Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6681 tot 6685
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Woensdag: GOUD en zilver gaan met grote verliezen de dag uit

Woensdag middag maakten zowel GOUD als zilver in anderhalf uur tijd een flinke prijsdaling mee. GOUD verloor vandaag ruim $72 per ounce, terwijl zilver meer dan $2 goedkoper werd. Twee dingen vielen ons op: de snelheid waarmee de prijs omlaag ging en de omstandigheden die eigenlijk juist positief zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Non-events triggeren sell-off op de zilver futuremarkt

We zijn vandaag opnieuw getuige van een bijzonder volatiele handelsdag bij de edelmetalen: GOUD daalt met bijna 80 dollar terwijl zilver 3 dollar per ounce lager wordt gezet.

Beleggers reageren in complete paniek door de beweging… niets nieuws onder de zon. De grote massa is nog steeds niet gewend aan het volatiele karakter van GOUD, maar vooral zilver.

Aan de basis ligt de ‘matige’ LTRO 2 van 530 miljard euro aan 800 Europese banken. Maar vooral de aansluitende toespraak van Ben Bernanke zwengelde de verkoopgolf aan.

De baas bij de Fed had een somber beeld over de stand van zaken in de VS. De werkloosheid blijft hardnekkig hoog en het economisch herstel loopt bijzonder stroef.

Fantastisch nieuws zouden we zo denken voor GOUD en zilver, want het verzekerd een voortzetting van het soepele monetaire beleid van de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Ben Bernanke geeft toe aan Ron Paul: GOUD & ZILVER zijn GELD!

Een opmerkelijk verhoor van Ron Paul aan het adres van Ben Bernanke vandaag… Paul sprak zijn gebruikelijke afschuw uit tegen het inflatoire beleid van de Fed, maar haalde op een gegeven ogenblik een zilver munt uit zijn zak!

Paul: “In 2006 kocht deze zilver munt 4 gallons benzine, vandaag koopt u er 11 gallons mee. Dat bereikt uw beleid” Bernanke: “Het staat iedereen vrij om alternatieve VALUTA op zak te dragen, dus ook GOUD en ZILVER”

Bron: Zilver & Goud Blog
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

De waarheid achter GOUD en zilver

Je bent in een winkelstraat van een kleine gemeenschap, je loopt langs de slager, de slijter, het café, een kerk, een muntenwinkel, een antiekwinkel… oké, stop daar even! Een muntenwinkel? Dit is geweldig! Omdat, onwaarschijnlijk als het ook mag klinken, alle politieke waarheid is te vinden in een muntenwinkel. En niet alleen politieke waarheid: je vindt hier het verhaal van de hele moderne maatschappij.

Daar zie je ze liggen: munten uit alle landen van de wereld. Waarom zijn ze meer waard dan de munten in je zak? Omdat ze oud zijn? Dat is slechts een deel van het verhaal, maar zeker niet de belangrijkste. Er zijn namelijk ook nieuwe munten die net zo waardevol zijn als de oude. Wat wel van cruciaal belang is, is dat ze zijn gemaakt van GOUD of zilver. Je pakt ze op en direct merk je het verschil. Ze zijn zwaar. Stapel ze en laat ze op elkaar vallen, ze maken een ander geluid dan de muntstukken die je gewend bent. Het zal echt iedereen opvallen, op een of andere manier zijn deze munten ‘echt’, de munten die we dagelijks gebruiken zijn dat niet. Maar wat betekent ‘echt’ eigenlijk?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 29 februari 2012

Jim Rogers gaat voor het Chinese geld

Een betere titel ware geweest 'Jim Rogers gaat voor het Chinese èn het universele geld'

Dit was/is het zelfs nog véél meer dan GOUD ; een gemiddelde Middeleeuwer heeft waarschijnlijk slechts zelden een GOUDen muntstuk gezien ; dat was voor de adel en de grote handelslieden enz

Onderstaande link kwam van Pietjes zo'n 4 artikels terug ; voor degenen die 'm gemist hebben :

[video]



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$