Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6706 tot 6710
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Gulden is tien jaar later 23,50 euro waard

In Amsterdam staat een nieuwe fabriek met een vermogen aan zilver en GOUD én spliksplinternieuwe guldens.

Na de crisis, Grieken en PVV-onderzoekjes ook die euro zat? Geen probleem, want de gulden komt terug. En je krijgt tien jaar later 23,50 euro voor een piek (ja, dat woord gebruikten we echt) terwijl we de munt inleverden voor 45 cent. Hij is met een diameter van 38,6 millimeter ook wel iets groter dan de 25 millimeter bij z’n afscheid in 2002. En de nieuwe gulden is helemaal van zilver, waardoor hij de komende tijd nog veel verder in waarde kan stijgen.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

GOUD en zilver bewegen apart van elkaar vandaag

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 0,56% op $1730,00  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 0,97% op €1308,92 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,18% op $33,65 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,58% op €25,54 per troy ounce.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Amerikaanse staten aanvaarden GOUD en zilver als betaalmiddel

Aangezien GOUD en zilver in waarde blijft toenemen ten opzichte van een dalende dollar, zijn er meer en meer staten die GOUD- en zilvermunten willen invoeren als wettig betaalmiddel. Reeds 13 staten hebben een verzoek ingediend om hun eigen alternatief betaalmiddel te mogen gebruiken.

Utah was de eerste staat in maart 2011 dat GOUD en zilvermunten van de U.S. Mint erkende als wettelijk betaalmiddel. De munten worden gewaardeerd tegen de waarde van het desbetreffende metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Jim Grant: “GOUD is een betere munt dan eender welke valuta vandaag in omloop!”

Jim Grant stelt alvast 1 zekerheid voorop: de rente in de VS kan niet naar nul! Nu hoef je daar niet meteen een professor in de economie voor te zijn. Maar we kunnen hem wel volgen in de stelling dat de 30-jarige seculaire cyclus voor US Treasuries op z’n einde loopt.

Daarenboven is GOUD een betere munt dan eender welke valuta in omloop vandaag! Jim Grant laat zijn beste visies nog eens horen tijdens een Bloomberg Radio interview.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

GOUD is nog steeds goedkoop

Express.be doet in dit artikel linkverwijzingen naar zowel Beurs.com alsook Slim Beleggen.net.

De verhouding tussen de GOUDprijs en de balansen van de centrale banken, de ECB en de FED, toont duidelijk aan dat de GOUDprijs nog steeds zwaar ondergewaardeerd is ten opzichte van de geldhoeveelheid gecreëerd door die centrale banken. De GOUDprijs is namelijk een indicatie van de waarde van het fiat geld en hoe meer geld gecreëerd wordt, hoe minder dat geld waard wordt (inflatie). Zoals ik verder in deze column aangeef, ziet het er niet naar uit dat de ongebreidelde geldcreatie snel zal ophouden:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$