Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 6786 tot 6790
Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2012

GOUD positief de week uit

De afgelopen week is de GOUDprijs gestegen met 1% naar een GOUDkoers van 1637 dollar per troy ounce. De prijs van GOUD was begin deze week 1609 dollar per troy ounce en behaalde op donderdag het hoogtepunt van 1661 dollar per troy ounce. Belangrijkste redenen voor het stijgen van de GOUDprijs zijn de aanhoudende problemen in Europa en de berichten vanuit de Verenigde Staten na aanleiding van het beige boek van de FED.

[...]

Bron: Prijs van Goud.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2012

India grootste consument van GOUD

Uit onderzoek is gebleken dat India het land is met de grootste GOUD consumptie ter wereld. India consumeert 745.7 ton GOUD per jaar, wat meer is dan China en de Verenigde Staten bij elkaar. China is het tweede land op de ranglijst met een consumptie van 428 ton per jaar, gevolgd door de Verenigde Staten met een GOUD consumptie van 128 ton per jaar. Overige landen in de top 10 zijn vooral golfstaten, waar GOUD nog echt wordt gezien als een status product.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2012

De Rekenkamer over GOUDmijnen, de waarde van GOUD en onze GOUDvoorraad

GOUD krijgt steeds meer aandacht van de Nederlandse media. Vorige week kwam GOUD zelfs twee keer aan bod in Nieuwsuur en gisteravond was er een hele uitzending van De Rekenkamer toegewijd aan het GOUD. In de uitzending komen beelden voorbij van een GOUDmijn en van het proces van GOUD smelten.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 januari 2012

Alf Field: "GOUDcorrectie is voorbij, volgende koersdoel is nu 4500 dollar!"

Alf Field, de internationaal gerespecteerde technisch analist voor GOUD, maakte tijdens het jongste GOUD symposium in Australië zijn nieuwste Elliot Wave analyse bekend.

Volgens de meester is de grote Elliot Wave correctie afgerond en maakt GOUD zich op voor een nieuwe, historische rally tot 4500 dollar per ounce!

[... + chart]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 12 januari 2012

Fysiek GOUD wordt schaars?

Tuur Demeester van Macrotrends merkt op dat de markt voor fysiek GOUD en zilver schaars begint te worden.

Steeds meer kopers lijken de Comex en de ETF’s links te laten liggen en kloppen rechtstreeks bij de GOUDmijnen aan om hun GOUD in te slaan.

Zo zei Mark Cutifani, CEO van AngloGold Ashanti, ’s werelds zesde

“Grote kopers [fondsmanagers] vinden het moeilijk om fysiek GOUD te vinden. Dit is iets wat we de voorbije 18 maanden hebben opgemerkt, en het is nog opvallender geworden gedurende de laatste 6 maanden. Mensen komen rechtstreeks naar ons [voor grote GOUD-aankopen], mensen die tonnen fysiek GOUD willen, mensen met grote financiële spieren, omdat ze het nu erg moeilijk vinden om fysiek GOUD te vinden.”

Dat is veelzeggend.

Een ander belangrijk signaal is dat de ETF’s die voor 100% door GOUD gedekt worden opeens met forse premies noteren ten opzichte van de onderliggende waarde.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$