Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 6711 tot 6715
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Fed houdt rente laag tot ver in 2014, GOUD en zilver schieten omhoog!

De FOMC notulen zijn uit en zoals we eerder aangaven zal de Fed de rente nog langer laag houden dan eerder voorspelt.

[FOMC]

Zoals we eveneens hier voorspelden, zouden de prijzen van GOUD en zilver stevig hoger schieten op dergelijke berichten.

GOUD knalde zopas 40 dollar per ounce omhoog tot 1700 dollar/ounce, terwijl zilver de barrière van 33 dollar per ounce doorboorde.

[grafiek]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Besluit FED lanceert GOUDprijs

De FED heeft vandaag aangekondigd dat de rente tot 2014 op nul procent blijft staan, waardoor de GOUDprijs vandaag met een dikke plus de dag uitging. De prijs van GOUD stond aan de start van de handelsdag op een koers van 1665 dollar per troy ounce. In de middag maakte de FED een rente besluit bekend, waardoor de GOUDprijs een stijging inzette naar het hoogste punt van de dag op 1711 dollar per troy ounce.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Iran gaat olie ruilen voor GOUD

Sinds Iran de wereld heeft laten weten bezig te zijn met een nucleaire activiteiten, wordt er vanuit het Westen alles aan gedaan om dit nucleaire programma stop te zetten. Aangezien alle pogingen tot nu toe mislukt zijn, worden er nu harde economische sancties gebruikt om Iran op de knieën te krijgen.

Naast de zes oorlogsschepen die door onder meer Amerika, Engeland en Frankrijk naar de Straat van Hormuz zijn gestuurd, heeft de Europese Unie eveneens besloten een olie embargo uit te spreken over Iraanse olie. Naar schatting wordt 20% van de Iraanse olie naar Europa geëxporteerd. Daarnaast heeft de EU besloten alle bezittingen van de Iraanse centrale bank te bevriezen en heeft men eveneens een verbod ingesteld op de handel in GOUD en zilver voor diezelfde centrale bank en andere publieke instellingen uit Iran.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

De fair value van zilver

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag.

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag. Dat is in procenten uitgedrukt een winst van 567%.

Geen enkele andere activaklasse deed beter in het voorbije decennia. Sterker nog, sinds 2007 was er maar één hedge fund dat beter deed dan fysiek GOUD.

Ja, je leest het goed. Als GOUD een fonds was, zou het sinds 2007 dikbetaalde hedge fund managers ver achter zich laten!

Niettemin blijft GOUD ook vandaag nog ondergewaardeerd. Waarom ik hier zo zeker van ben?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Wat betekent een dalende rentecurve voor GOUD?

De financiële markten werken als communicerende vaten van kapitaal. De ontwikkelingen in de ene markt, hebben automatisch consequenties voor de andere.

Zo heeft de obligatiemarkt automatisch een effect op de GOUDmarkt. Hoe hoger de rente, hoe minder interesse voor GOUD.

In 2011 zagen dat de rentecurve (het verschil tussen de kortetermijn en langetermijn rente) geleidelijk daalde. De daling had een duidelijk effect op de prijs van GOUD. Het gele edelmetaal kende een forse toename van de koopkracht.

In het onderstaande spreidingsdiagram wordt duidelijk dat een lagere rentecurve gelijk staat aan hogere GOUDprijzen.

[grafiek]

Gezien de acties van de Fed (zero rentebeleid, Operation Twist, QE, ...) alles in het werk stellen om de rente laag te houden, zal de prijs van GOUD hogere regionen blijven opzoeken in de komende maanden en jaren!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$