Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6706 tot 6710
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Ben Bernanke garandeert inflatie

Ben Bernanke heeft gisteren een koopsignaal van jewelste gegeven voor GOUD en zilver. Duidelijker dan dit kan hij eigenlijk niet meer worden.

De voorzitter van de Federal Reserve heeft gisteren in duidelijke woorden aangegeven dat mensen moeten stoppen met sparen en beginnen met investeren.

Hij koppelde hieraan nog eens de intentie om de rente tot eind 2014 (dat is bijna 3 jaar!) op nul procent te houden. Bovendien pakte hij uit met een inflatiedoelstelling van 2%.

Nu moet je weten dat de rente die de overheid betaalt op leningen die minder dan 10 jaar lopen, steevast beneden de 2% liggen.

Iedereen die geld leent aan de overheid, verliest dus aan koopkracht!

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Een fantastisch GOUDaandeel

De intro van dit artikel alleen al bevat waardevolle informatie...

In [dit] artikel schreef ik al dat ik een sterk vermoeden heb dat 2012 het jaar wordt van het ongegeneerde geld printen. En de beurzen lijken die conclusie ook te hebben getrokken. Politici en centrale bankiers willen met alle geweld het financiele systeem overeind houden, en daarvoor is massaal geld printen nu eenmaal de enige 'oplossing'.

En de beurs houdt van geld printen. Want al dat vers geprinte geld moet een bestemming vinden, en dat is vooral gunstig voor aandelen, voor edelmetalen en voor grondstoffen. De inflatie die geld printen veroorzaakt, zorgt dat het vooral ongunstig is voor spaargeld en obligaties.

[... + tip]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Sprott negatief voor cyclische grondstoffen

Eric Sprott is negatief voor voor cyclische grondstoffen als ijzer, kool, staal, lood en zink door de economische contractie wereldwijd. Hij blijft wel positief voor GOUD (doel: boven $ 2.000) en zilver (doel: richting $ 50).

Hij blijft ook positief voor olie doordat het moeilijker en duurder wordt om energie te produceren. Dit is een goede basis voor de ondersteuning van de olieprijs.

[link naar Reuters]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

GOUDmijnaandelen in de Grote Depressie!

We kregen in de afgelopen maanden massa’s mails te verwerken, tot en met noodoproepen zoals ‘Help, mijn portefeuille crasht!’. U was even het noorden kwijt door de extreme volatiliteit.

Met name beleggers in GOUDmijnaandelen kregen het hard te verduren. Terwijl de fundamenten in de sector aantrokken, doken de koersen almaar lager.

De markt vreest een herhaling van het deflatoire scenario van de jaren ’30: de Grote Depressie!

Volgens de kenners krijgen in een dergelijke economische omgeving enkel cash en fysiek GOUD de voorkeur. Aandelen, ook GOUDmijnaandelen, zijn te mijden … maar is dat ook zo?!

[... ... ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Janet Tavakoli: "Natuurlijk zijn de GOUD - en zilvermarkten gemanipuleerd, duuuh!"

Voor analiste Janet Tavakoli is het allang geen vraag meer, de GOUD- en zilvermarkten worden vandaag gemanipuleerd, net zoals andere grondstofmarkten in andere periodes werden gemanipuleerd.

Beleggers moeten hier maar mee leren leven en het grotere plaatje blijven volgen… daarvoor ben je bij Slim Beleggen steeds aan het juiste adres, Janet!

[video]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$