Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6726 tot 6730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Kingsgate CEO: “Goede tijden voor de GOUDmijnsector!”

Gavin Thomas, CEO bij Kingsgate Consolidated, geeft tekst en uitleg bij de indrukwekkende kwartaalcijfers van het Australische GOUDmijnbedrijf.

Thomas herhaalt nog eens dat het werkelijk ‘good times‘ zijn in de sector. De winsten hefbomen ondanks de stijgende kosten! Daarenboven zijn de hedges in de sector hoofdzakelijk weggewerkt.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Grondstoffen schieten omhoog

De grondstoffensectoren doen het weer goed de laatste weken. Olie stijgt naar recordniveau’s, GOUD en zilver zetten hun opmars sinds begin januari verder.

De olievoorraden bij de belangrijkste olieproducerende landen blijven maar verder zakken. Dit terwijl de dagelijkse productie in Saoedi-Arabië, de topproducent in het Midden-Oosten, op een 30-jarige hoogtepunt zit! Het land verbruikt dus meer en meer olie en de winst van de productie verkleind. Goldman Sachs noemt de huidige voorraadniveaus van olie bij de OPEC landen ‘gevaarlijk laag’. Volgens studiewerk van Deutsche Bank is de situatie niet meer zo dreigend geweest sinds de oliecrisis in 1980.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Is GOUD een bubbel omdat het al zo lang stijgt?

GOUD wordt wel eens omschreven als een bubbel omdat er geen enkele reeks in de geschiedenis zo lang een stijging laat optekenen. GOUD stijgt namelijk al 11 jaar op rij. Omdat men ervan uit gaat dat dit niet kan blijven duren, is het nu al een bubbel!?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Grieks GOUD niet meer veilig

Veel Grieken hebben onlangs GOUD aangekocht omdat ze dat als een veilige investering beschouwen. De grote crisis van dit moment is reden dat er een run op het GOUDen edelmetaal ontstaan is en mensen hun bankrekeningen leeg halen.

De grote vraag naar GOUD heeft de aandacht van de Griekse financiële waakhond getrokken. Banken reageerden onmiddellijk en stuurde de gegevens van ongeveer 600 klanten die GOUD hadden gekocht en de gegevens van klanten die het edelmetaal verkocht hebben sinds 2009.

Banken wil uiteraard maar wat graag meewerken met de overheid om de GOUDkopers een hak te zetten. Het geld op de rekeningen bij de Griekse banken verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon. De Grieken halen massaal hun geld van de rekeningen om deze onder te brengen in het buitenland. Dit maakt het hele financiële systeem kapot.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

GOUD blijft onvoorspelbaar, risicoafkeer blijft belangrijk

Verwachtingen formuleren over de GOUDkoers is quasi onmogelijk. In tegenstelling tot andere activaklassen hebben de economische vraag en aanbod volgens Dexia niet de belangrijkste impact op de GOUDkoers.

Meestal wordt de vraag vanwege de beleggers immers gedreven door hun risicoafkeer. In tijden van onzekerheid, zoals nu, gaat de belegger zich focussen op een vluchtwaarde. En GOUD is er één.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$