Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 6716 tot 6720
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Wat betekent een dalende rentecurve voor GOUD?

De financiële markten werken als communicerende vaten van kapitaal. De ontwikkelingen in de ene markt, hebben automatisch consequenties voor de andere.

Zo heeft de obligatiemarkt automatisch een effect op de GOUDmarkt. Hoe hoger de rente, hoe minder interesse voor GOUD.

In 2011 zagen dat de rentecurve (het verschil tussen de kortetermijn en langetermijn rente) geleidelijk daalde. De daling had een duidelijk effect op de prijs van GOUD. Het gele edelmetaal kende een forse toename van de koopkracht.

In het onderstaande spreidingsdiagram wordt duidelijk dat een lagere rentecurve gelijk staat aan hogere GOUDprijzen.

[grafiek]

Gezien de acties van de Fed (zero rentebeleid, Operation Twist, QE, ...) alles in het werk stellen om de rente laag te houden, zal de prijs van GOUD hogere regionen blijven opzoeken in de komende maanden en jaren!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

India en mogelijk China gaan Iraanse olie in GOUD betalen

Grondstoffen zijn KING!!!

India importeert jaarlijks voor 12 miljard dollar aan olie uit Iran. Deze vaatjes ruwe olie worden vanaf heden niet meer afgerekend in Amerikaanse dollars, maar in troy ounces GOUD. Er is een grote kans dat China op termijn het voorbeeld van India zal volgen.

[vidio]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

India wil Iraanse olie afrekenen met GOUD in plaats van US Dollar

Het conflict rondom Iran krijgt een interessante wending. Na de aankondiging van het olie-embargo en de sancties op de Iraanse centrale bank door Europa komt er nu uit betrouwbare bron een bericht dat India de import van olie uit Iran in GOUD wil gaan afrekenen. Ook China zou dat van plan zijn.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

TA GOUD/zilver ratio: 2012 wordt 'zilver'

We krijgen met de recente prijsopstoot van zilver de nodige reacties binnen van lezers die onze kijk op de situatie willen weten.

Wel, zoals u ons inmiddels kent, nemen we dan graag een stapje terug om het grotere plaatje te bekijken. We nemen onze favoriete tool ter hand: de GOUD/zilver ratio!

Ditmaal namen we de langetermijn grafiek (15 jaar) erbij.

[grafiek]

Zoals duidelijk wordt op bovenstaande grafiek, ketste de GOUD/zilver ratio af tegen de bovenkant van de bandbreedte 45x – 55x.

De daling van de graadmeter is daarmee ingezet richting de onderkant rond 45x. Gezien het momentum, verwachten we dat zilver opnieuw door deze bodem zal zakken zoals vorig jaar.

Het plaatje past perfect bij onze voorspelling van ‘Zilver in 2012‘!

Steeds meer signalen wijzen erop dat 2012 een ‘zilveren’ jaar wordt. We kunnen niet voldoende benadrukken dat u zich moet positioneren in zilver.

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

140 jaar daling van de dollar

Onderstaande grafieken tonen de maandelijkse Amerikaanse inflatiecijfers en de waarde van de dollar gemeten ten opzicht van de dollar in 1871.

Tot 1950 waren er geregeld periodes van inflatie en deflatie. Door de deflatie te laten toestaan in periode van economische achteruitgang, bleef de waarde van 1 $ ongeveer dezelfde. Ten opzicht van 1871 was een dollar in de jaren ’50 gedaald naar een verhouding van 2 : 1.

20 jaar later in de jaren ’70 was de waarde van de dollar gedaald naar 3 : 1. Op 100 jaar tijd verloor de dollar 66 % van zijn waarde. Maar de ontkoppeling van de dollar met de GOUDstandaard, heeft alles nog meer in een stroomversnelling gebracht.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$