Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6701 tot 6705
Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Chinese verkoop van GOUDen sieraden nam explosief toe in 2011

s’ Werelds een na grootste GOUDen sieraden markt, China,  verkocht vorig jaar voor $2,9 miljard aan sieraden aan de Chinese consument. Dit overtreft de 17,1% groei van de verkoop op alle consumptiegoederen. Volgens het Nationaal Bureau van China voor de Statistiek, bedroeg de sieraden omzet in China 18,37 miljard yuan of $2,9 miljard in 2011, een stijging van maar liefst 42% ten opzichte van 2010.

Volgens analisten zagen Chinese sieradenverkopers de omzet erg sterk toenemen afgelopen jaar, met een sterk stijgende vraag naar GOUD en edelstenen. Ook schreven de analisten de krachtige stijging van de vraag naar GOUDen sieraden toe aan het feit dat de koopkracht van de middenklasse sterk toegenomen is. Zij zijn meer dan ooit bereid om geld uit te geven aan dingen die wat kleur zullen toevoegen aan hun leven.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Ik kies voor GOUD, zilver en … ?

Ik ben een fan van GOUD en zilver. Maar dat zal je vast niet ontgaan zijn als trouwe lezer van deze nieuwsbrief?

Maar er zijn nog andere grondstoffen met evenveel potentieel: de landbouwgrondstoffen.

Ik heb het er in deze nieuwsbrief eigenlijk zelden over.

Landbouwgrondstoffen zijn één van de goedkoopste activa die je vandaag kan kopen.

En de fundamentals zitten bijkomend nog eens bijzonder goed.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Manische prijsval GOUDprijs, is bodem nu bereikt?

Woensdag vond er een forse prijsval plaats bij de GOUDprijs, waarbij een troy ounce GOUD in de loop van de sessie 100 dollar goedkoper werd. Voor zo’n troy ounce werd op een bepaald moment nog minder dan 1700 dollar betaald.

Aanleiding voor de correctie bij het GOUD waren signalen dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig geen verdere verruiming van de monetaire politiek plant.

In reactie op dit bericht steeg de koers van de dollar met 0,80%. In de afgelopen weken was er een duidelijke correlatie tussen de GOUDprijs en de dollar merkbaar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Biflatie Bulletin: Flash crash edelmetaal

Terwijl Bernanke sprak daalde de prijs van GOUD en zilver flink. Een opvallende beweging, die na de stijging van dinsdag niet verwacht werd. Dinsdag steeg de GOUDprijs namelijk richting $1.786,- per troy ounce, terwijl de zilverprijs naar $37,- per troy ounce steeg. Woensdag keerde de beweging weer helemaal om en daalde de prijs van GOUD en zilver met respectievelijk 4,0% en 6,0%. Hiermee blijkt maar weer eens hoe volatiel de edelmetalenmarkt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

INFOGRAPHIC: Zit GOUD in een bubbel?

Voor degene die zich nog altijd afvragen of GOUD in een bubbel zit, hebben we de volgende infographic gevonden die een antwoord op de meeste vragen biedt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$