Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6721 tot 6725
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

GOUD en de Oostenrijkse school (deel 2)

In navolging van deel 1 | Inherent aan de schuldenstandaard (het huidige monetaire systeem) is de inflatiespiraal. Door constante onafgebroken inflatie zal uiteindelijk de waarde van geld gelijk zijn aan nul. Tot die tijd zal het leiden tot scheefgroei. Een gedeelte van de bevolking heeft baat bij inflatie, een ander gedeelte lijdt juist verlies.

Inflatie treedt op als de geldhoeveelheid harder groeit dan de hoeveelheid goederen waartegen het geruild kan worden. Er zullen dan meer monetaire eenheden (euro's) per goed beschikbaar zijn met als gevolg dat prijzen stijgen. Maar noch de prijzen van goederen, noch inkomens zullen gelijkmatig stijgen. Het is niet zo dat bij 2 % inflatie alle goederen exact 2 % duurder zijn geworden. Of als de geldhoeveelheid 4 % vergroot dat dan iedereen exact 4 % meer geld op zijn bankrekening heeft staan.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Beste start voor GOUDprijs sinds 1980

De GOUDprijs heeft de beste start gehad sinds 1980. Op 1 januari startte de GOUDprijs op 1600 dollar per troy ounce, om eind januari ruim 10% hoger te staan op een prijs van GOUD van 1743 dollar per troy ounce. De hele maand januari waren er tegenvallende berichten welke de GOUDprijzen hebben opgedreven. Zo is de import van GOUD door China nog nooit zo hoog geweest, heeft Iran te maken met een olieboycot waardoor zij GOUD zijn gaan accepteren als valide betaalmiddel en heeft de FED het opmerkelijke besluit genomen om de rente tot en met 2014 op 0 procent te houden, zodat de economie draaiende blijft.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

David Morgan: "Verwacht u aan nieuwe records voor zilver in 2012!"

David Morgan was te gast bij Al Korelin en besprak de vooruitzichten voor zilver (en GOUD). Hij ziet diverse signalen opduiken die ervoor kunnen zorgen dat zilver nieuwe records gaat breken in 2012!

Maar nog belangrijker: de mijnaandelen zijn momenteel de ‘SCREAMING BUY‘!

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

WOW... overweegt PIMCO GOUD?!

Daar lijkt het in ieder geval op, nadat we de nieuwste Investment Outlook van Bill Gross (PIMCO) hebben gelezen.

De altijd filosofische Gross wordt met iedere maandbrief steeds pessimistischer over de vooruitzichten van onze schuldverslaafde maatschappij, met name voor de VS.

Het nulrente beleid in de Westerse landen luidt het einde in van een seculaire kredietcyclus. Deleveraging is onze toekomst, waarbij inflatoire krachten zullen opspelen. Hij ziet nu zelfs een veilige haven in grondstoffen in het algemeen, en GOUD specifiek!

[IO]

Dit lijkt op een verdoken verzoek van PIMCO aan z’n klanten om hun feedback over het ‘GOUD idee’ van Gross te ontvangen.

Stel u voor dat de grootste obligatiebeheerder ter wereld, met 1,3 biljoen dollar onder beheer, wat van zijn assets gaat verschuiven in de richting van GOUD…. inderdaad, we hebben er ook geen woorden voor, buiten ‘Got Gold?!’

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Ik ga voor 100% in GOUD

Mijn portefeuille bestaat voor (ruwweg) 50% uit GOUD en 50% uit dollars. En het zijn die dollars die me een beetje nerveus maken.

Als Bernanke openlijk inflatie nastreeft, zegt hij eigenlijk dat hij een lagere dollar wil. Toch blijf ik momenteel zitten omdat er amper alternatieven zijn.

De euro is in nog veel slechtere staat. Andere valuta zijn dan weer in hetzelfde bedje ziek of relatief overgewaardeerd.

Heel de wereld streeft eigenlijk een lagere munt na. De beste en eigenlijk ook enige belegging in zo’n omgeving is GOUD en zilver (en in mindere mate andere grondstoffen)

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$