Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 6736 tot 6740
Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

Klopt zwart GOUD het GOUDen edelmetaal dit jaar?

De resultaten van het vierde kwartaal 2011 van de toonaangevende energieconcerns zoals Royal Dutch, Chevron en Exxon Mobil legden de dalende olieproductie (gebruik makend van de huidige bronnen) bloot. Deze productiedalingen zetten de energiereuzen dan ook aan tot een intensere queeste naar energievelden. Anderzijds zorgt de hoge olieprijs, omzetmatig, nog voor het nodige tegengewicht. Kende de Brent in oktober nog zijn laagtepunt van het jaar (99.79 dollar), dan betaalt men ondertussen al 125 dollar. We naderen dus stilaan het niveau van vorig jaar tijdens de Arabische lente (126 dollar).

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

EU verhoogt druk op Syrië

De Europese Unie gaat de druk op het regime van de Syrische president Assad verder opvoeren om een einde te maken aan het geweld. Dat hebben de Europese ministers van Buitenlandse Zaken besloten in Brussel.

De EU gaat onder meer de tegoeden bevriezen van de Syrische nationale bank. Ook komt er een verbod op vrachtvluchten uit Syrië naar de EU. Daarnaast wordt de handel in GOUD en andere edelmetalen aan banden gelegd. De EU hoopt dat op die manier de geldstromen naar het regime van Assad worden drooggelegd.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Waarom GOUD nog vele jaren zal blijven stijgen

De GOUDprijs zit al ruim 11 jaar in de lift en is in die periode van $290,- per troy ounce naar een recordprijs van $1.895,- per troy ounce (in de zomer van 2011) gestegen. Eind februari 2012 koerst de prijs het gele edelmetaal rond de $1.775,- per 31,1 gram, slechts $120,- verwijderd van de all time high. Vrijwel alle macro-economische aspecten schetsen een rooskleurig beeld voor de GOUDprijs.

Zo hebben we anno 2012 te maken met een stijgende vraag naar GOUD vanuit India en China, maar ook is er een permanente valuta-oorlog aan de gang, met de nodige geldcreatie om de valuta’s ‘goedkoper’ te maken. Hierdoor wordt de export gestimuleerd. Tevens wordt de schuldencrisis in Europa ‘ opgelost‘ met het kwijtschelden van schulden, het geven van nieuwe bailouts en de ontwikkeling van nieuwe permanente noodfondsen, zoals het European Stability Mechanism (ESM). Als klap op de vuurpijl zullen de geopolitieke spanningen in 2012 naar alle waarschijnlijkheid blijven toenemen. Iran houdt de gemoederen afgelopen weken bezig, wat overigens een direct effect heeft op de olieprijs.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

Venezuela begint samen met China aan een enorm GOUDproject

Venezuela zal zijn enorme Las Cristinas GOUD project in samenwerking met de Chinese staats investeringsmaatschappij CITIC ontwikkelen, dit maakte president Hugo Chavez afgelopen vrijdag bekend. De overheid heeft vorig jaar het Canadese bedrijf Crystallex International geen vergunning verleent om het lange onrustige mijnproject ten zuiden van de Orinoco rivier te ontwikkelen. De Russisch-Canadese mijnbouwer Rusoro had gehoopt om samen met Venezuela de grootste GOUDvoorraad van Latijns Amerika te runnen. Las Cristinas heeft een geschatte reserve van 17 miljoen troy ounces aan GOUD, bij de huidige GOUDprijs van $1770 is dat goed voor ruim $30 miljard.

In een ontmoeting met Chinese investeerders, bevestigde Chavez “een overeenkomst met CITIC voor de gezamenlijke ontwikkeling van Las Cristinas.” Hij gaf niet meer details. Chavez, die sprak op zijn laatste vergadering voor het vliegen naar Cuba voor de behandeling van kanker, heeft Venezuela steeds nauwere banden met China gekweekt op het gebied van zakelijke en politieke vlak tijdens zijn 13 jaar lange dominantie als Zuid-Amerikaanse OPEC-lid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

GOUD- en zilverschat terug op Spaanse bodem

Na meer dan 200 jaar heeft Spanje zaterdag een grote GOUD- en zilverschat ter waarde van ruim 370 miljoen euro terug. Twee transportvliegtuigen, gevuld met in totaal 595.000 munten, kwamen zaterdag vanuit de Verenigde Staten aan in Torrejon, ten noorden van Madrid.

De schat komt uit het Spaanse galjoen Onze Lieve Vrouwe van de Genade, dat in 1804 door de Britse vloot tot zinken werd gebracht in de Atlantische Oceaan bij Portugal. In mei 2007 werd de schat gevonden door het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration, dat de munten opsloeg in een kluis in Tampa in de staat Florida.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$