Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 6761 tot 6765
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Elliott Wave Principle en de prijsontwikkeling van GOUD

Er zijn technisch analisten die uitgaan van het principe van de Elliot Wave. Wij zijn terughoudend wat betreft technische analyses (TA) en dat komt omdat oorzaak en gevolg geen noodzakelijk onderdeel zijn van de analyse. Ondanks onze terughoudendheid met TA, een grafiek die u zeker wilt zien.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

GOUD klopt weer aan bij 1780 dollar!

Het gaat weer vlot vandaag met de prijs van GOUD. Het gele edelmetaal maakt een plotse sprong richting 1780 dollar… zonder enig noemenswaardig nieuws!

Voor ons een bevestiging van onze eerdere analyse/voorspelling en een teken dat we langzaam maar zeker op weg zijn om het vorige record boven 1900 dollar per ounce.

Bron: blog.nl
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

Over de manipulatie van GOUD en zilver

Wie een beetje (of een beetje veel zoals ik) gestudeerd heeft op deze beide edelmetalen weet waarschijnlijk wel dat er manipulatie plaats vindt, maar wist u ook dat dit bijna dagelijks gebeurt ?

We kennen vandaag nog altijd geen vrije prijzen voor GOUD en zilver; de Federal Reserve, de Treasury, enkele grote Amerikaanse banken en de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk doen danig veel moeite om de koersen te drukken. Waarom ? Omdat hoge edelmetaalprijzen een duidelijk teken zijn dat all is not well on the Western front. Ze drukken politici en andere gezagdragers met de neus op deze feiten en leiden geldstromen weg van aandelen en obligaties – waarin the powers that be u liefst zien beleggen.

Bron: IEXprofs
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

IEXProfs: GOUD blijft gewild

Het afgelopen jaar was opnieuw indrukwekkend wat de vraag naar GOUD betrof. Het World Gold Council verwacht ook voor 2012 dat er genoeg opwaarts potentieel voor GOUD voorhanden is. Vorig jaar werd de GOUDprijs vooral gedreven door een toenemende vraag van de kant van beleggers. Verder profiteerde GOUD van de hoge inflatiecijfers in een aantal landen en de zwakke prestaties van andere beleggingscategorieën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2012

GOUDmijnaandelen wijken historisch fel af!

Dat GOUDmijnaandelen vandaag historisch goedkoop zijn, hebben we al vele malen uit de doeken gedaan.

Zelfs bij enkele recente berekeningen voor het nieuwe GOUD & Zilver Rapport viel onze mond weer wagenwijd open: een unieke situatie van onderwaardering!

Ook wijzen de meeste ratio’s voor de sector op een unieke periode voor GOUDmijnaandelen. Enkel de crash van 2008 bood tot op heden nog wat betere koopjes aan.

Zoals op de onderstaande grafiek van de XAU/GOUD ratio is te zien, hebben we zelden zoveel maal de XAU index (verzameling GOUDmijnaandelen) kunnen kopen met een ounce GOUD.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$