Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 6776 tot 6780
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2012

Jim Sinclair ziet QE3 & hyperinflatie

Jim Sinclair aka Mr. Gold ziet een nieuwe ronde aan Quantitative Easing, of QE3, in de VS. Dit zal een negatief effect hebben op de koopkracht van de US dollar met als gevolg een hoge tot hyperinflatie!

De GOUDmarkt heeft in dat opzicht nog steeds een uitzonderlijk lage participatiegraad, in GOUD maar vooral in GOUDmijnaandelen. Dit beeld zal in de komende jaren drastisch veranderen.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 januari 2012

Peter Grandich wil weddenschap over GOUD van $2.000.000!

Peter Grandich, auteur van het boek ‘Confessions of a Wall Steet Whiz Kid‘, wil een weddenschap aangaan de beren over GOUD.

Hij ziet GOUD eerst $2000 bereiken vooraleer de prijs terugkeert naar lagere regio’s. Hij is zo overtuigd van zijn zaak, dat hij 2 miljoen dollar wil inzetten op de weddenschap, maar er is nog niemand die zijn weddenschap heeft aanvaard.

[video]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

Globale GOUDvraag Q3 2011: 22% richting China

De WGC bracht een update van de globale vraag naar GOUD uit. Het wordt steeds duidelijker dat de vraag vanuit China steeds groter wordt, een bevestiging van eerdere berichten.

Terwijl de globale vraag naar fysiek GOUD eerder stabiel evolueerde over 2011, steeg het percentage van de Chinese vraag richting 22 procent!

[grafiek]

Deze trend zal in de komende jaren aanhouden, waardoor de prijs van GOUD zijn stijging van de afgelopen jaren zal doorzetten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

GOUD krijgt weer meer glans

De prijs van GOUD klimt weer op. Donderdag piekte het edemetaal op een prijs van 1669,75 dollar (1293,78 euro), het hoogste niveau sinds 13 december vorig jaar.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Nieuw bewijs in vermeende manipulatie GOUDprijs: De long-short strategie

Verschillende insiders zijn ervan overtuigd dat er manipulatie is in de GOUD- en zilvermarkt. Grote banken zouden door hun sterk geconcentreerde shortpositie in staat zijn de prijzen van het edelmetaal te onderdrukken. Dit zou gebeuren voorafgaand aan nieuwe economische data en bij 'options expiry'.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$