EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 671 tot 675
Geplaatst op: maandag 15 augustus 2016

Zwitserse centrale bank bezit voor $1 miljard GOUDmijnaandelen

De Zwitserse centrale bank heeft de afgelopen jaren een enorme portefeuille van GOUDmijnaandelen opgebouwd, zo blijkt uit cijfers die de centrale bank ieder kwartaal naar buiten brengt. De waarde van deze portefeuille, die bestaat uit 32 verschillende GOUDmijnen en zilvermijnen, was begin augustus bijna $1 miljard.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

“Dollar kan de rally bij de GOUDprijs beëindigen”

De GOUDprijs is een van de grote winnaars van dit beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds het begin van dit jaar al flink in waarde gestegen als gevolg van de tegenvallende groeicijfers over de wereldeconomie, de stimulerende maatregelen van de centrale banken en de politieke onzekerheid. Luc Luyet, strateeg bij Pictet Group, denkt dat de rally bij de GOUDprijs belemmerd kan worden.

Luyet, die al heel wat ervaring heeft met edelmetalen, denkt dat de GOUDprijs niet het niveau zal bereiken van 1.430 dollar per ounce. Hij verwacht dat de GOUDprijs zal stabiliseren tussen het niveau van 1.250 en 1.300 dollar per ounce. De reden van deze stabilisatie is volgens hem de lange termijn opwaartse trend waarbinnen de dollar beweegt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Zwitserse centrale bank koopt GOUDmijnen!

Ik trap waarschijnlijk een open deur in als ik stel dat centrale banken over heel de wereld een waanzinnig los beleid voeren.

Ik trap waarschijnlijk een open deur in als ik stel dat centrale banken over heel de wereld een waanzinnig los beleid voeren.

Volgens Reuters kopen centrale banken maandelijks voor 180 miljard usd aan activa op.

Het leeuwendeel van deze middelen worden gebruikt om staatsobligaties van failliete overheden uit de markt te halen, maar omdat de voorraad van dat schijtpapier te beperkt is, schuift men steeds op.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Een simpele reden waarom de GOUDprijs gemakkelijk 50% kan stijgen

Staat de wereld aan de vooravond van een 3e Wereldoorlog? Misschien. Zal de Europese Unie uit elkaar vallen? Misschien. Wordt Donald Trump President van de Verenigde Staten? Misschien. Is het tijdperk van negatieve rentevoeten het einde voor de centrale banken? Misschien.

Dit zijn allemaal redenen om GOUD te kopen, maar er is slechts 1 zeer simpele reden waarom de GOUDprijs echt hoger kan de komende jaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Beleggers kiezen meer dan ooit voor GOUD

Meer dan ooit tevoren wordt er belegd in GOUD, zo blijkt uit het jongste halfjaarrapport van de World Gold Council. Het edelmetaal doet zijn reputatie als veilige haven in onzekere tijden dus alle eer aan.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs