ?) :

In zijn wekelijkse gratis nieuwsbrief stond nog een video die het bekijken waard is en die gaat over een ander edelmetaal : zilver. Hij handelt vooral over het industriële belang ervan en stipt een zeer belangrijk feit aan dat geen enkel ander metaal ter wereld bezit : de vraag is inelastisch. Zelfs een gigantische prijsverhoging tot 1000 dollar per ounce zou de eindproducten nauwelijks duurder maken omdat er per stuk maar zeer kleine hoeveelheden van verbruikt worden.

Bron: allesoverbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Beleggen in GOUD

GOUD wordt al vanaf de 26ste eeuw voor Christus op speciale waarde geschat. Ook de tegenwoordige beleggers beginnen dat door te krijgen. Het edelmetaal is nog nooit zo op waarde geschat als tegenwoordig. De GOUDprijs is sinds 2000 exponentieel aan het stijgen, en het lijkt er niet op dat het plafond in zicht is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

David Morgan geeft meer tekst en uitleg bij crash in GOUD en zilver!

David Morgan geeft zijn inzichten over de crash van GOUD en zilver afgelopen woensdag. Ook hij verwijst naar de perikelen op de futuremarkten, waar wij woensdag al uitvoerig over rapporteerden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Chinese verkoop van GOUDen sieraden nam explosief toe in 2011

s’ Werelds een na grootste GOUDen sieraden markt, China,  verkocht vorig jaar voor $2,9 miljard aan sieraden aan de Chinese consument. Dit overtreft de 17,1% groei van de verkoop op alle consumptiegoederen. Volgens het Nationaal Bureau van China voor de Statistiek, bedroeg de sieraden omzet in China 18,37 miljard yuan of $2,9 miljard in 2011, een stijging van maar liefst 42% ten opzichte van 2010.

Volgens analisten zagen Chinese sieradenverkopers de omzet erg sterk toenemen afgelopen jaar, met een sterk stijgende vraag naar GOUD en edelstenen. Ook schreven de analisten de krachtige stijging van de vraag naar GOUDen sieraden toe aan het feit dat de koopkracht van de middenklasse sterk toegenomen is. Zij zijn meer dan ooit bereid om geld uit te geven aan dingen die wat kleur zullen toevoegen aan hun leven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$