Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 6716 tot 6720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

Waarom China GOUD koopt

China is een van ‘s werelds grootste kopers van GOUD. China heeft een lange geschiedenis met GOUD maar de laatste jaren schakelt het een versnelling hoger. Hier zijn verschillende redenen voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

GOUD in 1980 versus vandaag…

Beleggers in GOUD kijken voor een referentie naar de rally van GOUD in jaren ’70 tot 1980. Maar is de huidige rally in GOUD wel vergelijkbaar. De wereld ziet er heel anders uit dan in 1980!

Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

Klopt zwart GOUD het GOUDen edelmetaal dit jaar?

De resultaten van het vierde kwartaal 2011 van de toonaangevende energieconcerns zoals Royal Dutch, Chevron en Exxon Mobil legden de dalende olieproductie (gebruik makend van de huidige bronnen) bloot. Deze productiedalingen zetten de energiereuzen dan ook aan tot een intensere queeste naar energievelden. Anderzijds zorgt de hoge olieprijs, omzetmatig, nog voor het nodige tegengewicht. Kende de Brent in oktober nog zijn laagtepunt van het jaar (99.79 dollar), dan betaalt men ondertussen al 125 dollar. We naderen dus stilaan het niveau van vorig jaar tijdens de Arabische lente (126 dollar).

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

EU verhoogt druk op Syrië

De Europese Unie gaat de druk op het regime van de Syrische president Assad verder opvoeren om een einde te maken aan het geweld. Dat hebben de Europese ministers van Buitenlandse Zaken besloten in Brussel.

De EU gaat onder meer de tegoeden bevriezen van de Syrische nationale bank. Ook komt er een verbod op vrachtvluchten uit Syrië naar de EU. Daarnaast wordt de handel in GOUD en andere edelmetalen aan banden gelegd. De EU hoopt dat op die manier de geldstromen naar het regime van Assad worden drooggelegd.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Waarom GOUD nog vele jaren zal blijven stijgen

De GOUDprijs zit al ruim 11 jaar in de lift en is in die periode van $290,- per troy ounce naar een recordprijs van $1.895,- per troy ounce (in de zomer van 2011) gestegen. Eind februari 2012 koerst de prijs het gele edelmetaal rond de $1.775,- per 31,1 gram, slechts $120,- verwijderd van de all time high. Vrijwel alle macro-economische aspecten schetsen een rooskleurig beeld voor de GOUDprijs.

Zo hebben we anno 2012 te maken met een stijgende vraag naar GOUD vanuit India en China, maar ook is er een permanente valuta-oorlog aan de gang, met de nodige geldcreatie om de valuta’s ‘goedkoper’ te maken. Hierdoor wordt de export gestimuleerd. Tevens wordt de schuldencrisis in Europa ‘ opgelost‘ met het kwijtschelden van schulden, het geven van nieuwe bailouts en de ontwikkeling van nieuwe permanente noodfondsen, zoals het European Stability Mechanism (ESM). Als klap op de vuurpijl zullen de geopolitieke spanningen in 2012 naar alle waarschijnlijkheid blijven toenemen. Iran houdt de gemoederen afgelopen weken bezig, wat overigens een direct effect heeft op de olieprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$