Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 6786 tot 6790
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Stel dat de Euro faalt, wat moeten we dan?

Stelt u zich eens voor dat om welke reden dan ook, de Euro faalt. Wat moet u dan? Waarin wilt u dan uw loon krijgen, waarmee wilt u de boodschappen nog afrekenen?

Het zou een complete chaos worden om de simpele reden dat we buiten de Euro geen alternatief geld beschikbaar hebben.

De bankiers en politici hebben bewust geen alternatief willen bieden, omdat een degelijker alternatief de zwakte van de verzonnen en op lucht gebaseerde Euro zou aantonen.

Hun bedrogmunt MOESTEN we wel accepteren, iets anders was er niet. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan en doen er nog altijd alles aan om bijvoorbeeld GOUD en zilver oninteressant te houden.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Iran wil voedsel betalen met GOUD en olie

Grote  voedsel en graan exporteurs hebben vorige week gezegd dat Iran graan wil aankopen met GOUD en olie als betaalmiddel.

Na de speculaties over de GOUD voor olie deal met India, is het onwaarschijnlijk dat Iran een officiële verklaring met betrekking tot meldingen over GOUD voor voedsel te ruilen uit zal geven. Analisten beweren dat Iran op zoek is naar Centraal Aziatische landen om tarwe te kopen en landen als India om rijst te kopen door het uitwisselen van olie als betaalmiddel wanneer er cash problemen zijn.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

GOUD en permanente backwardation

Backwardation is normaliter tijdelijk en betekent dat de spotprijs hoger is dan de prijs voor toekomstige levering. Prijstechnisch kunnen beleggers een 'gratis' winstpremie opstrijken indien er sprake is van backwardation. Maar wat gebeurt er als backwardation permanent wordt? Een analyse.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Hey Buffett, hier zijn de feiten over GOUD!

De open brief van Warren Buffett deed afgelopen week het nodige stof opwaaien, vooral onder de bezitters van GOUD. Volgens het orakel van Ohama heeft het bezit van GOUD weinig tot geen zin.

We zetten inmiddels enkele feiten op een rij die de simplistische visie van de oude belegger van weerwoord moeten dienen.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Sell the news...of inflatierally?

Onderstaande grafiek is er ééntje van de succesvolle hedge fund manager David Einhorn. Het is het draaiboek dat de financiële markten tegenwoordig lijken te volgen.

Eigenlijk een klassiek verhaal van “sell the news”. Het is iets om in overweging te nemen indien je vandaag nog steeds volop in aandelen zit.

[image]

Langs de andere kant zal een eventuele sell-off mogelijk van korte duur zijn. Later deze maand is er namelijk een nieuwe LTRO waarbij de ECB banken nog eens een kleine duizend miljard euro aan cash toeschuift. Tenminste, dat is waar de consensus zich rond vormt.

Ik moet zeggen dat ik moeite heb met het inschatten van de rally op de aandelenmarkten.

Ik zie twee opties: ofwel is dit een rally die ieder moment uit mekaar kan vallen en resulteert in een zware klap naar beneden ofwel worden de aandelenkoersen hoger geduwd door de liquiditeiten die de centrale banken het systeem in pompen.

In beide gevallen is GOUD echter te verkiezen boven aandelen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$