Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 6766 tot 6770
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Marc Faber: "Er is maar 1 financiële bubbel op deze planeet... staatsobligaties!"

Het is de visie van Marc Faber in een recent interview op Bloomberg TV. Staatsobligaties, met name in de VS, zijn gevaarlijk en te vermijden volgens Faber. De rentes zullen in de komende jaren flink oplopen!

Over aandelen is hij momenteel positief, enkel om het actief bescherming biedt tegen het soepele monetaire beleid van de centrale bankiers. Het zal verder geen geheim meer zijn dat Marc Faber een groot voorstander is van een aanzienlijk allocatie richting GOUD.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

ALERT: Overnamebod op Minefinders!

Waar we in de jongste weken al meermaals op hamerden in het GOUD & Zilver Rapport, lijkt zich momenteel stilaan te ontplooien in de GOUDmarkt: een golf van consolidaties!

We bespraken eerder al de samensmelting van US Gold en Minera Andes, maar sommige critici zagen dit als een McEwen ‘inside deal’.

Wel, amper enkele weken later zijn we getuige van een overnamebod van Pan American Silver Corp (PAAS - Opbouwen) op Minefinders (MFN - Sterk Koopwaardig)!

PAAS heeft 1,5 miljard dollar veil vooer MFN, een overnamepremie van +36% op de slotkoers van afgelopen vrijdag.

De koers van Minefinders schiet vandaag +25% hoger op de AMEX in de VS.

[grafiek + ...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Iraanse official na EU olie embargo: Straat van Hormuz gaat nu zeker dicht

Oud directeur CIA pleit voor aanval op Iraanse Revolutionaire Garde - India omzeilt sancties door met GOUD te betalen voor Iraanse olie, China volgt;

De Iraanse propagandakanalen vertonen met de regelmaat van de klok beelden van militaire oefeningen, waaruit moet blijken dat het land volledig is voorbereid op een aanval.

Volgens het Iraanse persbureau Fars heeft een regeringsofficial gezegd dat de Straat van Hormuz beslist zal worden gesloten als de EU het vandaag aangekondigde olie embargo daadwerkelijk uitvoert (1). De Europese sancties zijn bedoeld om het land weer aan de onderhandelingstafel over zijn nucleaire programma te krijgen. De VS heeft inmiddels het vliegdekschip USS Abraham Lincoln door de Straat van Hormuz gestuurd, als duidelijk signaal dat een blokkade niet zal worden getolereerd. Rusland waarschuwde echter opnieuw tegen een militaire aanval, die volgens Moskou een 'kettingreactie' met 'zeer ernstige gevolgen' voor het Midden Oosten en mogelijk zelfs de hele wereld zal hebben.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Gaat GOUD de 2000 dollar doorbreken?

De GOUDprijs is de afgelopen jaren sterk gestegen. Wie in 2008 een troy ounce GOUD kocht betaalde 800 dollar. Voor dezelfde troy ounce moet nu ongeveer 1670 dollar worden betaald. Bij de start van de opmars van GOUD in 2008 riepen veel investeerders dat GOUD tot grote hoogte zou gaan stijgen. Een GOUDkoers van 2000 dollar per troy ounce zou volgens Jim Rogers ‘zeker’ gehaald gaan worden, en andere investeerders riepen zelfs dat een koers 2500 dollar te bereiken moest zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

ECB en GCC bespreken internationale monetaire architectuur

De ECB heeft in een uitgebreid perscommuniqué de besprekingen met de Gulf Cooperation Council (GCC) samengevat. Het thema van het inmiddels derde seminar: de internationale monetaire architectuur en de uitdagingen van de eurozone. De GOUDen exodus uit de dollar als wereldreservemunt is aanstaande.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$