Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 6801 tot 6805
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

De fair value van zilver

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag.

GOUD ging in deze bull-market van een low van $250 naar $1668 vandaag. Dat is in procenten uitgedrukt een winst van 567%.

Geen enkele andere activaklasse deed beter in het voorbije decennia. Sterker nog, sinds 2007 was er maar één hedge fund dat beter deed dan fysiek GOUD.

Ja, je leest het goed. Als GOUD een fonds was, zou het sinds 2007 dikbetaalde hedge fund managers ver achter zich laten!

Niettemin blijft GOUD ook vandaag nog ondergewaardeerd. Waarom ik hier zo zeker van ben?

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Wat betekent een dalende rentecurve voor GOUD?

De financiële markten werken als communicerende vaten van kapitaal. De ontwikkelingen in de ene markt, hebben automatisch consequenties voor de andere.

Zo heeft de obligatiemarkt automatisch een effect op de GOUDmarkt. Hoe hoger de rente, hoe minder interesse voor GOUD.

In 2011 zagen dat de rentecurve (het verschil tussen de kortetermijn en langetermijn rente) geleidelijk daalde. De daling had een duidelijk effect op de prijs van GOUD. Het gele edelmetaal kende een forse toename van de koopkracht.

In het onderstaande spreidingsdiagram wordt duidelijk dat een lagere rentecurve gelijk staat aan hogere GOUDprijzen.

[grafiek]

Gezien de acties van de Fed (zero rentebeleid, Operation Twist, QE, ...) alles in het werk stellen om de rente laag te houden, zal de prijs van GOUD hogere regionen blijven opzoeken in de komende maanden en jaren!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

India en mogelijk China gaan Iraanse olie in GOUD betalen

Grondstoffen zijn KING!!!

India importeert jaarlijks voor 12 miljard dollar aan olie uit Iran. Deze vaatjes ruwe olie worden vanaf heden niet meer afgerekend in Amerikaanse dollars, maar in troy ounces GOUD. Er is een grote kans dat China op termijn het voorbeeld van India zal volgen.

[vidio]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

India wil Iraanse olie afrekenen met GOUD in plaats van US Dollar

Het conflict rondom Iran krijgt een interessante wending. Na de aankondiging van het olie-embargo en de sancties op de Iraanse centrale bank door Europa komt er nu uit betrouwbare bron een bericht dat India de import van olie uit Iran in GOUD wil gaan afrekenen. Ook China zou dat van plan zijn.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

TA GOUD/zilver ratio: 2012 wordt 'zilver'

We krijgen met de recente prijsopstoot van zilver de nodige reacties binnen van lezers die onze kijk op de situatie willen weten.

Wel, zoals u ons inmiddels kent, nemen we dan graag een stapje terug om het grotere plaatje te bekijken. We nemen onze favoriete tool ter hand: de GOUD/zilver ratio!

Ditmaal namen we de langetermijn grafiek (15 jaar) erbij.

[grafiek]

Zoals duidelijk wordt op bovenstaande grafiek, ketste de GOUD/zilver ratio af tegen de bovenkant van de bandbreedte 45x – 55x.

De daling van de graadmeter is daarmee ingezet richting de onderkant rond 45x. Gezien het momentum, verwachten we dat zilver opnieuw door deze bodem zal zakken zoals vorig jaar.

Het plaatje past perfect bij onze voorspelling van ‘Zilver in 2012‘!

Steeds meer signalen wijzen erop dat 2012 een ‘zilveren’ jaar wordt. We kunnen niet voldoende benadrukken dat u zich moet positioneren in zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$