Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 6776 tot 6780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Vergeet QE, Aziƫ drijvende kracht bij GOUD!

Vele beleggers zijn van mening dat een belangrijk deel van de stijging van GOUD toe te schrijven is aan het soepele monetaire QE beleid van de Westerse centrale banken. Hierdoor zouden investeerders in Europa en Amerika massaal grijpen naar het gele edelmetaal.

Maar niets is minder waar! Westerse beleggers hebben amper een bijdrage geleverd aan de immense rally van GOUD in het afgelopen decennium.

Het zijn vooral de Aziatische groeimarkten die een steeds groter beslag op de globale GOUDmarkt leggen, zoals te zien op onderstaande grafiek van GMO.

Wat gaat dat geven als de Westerse beleggers eens massaal besluiten om op de GOUDkar te springen? Fasten your seatbelts!

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

GOUDprijs omhoog door Griekse deal

GOUD is de dag goed begonnen met een stijging tot een GOUDprijs van 1741 dollar per troy ounce. De belangrijkste stimulans voor de prijs van GOUD is het officieel bekend maken van de deal tussen Europa en Griekenland om de schuldenproblematiek aan te pakken. De GOUDprijs startte de dinsdag op 1734 dollar per troy ounce en heeft een stijging doorgemaakt van 7 dollar tot de huidige stand van 1741 dollar troy ounce. Het hoogtepunt in de ochtend lag op een GOUDkoers van 1743 dollar per troy ounce.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

GOUD en euro hand in hand omhoog

Het lijkt erop dat er een akoord gaat komen tussen Europa en Griekenland waarmee de schulden problemen van het land kunnen worden opgelost. In navolging van dit nieuws is de euro gaan stijgen en is ook de GOUDprijs meegegaan in de opwaartse beweging. De prijs van GOUD begon de dag met een koers van 1722 dollar per troy en staat op dit moment op een prijs 1733 dollar per troy ounce.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Totale waarde GOUDmarkt 2011: $205 miljard

De wereldwijde GOUDmarkt is in 2011 naar 4.067 ton GOUD gegroeid, omgerekend zo’n 205 miljard dollar. Een toename van 0,4% ten opzichte van het jaar 2010.

De vraag naar GOUD in China steeg met maar liefst 20% naar 769,8 ton GOUD. Daarentegen daalde de vraag naar GOUD in India met 7% naar 933,4 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Verschillende Amerikaanse staten willen alternatief geldsysteem naast de dollar

De Amerikaanse dollar heeft een imagoprobleem, want de prijzen van GOUD en zilver laten zien dat de valuta steeds minder waard wordt. Sinds 2001 heeft de dollar al driekwart van haar waarde verloren tegenover GOUD en zilver, waardoor de roep om een alternatief geldsysteem steeds groter wordt.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$