Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 6801 tot 6805
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2012

CME VERLAAGT margins op GOUD, zilver!

Als donderslag bij heldere hemel komt nu de CME op de proppen met een verlaging van de margin op GOUD (12%) en zilver (13%) futurecontracten, maar ook de maintenance margin bij platina en koper wordt omlaag gehaald.

Dit was ooit wel eens anders. De actie kan mogelijk voor een stevige prijskatalysator zorgen in de komende dagen… hou uw posities vast!

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Iran wil graan betalen met GOUD en olie

Iran probeert graan aan te schaffen door het te ruilen voor GOUD en olie. Ook heeft het land graan gekocht met de Japanse munt yen. Dat meldden Europese graanexporteurs donderdag.

[...]

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

De ondergang van de dollar

De dollar wordt momenteel nog aanzien als de reservemunt van de wereld. Overal ter wereld kan je immers met dollars betalen. Maar de populariteit van de dollar neemt zienderogen af.  Zo waren we getuige van de eerste GOUD-voor-olie deal in de markt! India koopt voor het eerst in de historie olie van Iran met GOUD, waarmee het gele edelmetaal sinds decennia opnieuw gebruikt wordt als valuta. Brazilië, China, Rusland – voeren hun onderlinge handel nu al niet meer in Amerikaanse dollar, maar in de eigen munten. Vanwege de betrouwbaarder, de stabiliteit.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Warren Buffett's argumenten TEGEN GOUD!

Het orakel uit Ohama orakelt weer eens zijn bekende argumenten tegen het beleggen in GOUD. De oude ziel geeft er ditmaal de volgende draai aan voor zijn aandeelhouders in Berkshire Hathaway:

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Vraag naar GOUD zal enorm toenemen

Januari was een positieve beursmaand. En dat is een goed teken voor de rest van het jaar. Ik las deze week dat de beurs sinds 1950 in totaal 38 keer goed presteerde in januari. En dat in 34 van die 38 gevallen daarna ook het gehele beursjaar positief was. Het is uiteraard geen wetenschap, maar toch goed te weten in combinatie met mijn analyse dat het ongebreidelde geld printen dit jaar voor hogere aandelenkoersen gaan zorgen.

Met dank aan Bernanke en Draghi presteerden zilver en GOUD het allerbeste in januari. Zilver steeg met 20% en de GOUDprijs steeg 11%. Bernanke's boodschap dat hij de rente tot minimaal eind 2014 op bijna nul zal houden, is duidelijk. Voor het slimme geld is die boodschap: koop GOUD en zilver!

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$