Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 6761 tot 6765
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur over de Nederlandse GOUDvoorraad (met Jim Rickards en Willem Middelkoop)

Zeer waarschijnlijk heeft u de uitzending van Nieuwsuur gisteravond al gezien, maar als u dat niet gedaan heeft raden we u aan om de beelden nog even terug te kijken. Nieuwsuur sprak met Jim Rickards, auteur van het boek 'Currency Wars', over een mogelijke confiscatie van het Nederlandse GOUD.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Minder dan 10% Nederlandse GOUDreserve in de kluis van DNB?!

Gisteravond werd DNB-president Knot geïnterviewd door Nieuwsuur. Naast zijn uitspraken over het korten van Nederlandse pensioenen, zijn stellingname inzake de hypotheekrenteaftrek en overcreditering, kwamen ook de GOUDstaven in de kluis goed in beeld. Maar hoeveel GOUD zagen we daar nou eigenlijk?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Nieuwsuur video: GOUD van Nederland hoofdzakelijk in buitenland (ft. Jim Rickards & Willem Middelkoop)

We keken vanavond met de nodige verbazing naar de unieke Nieuwsuur reportage over het GOUD van Nederland, eigendom van DNB (Nederlandse centrale bank).

Video bekijken vanaf minuut 24:30

Blijkt dat van de ruim 600 ton GOUD slecht 10% in Nederlandse kluizen ligt. De overige 90% ligt in het buitenland opgestapeld, voornamelijk in Groot-Brittannië, Canada en de VS. Vooral over de laatste waarschuwt Jim Rickards.

Volgens de financiële expert hebben de Amerikanen geheime plannen om het buitenlands GOUD in beslag te nemen, eens het vertrouwen in de Amerikaanse dollar in rook opgaat. Ook Willem Middelkoop maakt zich terecht zorgen over de situatie.

Maar volgens Klaas Knot (hoofd van DNB) hoeft men zich nergens zorgen over te maken… waar hebben we dat antwoord in de afgelopen jaren nog gehoord?!

Bekijk hier de schokkende Nieuwsuur reportage:

[video]

Bron: BNR
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Ons GOUD blijft liggen waar het ligt

De Nederlandsche Bank is niet van plan Nederland GOUD opgeslagen in het buitenland te verhuizen naar Nederland.

DNB reageert op de SP die zich zorgen maakt over de GOUDvoorraad opgeslagen in de VS. Volgens DNB is het transport van GOUD onveilig en zijn er voldoende garanties dat het GOUD eigendom blijft van Nederland. Hoeveel GOUD in de VS is opgeslagen en waar het ligt, laat DNB in het midden.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2012

Groot risico voor Nederlands GOUD

De GOUDvoorraad van Nederland is tot voor kort altijd geheim geweest. De Nederlandsche Bank heeft niet de plicht om haar GOUDvoorraad bekend te maken. Deze geheimhouding werd afgedwongen door Koning Willem I bij de oprichting van De Nederlandsche Bank in 1814. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Sinds 1948 is de Nederlandse Staat de enige aandeelhouder. Het geheimhoudingsrecht van de hoeveelheid GOUD die de bank bezit bleef echter bestaan. In januari 2012 heeft de President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, een cameraploeg van “Nieuwsuur” toegelaten tot de kluizen waar honderden GOUDstaven van ieder 10 kilo liggen opgeslagen. Bij elkaar ligt er ruim 67.000 kilo aan GOUDstaven met een waarde van ongeveer 3 miljard euro. Dit blijkt echter maar 10% te zijn van de totale hoeveelheid GOUD die Nederland bezit.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$