Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8097 artikelen gevonden. Artikel 6746 tot 6750
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Ongekende kansen met GOUDmijnbedrijven

Ons financieel economisch systeem komt steeds meer onder druk te staan. Wat een jaar geleden nog ondenkbaar leek, wordt nu realiteit: Griekenland is zo goed als failliet, de eurozone staat onder grote druk, het bankwezen schudt op zijn grondvesten, de overheidsschulden groeien wereldwijd en de economie zakt in het Westen steeds verder weg.

De dagen van de dollar, euro, pond en yen zijn dan ook geteld, maar niemand weet wanneer de klap zal komen. Daarom stijgen GOUD en zilver al vele jaren, omdat steeds meer overheden en burgers in de gaten krijgen dat de edelmetalen het werkelijke geld vertegenwoordigen.

[... ...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2012

2006: het jaar dat de GOUDreserve van de ECB waardevoller werd dan haar buitenlandse deviezen

Afgelopen woensdag besteedde we er al even aandacht aan: 2006 is het kanteljaar voor wat betreft de prijsontwikkeling van GOUD en het leeglopen van de "fiat geldillusie". Een grafiek ter aanvulling: de waardeontwikkeling van de monetaire reserves van de ECB.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2012

CME verlaagt onderpand verplichtingen GOUD en zilver

De Chicago Mercantile Exchange heeft de zogenaamde 'margin requirements' voor termijncontracten GOUD en zilver verlaagd. Voor de prijsontwikkeling van de edelmetalen een 'bullish' signaal, maar ons adagium blijft hetzelfde: blijf ver weg van de papieren termijnmarkten.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2012

Rosenberg dient Buffett van antwoord

Of David Rosenberg naar aanleiding van de uitgelekte brief van Warren Buffett het orakel uit Ohama van repliek dient, is ons nog niet meteen helder.

Wel is het duidelijk dat Rosenberg de puntjes op de ‘i’ zet voor de critici van GOUD! De stierenmarkt voor het gele edelmetaal is in volle werking, waarbij hij een koersdoel van MINSTENS 3000 dollar voor ogen heeft:

[Gluskin Sheff]

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2012

Dag dollar, welkom GOUD en zilver

Het einde van de wereldwijde valuta en de terugkeer van GOUD en zilver als ruilmiddel.

Hieronder ziet u de balans van een aantal grote centrale banken. Deze centrale banken hebben meer dan 15.000 miljard in hun boeken staan, waarvan een deel rottigheid is van banken en andere financiële instellingen. U ziet dat vanaf 2007 de zaak uit de hand is gelopen. Ook opmerkelijk is dat de banken zo’n 30 % van de wereldkapitalisatie in hun boeken hebben staan. Een teken dat het fiat geldsysteem zwaar onder druk staat, en dat dit steeds verder verslechterd.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$