Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6706 tot 6710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Juniors opnieuw in de startblokken!

Zoals de meeste beleggers in de Benelux ondertussen wel zullen weten, zijn we de meest uitgesproken voorstanders van junior GOUDmijnaandelen: de selectielijst van het GOUD & Zilver Rapport bevat de meest kwalitatieve aandelen in de sector!

Want ondanks hun hoge volatiliteit, is het rendement over de langere termijn (jaren) onevenaarbaar in een seculaire bull market!

Maar de stevige stijgingen worden meestal opgevolgd door felle correcties. Dit fenomeen zagen we ook weer in de laatste maanden van 2011 bij vele junior GOUDmijnaandelen (blauwe lijn).

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

GOUD en zilver herstellen zich vandaag lichtelijk

GOUD noteert op het moment van schrijven een winst van 1,41% op $1720,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert GOUD een winst van 1,33% op €1277,74 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,31% op $35,10 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,20% op €26,14 per troy ounce.

Gisteren was een bijzonder zware dag voor zowel GOUD als zilver. Vandaag herstelden beide edelmetalen zich enigszins en noteerden een ruime plus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

5-procent-dagdalingen bij GOUD = gemiddeld winst op weekbasis

Gisteren kreeg GOUD een pandoering van 100 dollar te verwerken, goed voor een daling op dagbasis van meer dan 5 procent.

De heren van Bespoke gingen na wat er met de prijs van GOUD gebeurde nadien. Blijkt dat de prijs na een week tijd alweer op winst staat, gezien de metingen sinds 1980!

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

GOUD luchtbel - Beurs, beleggen & Aandelen: beursnieuws en ...

U hoorde ongetwijfeld over de GOUD luchtbel, de hype waarin iedereen meegaat. Het is allemaal gebakken lucht volgens bankanalisten. Crushthestreet ging in Californië met een camera de straat op en vroeg de man en vrouw in de straat of ze afgelopen jaar GOUD of zilver hadden gekocht.

De meeste geïnterviewden interesseerde GOUD en zilver niets. Men heeft vertrouwen in de dollar en in de autoriteiten.

Met veel moeite konden ze EINDELIJK iemand vinden die daadwerkelijk GOUD gekocht had. De rest van de gevraagde passanten had geen GOUD en geen zilver gekocht. Het onderwerp hield ze niet echt bezig, dat was wel duidelijk.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Nico Pantelis: “Niet wakker liggen van koersval bij GOUD en zilver”

De prijs van GOUD, maar vooral zilver, doken gisteren in concert hard naar beneden. Op enkele minuten tijd ging zilver met 3 dollar per ounce onderuit, terwijl GOUD tot 100 dollar lager werd gezet: een indrukwekkende verkoopgolf.

Nico Pantelis (Slim Beleggen): “Marktwaarnemers wezen in de richting van Bernanke's speech. Volgens specialisten kon uit zijn pleidooi opgemaakt worden dat de markt niet meteen hoeft te rekenen op een derde ronde aan Quantitative Easing. De baas bij de Fed had een somber beeld over de stand van zaken in de VS. De werkloosheid blijft hardnekkig hoog en het economisch herstel loopt bijzonder stroef. We snappen niet goed hoe men hieruit besluit dat het einde van QE in zicht is. Dit soort ingrediënten waren in het verleden telkens de aanzet tot meer monetaire versoepeling van de Fed. Wie dieper naar de marktwerking kijkt, zag dan ook een ongefundeerde verkoop van futurecontracten. Met name op zilver futuremarkt sloegen de stoppen compleet door: tot 225 miljoen ounces gingen op amper 30 minuten over de toonbank, goed voor 20 procent van de jaarlijkse globale toevoer! We blijven erbij dat beleggers zich dienen te focussen op de fundamenten voor GOUD en zilver. En die zijn tot nader order niet veranderd, meer nog, ze worden met de dag sterker.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$