Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6701 tot 6705
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Het GOUD blinkt weer

[...]

De grondstoffenhoek laat ook weer van zich horen de afgelopen weken. Oplopende spanningen met Iran zorgen ervoor dat u aan de pomp recordprijzen moet betalen, maar ook het GOUD en Zilver en andere grondstoffen schieten weer door het dak. Door middel van Turbo's kan de particuliere belegger heel makkelijk hiervan mee profiteren. Met name bij grondstoffen is de fundamentele en de Technische analyse altijd behoorlijk met elkaar in strijd. Het GOUD heeft altijd voor en tegenstanders, maar als we deze grondstoffen nu juist eens in onze mechanische handelssystemen stoppen, dan krijg je zonder enige vorm van emotie koop- en verkoopsignalen en die leveren jaar in, jaar uit prima rendementen op. Immers, het GOUD beweegt zich behoorlijk trendmatig en in de grafieken zien we nu dat een belangrijke Weerstand is doorbroken. Het lijkt erop dat we op zeer korte termijn richting de 1800 Dollar kunnen gaan oplopen en als we daarboven komen, is de weg zelfs vrij richting de toppen van augustus en september.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Kingsgate CEO: “Goede tijden voor de GOUDmijnsector!”

Gavin Thomas, CEO bij Kingsgate Consolidated, geeft tekst en uitleg bij de indrukwekkende kwartaalcijfers van het Australische GOUDmijnbedrijf.

Thomas herhaalt nog eens dat het werkelijk ‘good times‘ zijn in de sector. De winsten hefbomen ondanks de stijgende kosten! Daarenboven zijn de hedges in de sector hoofdzakelijk weggewerkt.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Grondstoffen schieten omhoog

De grondstoffensectoren doen het weer goed de laatste weken. Olie stijgt naar recordniveau’s, GOUD en zilver zetten hun opmars sinds begin januari verder.

De olievoorraden bij de belangrijkste olieproducerende landen blijven maar verder zakken. Dit terwijl de dagelijkse productie in Saoedi-Arabië, de topproducent in het Midden-Oosten, op een 30-jarige hoogtepunt zit! Het land verbruikt dus meer en meer olie en de winst van de productie verkleind. Goldman Sachs noemt de huidige voorraadniveaus van olie bij de OPEC landen ‘gevaarlijk laag’. Volgens studiewerk van Deutsche Bank is de situatie niet meer zo dreigend geweest sinds de oliecrisis in 1980.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Is GOUD een bubbel omdat het al zo lang stijgt?

GOUD wordt wel eens omschreven als een bubbel omdat er geen enkele reeks in de geschiedenis zo lang een stijging laat optekenen. GOUD stijgt namelijk al 11 jaar op rij. Omdat men ervan uit gaat dat dit niet kan blijven duren, is het nu al een bubbel!?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Grieks GOUD niet meer veilig

Veel Grieken hebben onlangs GOUD aangekocht omdat ze dat als een veilige investering beschouwen. De grote crisis van dit moment is reden dat er een run op het GOUDen edelmetaal ontstaan is en mensen hun bankrekeningen leeg halen.

De grote vraag naar GOUD heeft de aandacht van de Griekse financiële waakhond getrokken. Banken reageerden onmiddellijk en stuurde de gegevens van ongeveer 600 klanten die GOUD hadden gekocht en de gegevens van klanten die het edelmetaal verkocht hebben sinds 2009.

Banken wil uiteraard maar wat graag meewerken met de overheid om de GOUDkopers een hak te zetten. Het geld op de rekeningen bij de Griekse banken verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon. De Grieken halen massaal hun geld van de rekeningen om deze onder te brengen in het buitenland. Dit maakt het hele financiële systeem kapot.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$