Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 6766 tot 6770
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

WOW... overweegt PIMCO GOUD?!

Daar lijkt het in ieder geval op, nadat we de nieuwste Investment Outlook van Bill Gross (PIMCO) hebben gelezen.

De altijd filosofische Gross wordt met iedere maandbrief steeds pessimistischer over de vooruitzichten van onze schuldverslaafde maatschappij, met name voor de VS.

Het nulrente beleid in de Westerse landen luidt het einde in van een seculaire kredietcyclus. Deleveraging is onze toekomst, waarbij inflatoire krachten zullen opspelen. Hij ziet nu zelfs een veilige haven in grondstoffen in het algemeen, en GOUD specifiek!

[IO]

Dit lijkt op een verdoken verzoek van PIMCO aan z’n klanten om hun feedback over het ‘GOUD idee’ van Gross te ontvangen.

Stel u voor dat de grootste obligatiebeheerder ter wereld, met 1,3 biljoen dollar onder beheer, wat van zijn assets gaat verschuiven in de richting van GOUD…. inderdaad, we hebben er ook geen woorden voor, buiten ‘Got Gold?!’

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Ik ga voor 100% in GOUD

Mijn portefeuille bestaat voor (ruwweg) 50% uit GOUD en 50% uit dollars. En het zijn die dollars die me een beetje nerveus maken.

Als Bernanke openlijk inflatie nastreeft, zegt hij eigenlijk dat hij een lagere dollar wil. Toch blijf ik momenteel zitten omdat er amper alternatieven zijn.

De euro is in nog veel slechtere staat. Andere valuta zijn dan weer in hetzelfde bedje ziek of relatief overgewaardeerd.

Heel de wereld streeft eigenlijk een lagere munt na. De beste en eigenlijk ook enige belegging in zo’n omgeving is GOUD en zilver (en in mindere mate andere grondstoffen)

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

De rol van de geldpers op de GOUDkoers

Door het drukken van extra dollars komt de dollarkoers onder druk te staan. 20 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer de dollar daalt, de GOUDprijs verder oploopt. Onderstaande grafiek van de afgelopen twintig jaar laat zien dat wanneer de dollarkoers onder druk komt te staan, de GOUDkoers oploopt. Bij een sterke dollar zien we de GOUDkoers dalen:

[grafiek + ... ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Alf Field: "Zilver in de voetsporen van GOUD, richting $158!"

In navolging van zijn indrukwekkende TA over de prijs van GOUD, heeft Alf Field ook een update voorzien voor de prijs van zilver.

Alf Field voorspelt dat zilver (net als GOUD) nu aan de vooravond staat van de grootste klim volgens de Elliot Wave analyse, richting 158 dollar per ounce!

[... + grafiek]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2012

Terughalen GOUD naar Venezuela is begonnen

Venezuela is klaar met het terughalen van 160 ton fysiek GOUD uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Wat Duitsland, Frankrijk en Nederland niet voor elkaar krijgen krijgt Venezuela wel voor elkaar. In twee maanden tijd heeft het land 160 ton GOUD teruggehaald uit diverse landen in Europa en Azie, maar ook uit Amerika. Amerika ligt onder vuur omdat het niet de GOUDreserves wil vrijgeven die door landen zijn gestald in het verleden.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$