Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 6711 tot 6715
Bron: IEXprofs
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

IEXProfs: GOUD blijft gewild

Het afgelopen jaar was opnieuw indrukwekkend wat de vraag naar GOUD betrof. Het World Gold Council verwacht ook voor 2012 dat er genoeg opwaarts potentieel voor GOUD voorhanden is. Vorig jaar werd de GOUDprijs vooral gedreven door een toenemende vraag van de kant van beleggers. Verder profiteerde GOUD van de hoge inflatiecijfers in een aantal landen en de zwakke prestaties van andere beleggingscategorieën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

GOUDmijnaandelen wijken historisch fel af!

Dat GOUDmijnaandelen vandaag historisch goedkoop zijn, hebben we al vele malen uit de doeken gedaan.

Zelfs bij enkele recente berekeningen voor het nieuwe GOUD & Zilver Rapport viel onze mond weer wagenwijd open: een unieke situatie van onderwaardering!

Ook wijzen de meeste ratio’s voor de sector op een unieke periode voor GOUDmijnaandelen. Enkel de crash van 2008 bood tot op heden nog wat betere koopjes aan.

Zoals op de onderstaande grafiek van de XAU/GOUD ratio is te zien, hebben we zelden zoveel maal de XAU index (verzameling GOUDmijnaandelen) kunnen kopen met een ounce GOUD.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

$32.000 GOUD onmogelijk? Dan kent u Elliott Wave nog niet…

En wij maar denken dat we met ons koersdoel van 5000 dollar voor GOUD een raar figuur sloegen enkele jaren geleden.

We kregen een grafiek toegezonden die een Elliot Wave berekening voor GOUD laat zien die wijst op 32000 dollar per ounce… tegen 2015!

De grafische analyse komt niet van de eerste de beste, maar van Nick Laird (Sharelynx), een gerespecteerd senior technicus!

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

Grootste onderzeese schat GOUDen en zilveren munten naar Spanje

Zowat zeventien ton aan GOUD- en zilvermunten, GOUDwerk en andere sierstukken transporteerde het bergingsbedrijf Odyssey Marine Exploration in 2007 naar Florida, waar het zijn thuisbasis heeft. Eerlijk gevonden, voor de zuidkust van Portugal. Nu keert de schat definitief terug. Naar Spanje.

Een toevalstreffer was het allerminst in 2007. Odyssey Marine Exploration is gespecialiseerd in het opsporen van scheepswrakken. Het dweilt de wereldzeeën af met hoogtechnologische sonars en heeft een multidisciplinair wetenschapsteam aan boord. Het is een drijvend laboratorium dat de klok rond de zeebodem scant. Sinds zijn oprichting in 1994 deed het meer dan driehonderd vondsten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

Geert Noels over GOUD: “Al meer dan 6000 jaar relevant”

Econoom Geert Noels liet vanmiddag ook eens duidelijk zijn mening horen over GOUD op Twitter. Hij stuurde de volgende tweet erover de wereld in.

Hij refereerde naar de volgende interactieve tijdslijn over de 6000 jarige historie van GOUD als geld!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$