Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 6781 tot 6785
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

RODE VLAG: Negatieve leasetarieven bij zilver!

Bij Slim Beleggen bekijken we niet enkel de prijsontwikkelingen, maar houden we ook rekening met andere factoren die spelen bij de prijszetting voor grondstoffen. Bij de edelmetalen spelen enkele aparte marktfenomenen mee in de prijsvorming.

We kaartten al vele malen aan dat de dagelijkse prijzen voor GOUD en zilver bepaald worden op de futuremarkten. Het aantal ‘long’ contracten versus het aantal ‘short’ contracten zijn van groot belang.

Maar er speelt nog iets anders op de handelsmarkten in edelmetalen: lease contracten!

Het (uit)leasen van GOUD en zilver is een veel toegepaste praktijk tussen spelers op de groothandelsmarkten (banken, producenten, afnemers, handelaars, …).

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

GOUD is voor angsthazen

Warren Buffett heeft het niet zo op GOUD. Volgens hem is het een nutteloos metaal dat op zichzelf niets oplevert. Hij heeft daarmee een punt, maar hij heeft ook ongelovelovelijk ongelijk gekregen.

Buffett is daarbij (terecht) van mening dat aandelen beter zijn dan GOUD. Ik ben het hierin VOLKOMEN met hem eens.

Echter... De bewering dat GOUD voor angsthazen is, mag op zich juist zijn, want ik kocht mijn GOUD uit angst dat de euro en dollar minder waard zouden worden. Mijn visie daarover was echter juist. Dan kan je me een angsthaas noemen, maar de stap om GOUD te kopen leverde me de grootste winst in mijn beleggerscarrière op...

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Bij (hyper)inflatie is het hebben van schulden ongunstig!

Enkel in geval de schulden worden gecompenseert aan de hand van de hyperinflatie...

Dat is een ander standpunt dan zoals de meesten denken over schuld en (hyper)inflatie. De theorie zegt immers precies het tegenovergestelde. Geld wordt in tijden van (hyper)inflatie minder waard en dus kan het bedrag dan makkelijk worden afgelost. Dan lijk ik dus ongelijk te hebben.

De praktijk is echter anders dan de theorie. Immers met welke geld los je dan af? Heb je iets om te verkopen om (veel) nieuw geld te krijgen? Je spaargeld is verdampt en je wilt toch ook eten. Dat eten is ook heel duur geworden.

Ja, zult u zeggen, maar ik heb GOUD, dat kan ik inwisselen. Maar wacht eens... GOUD is nu, op dit moment, veel waard, maar als iedereen GOUD wil verkopen om veel nieuw geld te krijgen, wat doet de GOUDkoers dan?

[... ...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Iran begint Ruilhandel met olie en GOUD

De valuta-oorlog is in volle gang. Eind januari liet Iran nog weten dat het een overeenkomst had gesloten met India over de betaling van olie in GOUD. Voor het eerst werd de Amerikaanse dollar opzij gezet en wordt GOUD dus als een alternatief betaalmiddel gebruikt. Deze week blijkt dat Iran nog een stapje verder gaat. Nadat er GOUD geruild wordt voor olie, wil Iran nu naast GOUD ook goederen in olie gaan betalen. Er ontstaat als het ware gewoon ruilhandel op hele grote schaal.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Ongekende kansen met GOUDmijnbedrijven

Ons financieel economisch systeem komt steeds meer onder druk te staan. Wat een jaar geleden nog ondenkbaar leek, wordt nu realiteit: Griekenland is zo goed als failliet, de eurozone staat onder grote druk, het bankwezen schudt op zijn grondvesten, de overheidsschulden groeien wereldwijd en de economie zakt in het Westen steeds verder weg.

De dagen van de dollar, euro, pond en yen zijn dan ook geteld, maar niemand weet wanneer de klap zal komen. Daarom stijgen GOUD en zilver al vele jaren, omdat steeds meer overheden en burgers in de gaten krijgen dat de edelmetalen het werkelijke geld vertegenwoordigen.

[... ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$