Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 6771 tot 6775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Amerikaanse staten aanvaarden GOUD en zilver als betaalmiddel

Aangezien GOUD en zilver in waarde blijft toenemen ten opzichte van een dalende dollar, zijn er meer en meer staten die GOUD- en zilvermunten willen invoeren als wettig betaalmiddel. Reeds 13 staten hebben een verzoek ingediend om hun eigen alternatief betaalmiddel te mogen gebruiken.

Utah was de eerste staat in maart 2011 dat GOUD en zilvermunten van de U.S. Mint erkende als wettelijk betaalmiddel. De munten worden gewaardeerd tegen de waarde van het desbetreffende metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Jim Grant: ā€œGOUD is een betere munt dan eender welke valuta vandaag in omloop!ā€

Jim Grant stelt alvast 1 zekerheid voorop: de rente in de VS kan niet naar nul! Nu hoef je daar niet meteen een professor in de economie voor te zijn. Maar we kunnen hem wel volgen in de stelling dat de 30-jarige seculaire cyclus voor US Treasuries op zā€™n einde loopt.

Daarenboven is GOUD een betere munt dan eender welke valuta in omloop vandaag! Jim Grant laat zijn beste visies nog eens horen tijdens een Bloomberg Radio interview.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

GOUD is nog steeds goedkoop

Express.be doet in dit artikel linkverwijzingen naar zowel Beurs.com alsook Slim Beleggen.net.

De verhouding tussen de GOUDprijs en de balansen van de centrale banken, de ECB en de FED, toont duidelijk aan dat de GOUDprijs nog steeds zwaar ondergewaardeerd is ten opzichte van de geldhoeveelheid gecreëerd door die centrale banken. De GOUDprijs is namelijk een indicatie van de waarde van het fiat geld en hoe meer geld gecreëerd wordt, hoe minder dat geld waard wordt (inflatie). Zoals ik verder in deze column aangeef, ziet het er niet naar uit dat de ongebreidelde geldcreatie snel zal ophouden:

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Stel dat de Euro faalt, wat moeten we dan?

Stelt u zich eens voor dat om welke reden dan ook, de Euro faalt. Wat moet u dan? Waarin wilt u dan uw loon krijgen, waarmee wilt u de boodschappen nog afrekenen?

Het zou een complete chaos worden om de simpele reden dat we buiten de Euro geen alternatief geld beschikbaar hebben.

De bankiers en politici hebben bewust geen alternatief willen bieden, omdat een degelijker alternatief de zwakte van de verzonnen en op lucht gebaseerde Euro zou aantonen.

Hun bedrogmunt MOESTEN we wel accepteren, iets anders was er niet. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan en doen er nog altijd alles aan om bijvoorbeeld GOUD en zilver oninteressant te houden.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Iran wil voedsel betalen met GOUD en olie

Grote  voedsel en graan exporteurs hebben vorige week gezegd dat Iran graan wil aankopen met GOUD en olie als betaalmiddel.

Na de speculaties over de GOUD voor olie deal met India, is het onwaarschijnlijk dat Iran een officiële verklaring met betrekking tot meldingen over GOUD voor voedsel te ruilen uit zal geven. Analisten beweren dat Iran op zoek is naar Centraal Aziatische landen om tarwe te kopen en landen als India om rijst te kopen door het uitwisselen van olie als betaalmiddel wanneer er cash problemen zijn.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$