Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6721 tot 6725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

BAM: Zilver test 35 dollar per ounce!

In navolging van de prijsuitbraak van GOUD, zit ook zilver opnieuw in de lift. De prijs van het witte edelmetaal testte zopas de psychologische weerstand op 35 dollar per ounce.

We denken dat de zilverprijs het opwaarts parcours in de komende weken zal voortzetten, richting de zware weerstand op 40 dollar!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Bombay Bullion Association: "import zilver stijgt naar 5.000 ton in 2012; $60 per ounce"

Zo'n 2.000 jaar geleden zei men al dat de wijzen uit het oosten komen; tegenwoordig is dat niet anders: Azië gaat voor edelmetaal. De import van zilver in India stijgt volgens insiders naar 5.000 ton; 15% van het jaarlijkse aanbod. De invoer van GOUD neemt af. Echter, 900 ton is nog steeds erg veel.

[...]

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Het GOUD blinkt weer

[...]

De grondstoffenhoek laat ook weer van zich horen de afgelopen weken. Oplopende spanningen met Iran zorgen ervoor dat u aan de pomp recordprijzen moet betalen, maar ook het GOUD en Zilver en andere grondstoffen schieten weer door het dak. Door middel van Turbo's kan de particuliere belegger heel makkelijk hiervan mee profiteren. Met name bij grondstoffen is de fundamentele en de Technische analyse altijd behoorlijk met elkaar in strijd. Het GOUD heeft altijd voor en tegenstanders, maar als we deze grondstoffen nu juist eens in onze mechanische handelssystemen stoppen, dan krijg je zonder enige vorm van emotie koop- en verkoopsignalen en die leveren jaar in, jaar uit prima rendementen op. Immers, het GOUD beweegt zich behoorlijk trendmatig en in de grafieken zien we nu dat een belangrijke Weerstand is doorbroken. Het lijkt erop dat we op zeer korte termijn richting de 1800 Dollar kunnen gaan oplopen en als we daarboven komen, is de weg zelfs vrij richting de toppen van augustus en september.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Kingsgate CEO: “Goede tijden voor de GOUDmijnsector!”

Gavin Thomas, CEO bij Kingsgate Consolidated, geeft tekst en uitleg bij de indrukwekkende kwartaalcijfers van het Australische GOUDmijnbedrijf.

Thomas herhaalt nog eens dat het werkelijk ‘good times‘ zijn in de sector. De winsten hefbomen ondanks de stijgende kosten! Daarenboven zijn de hedges in de sector hoofdzakelijk weggewerkt.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Grondstoffen schieten omhoog

De grondstoffensectoren doen het weer goed de laatste weken. Olie stijgt naar recordniveau’s, GOUD en zilver zetten hun opmars sinds begin januari verder.

De olievoorraden bij de belangrijkste olieproducerende landen blijven maar verder zakken. Dit terwijl de dagelijkse productie in Saoedi-Arabië, de topproducent in het Midden-Oosten, op een 30-jarige hoogtepunt zit! Het land verbruikt dus meer en meer olie en de winst van de productie verkleind. Goldman Sachs noemt de huidige voorraadniveaus van olie bij de OPEC landen ‘gevaarlijk laag’. Volgens studiewerk van Deutsche Bank is de situatie niet meer zo dreigend geweest sinds de oliecrisis in 1980.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$