Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 671 tot 675
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

GOUDprijs naar hoogste niveau in drie jaar

De GOUDprijs bereikte donderdag het hoogste niveau in meer dan drie jaar tijd, nadat de Federal Reserve bekendmaakte dat de rente nog langdurig laag zal blijven. De Amerikaanse centrale bank temperde de verwachting ten aanzien van een mogelijke renteverhoging, waardoor GOUD weer in de belangstelling kwam te staan als veilige haven.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Rusland voegt 15 ton GOUD aan reserves toe in mei

Rusland heeft in mei 15,6 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Russische centrale bank. De totale GOUDreserve groeide naar 1.489 ton, waarmee Rusland de zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden verstevigt. Het land heeft de afgelopen tien jaar meer dan duizend ton van het gele metaal aan haar reserves toegevoegd en is blijkbaar nog niet van plan te stoppen met GOUD kopen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

GOUD profiteert van angst Brexit en uitspraken FED

De GOUDprijs brak gisteren door de $1300 en steeg door naar $1315. In zeer klorte tijd daalde de prijs $30 omdat het.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Beleggers zien de Zwitserse Frank als GOUD: een veilige haven

Beleggers die een Brexit vrezen slaan niet alleen GOUD in. Ook de Zwitserse frank is in trek als veilige haven.

Hierdoor gedraagt de munt zich in feite meer als een edelmetaal zoals GOUD dan als een betaalmiddel. En daar zijn de Zwitsers niet blij mee.

De centrale bank van het land heeft de handen vol aan het op peil houden van de koers, maar houdt in afwachting van de uitkomst van het Brexit-referendum de rente nog onveranderd laag. Het belangrijkste rentetarief blijft nog even 0,75 procent negatief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en GOUD

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet GOUD. China is ook voorstander van een fiat geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral GOUD nodig … veel GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$